Vitajte v našom novom a vylepšenom e-shope AjemFIT ZÍSKAJTE Ajemcoiny Doprava zdarma pri objednávkach nad 110 €

100% RED JAVA -50g (NAIVE)

Neohodnotené
8,19 €
Vypredané
Možnosti doručenia
Položka bola vypredaná…
Čokoláda Red Java s jedinečnou chuťou z Litvy pre pôžitkárov aj gurmánov.

Detailné informácie

Vyriešime váš problém
Vyriešime váš problém
Cielené riešenie vašeho problému s viditeľnými výsledkami
100% koncentrácia
100% koncentrácia
Maximálna účinnosť vďaka prémiovej kvalite surovín
Všetko osobne testujeme
Všetko osobne testujeme
Osobne testované zakladateľom pred uvedením na trh
Bez pridanej chémie
Bez pridanej chémie
Prírodné zloženie bez zbytočných aditív a prídavných látok

Podrobný popis

100% RED JAVA - (NAIVE)


Osobná Výzva Majstra Čokolatiéra


100% Naive čokoláda je odpoveďou na osobnú výzvu, ktorú čokolatiér Domantas Užpalis prijal. Ako sám hovorí:
„Toto je náš úplne prvý pokus skrotiť stovku. Musím priznať, že som nikdy nebol prívržencom ultra-vysoko-percentnej čokolády. Väčšina 100% čokolád, ktoré som vyskúšal, chutila ako strojový olej; len zriedka to bol príjemný degustačný zážitok! Chcem však veriť, že ak čokolatiér zapriahne svoju schopnosť zvládnuť výrobný proces, môže dobrú 100% tabuľku zvládnuť so cťou. Táto stovka pre mňa bola skutočnou výzvou, takže ju prosím skúšajte s otvorenou mysľou a odpúšťajúcim srdcom. Chcel by som dodať, že 100% čokoláda nie je pre slabé povahy, takže buďte pripravení na silný degustačný zážitok."
— Domantas Užpalis


Štyri Mesiace Hľadania Dokonalosti


Na prvú 100% tabuľku od Naive v roku 2021 sme čakali 4 mesiace. Majster vyberal z 15 druhov kakaových bôbov a dlho testoval a experimentoval s rôznymi procesmi. Nakoniec zvíťazila červená Jáva a jeho majstrovské umenie. Red Java je vulkanické criollo kakao z mikrošarží z Indonézie, čo je dôvod, prečo je obal zaradený pod nano_lot. Táto tabuľka patrí medzi najlepšie 100% čokolády, ktoré môžete ochutnať, zvlášť ak dokážete oceniť celý jej chuťový profil pri správnej degustácii.


Červená Java: Vulkánske Criollo Kakao


PTPN XII je súčasťou siete štátnych plantáží, ktoré sa zameriavajú na produkciu kakaa, kávy, čaju, cukrovej trstiny a kaučuku. Po získaní nezávislosti Indonézie v roku 1945 získala spoločnosť PTPN plantáže vo východnej Jáve, kde sa pestuje svetlé "Java Criollo". Tento kakaovník, známy tiež ako červená Java, produkuje sýto červené struky s bielymi bôbmi.


100% RED JAVA -50g (NAIVE)


Starostlivý Výber a Spracovanie Bôbov Red Java


Bôby Red Java sa vyznačujú svetlou až stredne hnedou farbou kotyledónov pri rozrezaní. Absencia purpurových alebo tmavých pigmentov svedčí o silnej genetike pôvodného criolla. Proces triedenia svetlých a tmavých bôbov je veľmi náročný na prácu – tri bôby z každého struku sa krájajú, aby sa určilo percento svetlých bôbov v každom struku. Akonáhle sú tmavé bôby oddelené od svetlých, fermentujú sa zvlášť v drevených debnách po dobu štyroch dní. Potom sa bôby sušia na slnku počas suchých období alebo ručne počas období dažďov.


Dynamická a Komplexná Chuť Červenej Javy


Ovocné, kožovité, smotanovo lahodné a orechovo komplexné – to nie sú prvé slová, ktoré by znalca napadli pri popise 100% gurmánskej čokolády tohto typu. Napriek tomu odborníci na kakao tvrdia, že dynamické a komplexné tóny červeného Java criolla, špeciálneho druhu kakaových bôbov, ktorý sa nachádza iba na Jáve, ju kvalifikujú ako "crème de la crème" medzi čokoládami. Arómu profilu červenej Jávy možno popísať ako lahodný smotanový čokoládový krém s nuansami kože, dreva a orieškov. Predstavte si to bez jediného zrnka cukru – a máte 100% Naive. Samozrejme, degustácia a jej subjektívny výsledok závisí od každého jednotlivca.


