ATTIMO (zimné pralinky) -102g (AMEDEI)
Súvisiaci tovar
Podrobný popis
ATTIMO ZIMNÉ PRALINKY
od AMEDEI
PRÍLEŽITOSŤ SPOMALIŤ A UŽIŤ SI
Amedei s touto slávnostnou škatuľkou Attimo vyzýva na spomalenie, na užitie si každého okamihu a ponorenie sa do vianočnej atmosféry, oslave tradícií a zázrakov každodenných vecí prostredníctvom vybranej kvality kraftovej čokolády. Špeciálne balenie obsahuje dvanásť remeselných čokolád v troch chuťových variantoch, ktoré sú dokonalou reprezentáciou autentického tvaru kakaového ovocia, kabossy:
Tmavá
špeciálna vianočná 70% horká čokoláda.
Biela
z bielej čokolády toscano white plnené zelenými pistáciami a špeciálnou soľou Guerande.
Mliečna
špeciálna vianočná 32% mliečna čokoláda.
Zažite mágiu Vianoc s každým kúskom bonboniéry ATTIMO a premeňte každú chvíľu na vzácnu spomienku.
EKOLOGICKY ŠETRNÉ BALENIE
Pralinky sú zabalené v obale chránenom pásom vyrobeným z flórového papiera, čo je unikátny materiál získaný opätovným použitím šupiek kakaových bôbov pochádzajúcich z výrobného procesu. Tento spôsob balenia nielenže chráni pralinky, ale zároveň rešpektuje princípy udržateľnosti a podporuje environmentálnu zodpovednosť.
TALIANSKE ČOKOLÁDY AMEDEI
TOSKÁNSKE AMEDEI
Je to remeslo, vkus a jedinečný štýl výroby čokolád v Toskánsku, ktorý odlišujú Amedei od všetkého ostatného v celom čokoládovom svete. Prísľub najvyššej možnej kvality, ktorý sa mieša s emóciami bezpodmienečného odhodlania, z Amedei robí popredného propagátora remeselnej čokoládovej kultúry, unikátnych kombinácií, zloženia a dokonalej chuti. „Znamenitosť je prísnosť, znalosti, rešpekt aj nadšenie“.
Amedei spravuje vlastné plantáže vo Venezuele. Majú svoje kakao najvyššej kvality pod neustálym osobným dohľadom.
Neustály vývoj a proces spoločnosti Amedei
Vychádza z odhodlania a 100% profesionality, ktoré nasledujú najvyššie štandardy a ktoré súčasne kombinujú tradíciu a inovácie. Všetko to začína starostlivým výberom jemných kakaových bôbov na najskrytejších a najvzdialenejších plantážach sveta, pokračuje kreativitou receptov a nakoniec je dokončené v čoko-laboratóriu remeslom, umením a múdrym spracovaním prírodných prísad najvyššej kvality.
VÝSKUM
Remeselník Maison of Pontedera ovláda celý výrobný reťazec a vyberá svetovo najlepšie suroviny, pričom ich spracováva starodávnou metódou, aby vytvoril výtvory absolútnej excelencie vyrobené len z niekoľkých ingrediencií najvyššej kvality: kakaových bôbov (ako sú napr. Criollo a Trinitario z Venezuely), surový trstinový cukor alebo javorový sirup, horské mlieko a vybrané ovocie.
REMESLO
Majstrovstvo v spracovaní kakaa je výsledkom dekád agronomických znalostí a experimentovania. Prostredníctvom remeselnej metódy transformuje Amedei najvzácnejšie kakaové bôby sveta na skutočné čokoládové umelecké diela.
CHUŤ
Amedei vytvára harmóniu medzi prísadami, štruktúrami a vôňami, čím dáva čokoládam jedinečný aromatický profil. Talianske know-how, v ktorom sa elegancia, jednoduchosť a vášeň pre čokoládu spájajú v chutiach pripomínajúcich kúzlo krajiny, v ktorej je vytvorená: Toskánsko.
85 NÁRODNÝCH A MEDZINÁRODNÝCH OCENENÍ
Amedei je víťazom najvyššieho počtu zlatých ocenení na „Academy of Chocolate“ v Londýne, jednej z najkvalifikovanejších medzinárodných inštitúcií vo svete čokolády.
72 HODÍN KONCAGGIA
Až sedemdesiatdva hodín konšovania, aby čokoláda bola maximálne krémová a poskytla sa jej príležitosť uvoľniť všetky svoje aromatické tóny, ktoré individuálne charakterizujú každý výtvor.
-VÝROBNÝ PROCES-
Výber/Cabosse kolekcia
Amedei vyberá najvzácnejšie odrody kakaa, ako je Criollo a Trinitario z Venezuely. Cabossa, to je názov ovocia kakaovníkov, obsahuje asi 30-40 bôbov.
