Vitajte v našom novom a vylepšenom e-shope AjemFIT ZÍSKAJTE Ajemcoiny Doprava zdarma pri objednávkach nad 110 €

90% Toscano Black -50g (AMEDEI)

Neohodnotené
6,95 €
Vypredané
Možnosti doručenia
Položka bola vypredaná…
Toscano Black 90% – intenzívna horká čokoláda pre skutočných milovníkov.

Detailné informácie

Vyriešime váš problém
Vyriešime váš problém
Cielené riešenie vašeho problému s viditeľnými výsledkami
100% koncentrácia
100% koncentrácia
Maximálna účinnosť vďaka prémiovej kvalite surovín
Všetko osobne testujeme
Všetko osobne testujeme
Osobne testované zakladateľom pred uvedením na trh
Bez pridanej chémie
Bez pridanej chémie
Prírodné zloženie bez zbytočných aditív a prídavných látok

Podrobný popis

90% Toscano Black -50g (AMEDEI)


Amedei je jednou z najlepších a najdrahších značiek čokolády na svete. Jej talianska tradičná remeselná produkcia je na najvyššej úrovni čokoládového umenia.


90% Toscano Black -50g (AMEDEI)


Je to remeslo, vkus a jedinečný štýl výroby čokolád v Toskánsku, ktorý odlišujú Amedei od všetkého ostatného v celom čokoládovom svete. Prísľub najvyššej možnej kvality, ktorý sa mieša s emóciami bezpodmienečného odhodlania, z Amedei robí popredného propagátora remeselnej čokoládovej kultúry, unikátnych kombinácií, zloženia a dokonalej chuti. „Znamenitosť je prísnosť, znalosti, rešpekt aj nadšenie“.


AMEDEI Toscano


Amedei spravuje vlastné plantáže vo Venezuele. Majú svoje kakao najvyššej kvality pod neustálym osobným dohľadom.


Neustály vývoj a proces spoločnosti Amedei vychádza z odhodlania a 100% profesionality, ktoré nasledujú najvyššie štandardy a ktoré súčasne kombinujú tradíciu a inovácie. Všetko to začína starostlivým výberom jemných kakaových bôbov na najskrytejších a najvzdialenejších plantážach sveta, pokračuje kreativitou receptov a nakoniec je dokončené v čoko-laboratóriu remeslom, umením a múdrym spracovaním prírodných prísad najvyššej kvality.

VÝSKUM - Remeselník Maison of Pontedera ovláda celý výrobný reťazec a vyberá svetovo najlepšie suroviny, pričom ich spracováva starodávnou metódou, aby vytvoril výtvory absolútnej excelencie vyrobené len z niekoľkých ingrediencií najvyššej kvality: kakaových bôbov (ako sú napr. Criollo a Trinitario z Venezuely), surový trstinový cukor alebo javorový sirup, horské mlieko a vybrané ovocie.

REMESLO - Majstrovstvo v spracovaní kakaa je výsledkom dekád agronomických znalostí a experimentovania. Prostredníctvom remeselnej metódy transformuje Amedei najvzácnejšie kakaové bôby sveta na skutočné čokoládové umelecké diela.

CHUŤ - Amedei vytvára harmóniu medzi prísadami, štruktúrami a vôňami, čím dáva čokoládam jedinečný aromatický profil. Talianske know-how, v ktorom sa elegancia, jednoduchosť a vášeň pre čokoládu spájajú v chutiach pripomínajúcich kúzlo krajiny, v ktorej je vytvorená: Toskánsko.

85 NÁRODNÝCH A MEDZINÁRODNÝCH OCENENÍ - Amedei je víťazom najvyššieho počtu zlatých ocenení na „Academy of Chocolate“ v Londýne, jednej z najkvalifikovanejších medzinárodných inštitúcií vo svete čokolády.

72 HODÍN KONCAGGIA - Až sedemdesiatdva hodín konšovania, aby čokoláda bola maximálne krémová a poskytla sa jej príležitosť uvoľniť všetky svoje aromatické tóny, ktoré individuálne charakterizujú každý výtvor.


-PROCES-



Výber/Cabosse kolekcie - Amedei vyberá najvzácnejšie odrody kakaa, ako je Criollo a Trinitario z Venezuely. Cabossa, to je názov ovocia kakaovníkov, obsahuje asi 30-40 bôbov.



Fermentácia bôbov a sušenie - Po otvorení plodov kakaovníkov sa ich bôby extrahujú a potom sa fermentujú a sušia. Práve v tomto kroku sa vyvíjajú najdôležitejšie prekurzory vôní a chuti. Väčšina producentov "bean to bar" čokolád začína svoju výrobu až po tomto bode, pretože nakupujú už fermentované bôby, s ktorými začínajú triedením a pražením.



Test prierezu- Kakaové bôby sú rezané za účelom analýzy a klasifikácie kvality šarží.