Zánik Exkluzívneho Kakaa a Premena Jávskych Plantáží


Iróniou osudu je, že Indonézia, tretí najväčší producent kakaa na svete, presúva produkciu kakaa na Sulawesi a mení kakaové plantáže na Jáve na plantáže pre palmový olej. Výsledkom je, že jedno z najcennejších indonézskych kakaových dedičstiev, cenené Java criollo, pomaly mizne, hoci dopyt po ňom stále rastie.


100% RED JAVA -50g (NAIVE)


Criollo – Legendárne, Ale Náročné Kakao


Criollo bôby tvoria iba 3 % svetovej produkcie kakaa. Hoci majú povesť najlepšej (a najdrahšej) čokolády na svete, kakaovníky criollo sú náchylné na choroby a vyžadujú si osobitnú starostlivosť. Väčšina farmárov preto preferuje pestovanie odolnejších druhov, ako sú forastero alebo trinitario (hybrid criollo a forastero). V roku 1912 zahájil holandský biológ van Hall program na vyšľachtenie hybridu odolného proti chorobám skrížením miestneho Java Criolla s hybridom Trinitario z Venezuely. Z tohto programu vznikli štyri hybridy, ktoré sa dnes stále pestujú na hlavných plantážach v Kendenglembu, Rentengu, Bantaranandu a Banjarsari.


História Jávskeho Criolla a Jeho Súčasný Mýtický Status


Pôvodný kakaovník zo Strednej Ameriky bol pravdepodobne čisté criollo a bol prvým druhom kakaa pestovaným v Indonézii od roku 1500. Až do osemdesiatych rokov 20. storočia bolo na Jáve asi 30 000 hektárov kakaových plantáží; dnes ich zostáva len 2 000 hektárov, všetky pod správou štátnej plantážnej spoločnosti Perkebunan Nusantara XII (PTPN XII). Rastúci nedostatok Jávskeho Criollo kakaa mu dnes pridáva takmer mýtický status.


Výnimočnosť Jávskeho Kakaa


"Java kakao je cenené pre svoju výraznú chuť; sopečná pôda v Jáve vytvára kakaové bôby, ktoré majú špecifickú, jedinečnú chuť a vôňu, ktorá sa líši od bôbov produkovaných kdekoľvek inde na svete," hovorí Mervyn Pereira, riaditeľ Čokoládovej školy v Jakarte. Táto mystika – sopky, Ohnivý prsteň a Východná India – priťahuje mnoho ľudí.


100% RED JAVA -50g (NAIVE)


Nezabudnuteľný Profil 100% Naive z Červenej Jávy


Táto 100% kakaová tabuľka od majstra čokolatiéra Domantasa Užpalisa má dynamický a silný kakaový profil Červenej Jávy, s lahodnými tónmi dreva, orechov a smotany, zakončený osviežujúcimi tónmi lieskových orieškov a kože. Dochuť a tenký čokoládový film pokrývajú jazyk približne 6 minút.


Bohatstvo živín v každom kúsku 100% Čokolády


Táto 100% \"čokoláda\" je, rovnako ako všetky kvalitné 100% tabuľky, veľmi bohatá na energiu stabilných tukov, špecifickú vlákninu, bielkoviny, minerály, antioxidanty a teobromín. Nutričné zloženie a množstvo tuku, sacharidov a bielkovín je vďaka pôvodu kakaových bôbov a spôsobu ich spracovania špecifické a jedinečné pre každú značku a druh 100% kakaovej tabuľky. Tým sa vytvárajú zaujímavé rozdiely, ktoré je možné rozpoznať a očakávať pri každej degustácii.


Umenie Degustácie: Ako si Vychutnávať Prémiovú 100% Čokoládu


Je dôležité nezabúdať, že prémiové kakaové tabuľky tohto typu sa nežujú ako bežné jedlo. Po malých kúskoch sa nechávajú pomaly rozpustiť v ústach a na jazyku, čím sa vytvára zážitok podobný symfónii chuti, ktorú jednotlivé tóny pravej čokolády dokážu spoločne zahrať. Tento zážitok má svoj priebeh a čas a je silne závislý na individuálnom vychutnaní (ideálne v pokojnom prostredí bez iných rozptyľujúcich činností). Chuťové variácie sú veľmi pestré v závislosti od pôvodu použitých bôbov a ich spôsobu spracovania.