Fermentácia bôbov a sušenie
Po otvorení plodov kakaovníkov sa ich bôby extrahujú a potom sa fermentujú a sušia. Práve v tomto kroku sa vyvíjajú najdôležitejšie prekurzory vôní a chuti. Väčšina producentov "bean to bar" čokolád začína svoju výrobu až po tomto bode, pretože nakupujú už fermentované bôby, s ktorými začínajú triedením a pražením.
Test prierezu
Kakaové bôby sú rezané za účelom analýzy a klasifikácie kvality šarží.
Nepriame praženie teplom
Bôby sú pražené vzduchom pri kontrolovanej teplote. Podľa receptúry sa časy a metódy menia, aby sa získali jedinečné a charakteristické aromatické profily.
Odšupkovanie
Kakaový drvič oddeľuje bôby od šupiek a vytvára kakaovú drť, z ktorej sa melie kakaová hmota.
Štrukturácia
Prostredníctvom rafinérov nastavených na 12 mikrónov zasahujeme, aby sme znížili granulometriu čokolády, čo jej dáva krémovejšiu konzistenciu, ktorá sa ľahko rozpúšťa v ústach.
Konšovanie
Čokoláda sa mieša po dobu až 72 hodín, v závislosti od receptu, v špeciálnych kotloch, aby sa získala extrémne zamatová, homogénna a vyvážená zmes. Hmota sa mieša, šľahá a prevzdušňuje. Práve v tejto fáze je dosiahnuté maximálne aromatické krivky každého výtvoru Amedei.
Temperovanie/rozpúšťanie
Čokoláda sa kryštalizuje chladením z tekutej formy a naspäť, než je vhodná na finálne spracovanie.
Modelovanie a balenie
Ztemperovaná tekutá čokoláda je pripravená na premenu na tabuľku alebo pralinku a potom je ručne zdobená a zabalená.
ATTIMO (zimné pralinky) - (AMEDEI)
HMOTNOSŤ: 102g (12 praliniek, 4 od každého druhu, 3 druhy)
VYROBENÉ: Taliansko Krajina pôvodu kakaa: Venezuela, Madagascar, Grenada
ZLOŽENIE
Kabosse z bielej čokolády plnené zelenými pistáciami Bronte DOP a soľou Guerande
Zvonku - trstinový cukor, kakaové maslo, sušené plnotučné mlieko. Kakao min. 29 %. Vnútri – "Pistachio Verde di Bronte DOP" (19%), trstinový cukor, "Nocciola Piemonte IGP", kakaové maslo, sušené plnotučné mlieko, mandle, dextróza, sušené odstredené mlieko, prírodné arómy, soľ Guérande.
70 % extra tmavej čokolády cabosse
Kakaová hmota, trstinový cukor, kakaové maslo. Kakao min. 70 %.
Kabosse z mliečnej čokolády
Trstinový cukor, kakaové maslo, sušené plnotučné mlieko, kakaová hmota. Kakao min. 32 %.
Alergény:
Kabosse z bielej čokolády plnené zelenými pistáciami Bronte DOP a soľou Guerande - Mlieko, pistácie, lieskové orechy, mandle. Môže obsahovať orechy
70 % extra tmavej čokolády cabosse - Môže obsahovať lieskové orechy, mandle, pistácie, vlašské orechy, mlieko
Kabosse z mliečnej čokolády - Mlieko. Môže obsahovať lieskové orechy, mandle, pistácie, vlašské orechy
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:
Kabosse z bielej čokolády plnené zelenými pistáciami Bronte DOP a soľou Guerande
Energia 2343 kJ/563,0 kcal, Tuky 41,0 g z toho nasýtené mastné kyseliny 22,0 g, Sacharidy 42,0 g, z toho cukor 29,0 g, Soľ 0,19 g, Proteíny 6,6g
70 % extra tmavej čokolády cabosse
Energia 2387 kJ/574,0 kcal Tuky 41,0 g, z toho nasýtené mastné kyseliny 26,0 g, Sacharidy 43,0 g, z toho cukor 25,0 g, Soľ 0,02 g, Proteíny 8,2 g
Kabosse z mliečnej čokolády
Energia 2401 kJ/577,0 kcal Tuky 41,0 g, z toho nasýtené mastné kyseliny 26,0 g, Sacharidy 44,0 g, z toho cukor 37,0 g, Soľ 0,34 g, Proteíny 8,0 g
a podľa českej etikety variantov
SKLADOVANIE: Skladujte na chladnom a suchom mieste pri teplote medzi 14° a 18°. Expirácia: 8 mesiacov
Dodatočné parametre
Kategória: | Talianskej čokolády |
---|---|
EAN: | 1234567892047 |
Pre koho: | Ženy, Muži, Športovci, Deti |
Položka bola vypredaná… |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.