Nepriame praženie teplom- Bôby sú pražené vzduchom pri kontrolovanej teplote. Podľa receptúry sa časy a metódy menia, aby sa získali jedinečné a charakteristické aromatické profily.



Odšupkovanie -Kakaový drvič oddeľuje bôby od šupiek a vytvára kakaovú drť, z ktorej sa melie kakaová hmota.



Štruktúrovanie - prostredníctvom rafinérov nastavených na 12 mikrónov zasahujeme, aby sme znížili granulometriu čokolády, čo jej dáva krémovejšiu konzistenciu, ktorá sa ľahko rozpúšťa v ústach.



Konšovanie - Čokoláda sa mieša po dobu až 72 hodín, v závislosti od receptu, v špeciálnych kotloch, aby sa získala extrémne zamatová, homogénna a vyvážená zmes. Hmota sa mieša, šľahá a prevzdušňuje. Práve v tejto fáze je dosiahnuté maximálne aromatické krivky každého výtvoru Amedei.



Temperovanie/rozpúšťanie - Čokoláda sa kryštalizuje chladením z tekutej formy a naspäť, než je vhodná na finálne spracovanie.



Modelovanie a balenie - Ztemperovaná tekutá čokoláda je pripravená na premenu na tabuľku alebo pralinku a potom je ručne zdobená a zabalená.


ODPORÚČANIE


Nikdy netreba zabúdať, že prémiové kakaové tabuľky tohto typu sa nežujú ako jedlo. Po malých kúskoch sa nechávajú rozpustiť v ústach a na jazyku (cmúľajú sa). Symfónia chuti, ktorú spoločne dokážu jednotlivé tóny pravej čokolády zahrať, má svoj priebeh a čas a je dosť závislá na individuálnom vychutnaní (ideálne je nerobiť v danú chvíľu nič iné) a tiež veľmi pestrá podľa pôvodu použitých bôbov a ich typu spracovania.

Každá vysokopercentná čokoláda chutí úplne inak a má svoje špecifické tóny a originálnu chuť, ktorá nie je len ďalšou pridanou hodnotou k dlhému výpočtu pozitívnych účinkov kakaa pre človeka, avšak pre mnohých ten hlavný dôvod jej konzumácie.

Odporúčam dohľadať si celé zloženie (200+ látok) a efekty kvalitnej tmavej kakaovej tabuľky pre organizmus z iných informačných zdrojov. Tu nemôžu byť mnohé fakty uvedené kvôli legislatíve EÚ.


ČO JE THEOBROMÍN ?


,,Theobromín je v rovnakej triede stimulantov ako kofeín, ale je úplne odlišný, pretože ponúka dlhšie trvajúcu a uvoľnenejšiu energiu bez prudkého výkyvu a následného pádu. Theobromín kofeín dokonale balancuje. Na rozdiel od kofeínu nie je theobromín stimulantom centrálneho nervového systému, a preto obvykle neprodukuje pocity na hrane nervozity a hl. nie je návykový. Energia z theobromínu dodáva viac sústredenia a skôr harmonizuje/stabilizuje než nakopáva. Theobromín a kofeín sú podobne konštruované typy farmakologicky aktívnych látok, ale s citeľne odlišnými účinkami. Theobromín je jemný, mierny, má pomalý nástup, je dlhodobý a nie je návykový, zatiaľ čo kofeín je intenzívny, silný, rýchlo pôsobiaci, krátkodobý a úplne návykový. Efekty prírodných alkaloidov vo vysokopercentnej čokoláde sú skvele stabilizované jej bohatým tukom, vlákninou a mikroživinami a pôsobia v celku neuveriteľných 200+ látok synergicky ako superpotravina - i preto sa kakau už od Aztékov prezýva pokrm bohov.´´


90% Toscano Black je osladená nerafinovaným trstinovým cukrom v množstve iba 4,7g na celú tabuľku (ekvivalent množstva prírodného cukru cca vo štvrtke jablka).


Energetická superpotravina.

ZLOŽENIE: Kakaová hmota, trstinový cukor, kakaové maslo. Obsah kakaa min. 90%. Môže obsahovať stopy orieškov, mandlí a vlašských orechov, pistácií a mlieka.

HMOTNOSŤ:
20g a 50g (podľa variantu)
VYROBENÉ: Taliansko Krajina pôvodu kakaa: Venezuela
SKLADOVANIE: Skladujte v chlade a suchu.

VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:

Energetická hodnota
2637 kJ/636 kcal
Tuky 54 g
z toho nasýtené mastné kyseliny 34 g
Sacharidy 28 g (väčšia časť ako vláknina)
z toho cukry 9,4 g
Bielkoviny 9,6 g
Soľ 0 g


Dodatočné parametre

Kategória: Talianskej čokolády
Hmotnosť: 0.05 kg
EAN: 8017490050011
Pre koho: Ženy, Muži, Športovci, Deti, Pracovný výkon
Štítky: energie
Položka bola vypredaná…

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Bezpečnostná kontrola