Unikátny Charakter a Evolúcia Chuťových Preferencií


Každá 100% \"čokoláda\" chutí úplne odlišne a má svoje špecifické tóny a jedinečnú chuť, ktorá je pre mnohých hlavným dôvodom jej konzumácie, skôr než len ďalšou pridanou hodnotou k dlhému zoznamu pozitívnych účinkov kakaa. Časom, s pribúdajúcimi skúsenosťami so "stovkami", sa môžu chute a preferencie dokonale zmeniť a rozvíjať.


O DOMANTASOVEJ NAIVE


100% RED JAVA -50g (NAIVE)


„Často sa ma pýtajú, prečo som sa rozhodol vyrábať čokoládu. “ Pred odpoveďou vždy váham. Mal by som radšej rozprávať dlhý a pútavý príbeh o svojom divokom nápade, alebo by som mal jednoducho povedať, že som uvidel dieru v trhu? Pravdou je, že ani jedna z týchto odpovedí nie je celkom správna. Čokoláda je ako môj vlastný život - horká aj sladká. Bola vždy môj neustály spoločník, ktorý ma videl rast z bezstarostného dieťaťa v úplne donkichotského dospelého. Čokoláda je rovnako bujná ako môj najživší sen a pokorná ako moja jednoduchá realita. Ochutnávkou čokolády Naive dávate zmysel môjmu celoživotnému projektu - a za to vám chcem osobne poďakovať. “ -Domantas Užpalis


VÝROBA ČOKOLÁD NAIVE


V malom mestečku na východnej strane Litvy vyrába Chocolate Naive svoje unikátne čokolády ,,od bôbov po tabuľku". Každé skoré ráno čokoládový majster starostlivo praží čerstvé kakaové bôby, ktorých lahodná vôňa jemne prebúdza obyvateľov mesta. Rovnako ako pred sto rokmi sa v Naive kakaové bôby pomaly konšujú, aby sa uvoľnila ich mimoriadna paleta chutí s tónmi ovocia, orechov a kvetín. Tieto ručne vyrobené tyčinky sú uložené na neskôr, aby vyzreli a potom sa vytvárajú rôznorodé rady príchutí s prírodnými superpotravinami a korením. V Chocolate Naive, jednom z iba 200 výrobcov tohto typu na celom svete, začína celý výrobný cyklus už sušeným kakaovým bôbom...


100% RED JAVA -50g (NAIVE)


VÝBER ŠPIČKOVÝCH KAKAOVÝCH BÔBOV


Špičkové kakaové bôby sú starostlivo vyberané z výnimočných fariem. Potom sú transportované starými námornými cestami do Európy a nakoniec do Litvy, domova Chocolate Naive. Pre Naive sú najdôležitejšie dva kľúčové princípy: Po prvé - pracujú iba s tými najlepšími ingredienciami na svete. Po druhé - snažia sa stať remeselníkmi svetovej úrovne v práci s týmito ingredienciami. Toď vše. Naive vyrába čokoládu spôsobmi, ktoré maximálne pomáhajú odhaliť charakter konkrétneho kakaového bôbu. Čokoláda sa konečne zrodí až po starostlivej analýze chuti, farby, vône a štruktúry. Už nejakú dobu Naive výrobky stavajú Litvu na mapu delikates ako vychádzajúcu hviezdu svetovej gurmánskej čokolády. Zažite sami na sebe kúsok nášho tajomstva.


100% RED JAVA -50g (NAIVE)


Superpotravina na posilnenie energie.

HMOTNOSŤ: 50 g
VYROBENÉ: Litva
ZLOŽENIE: nano_lot kakao 100%. Obsah kakaovej sušiny min. 100%. Môže obsahovať stopy mlieka, orechov, sezamu alebo orechov.

VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:
Energetická hodnota 2381 kJ/569 kcal
Tuky 55 g, z toho nasýtené mastné kyseliny 33g
Sacharidy 20g (väčšina ako vláknina), z toho cukry 0g
Bielkoviny 14,8 g
Soľ 45mg

Pôvod bôbov: Red Java, Indonézia
Aróma profil: Drevo, maslo, kôstkové ovocie, smotana, koža, lieskové oriešky, zem
Odroda kakaa: Java Criollo (tmavšia)
SKLADOVANIE: Skladujte v chlade a suchu.


Dodatočné parametre

Kategória: 100% Čokolády
Hmotnosť: 0.1 kg
EAN: 1234567891675
Pre koho: Ženy, Muži, Športovci, Deti
Štítky: energie
Položka bola vypredaná…

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Bezpečnostná kontrola