Vitajte v našom novom a vylepšenom e-shope AjemFIT ZÍSKAJTE Ajemcoiny Doprava zdarma pri objednávkach nad 110 €

70% RAW PORCELANA (Bioaktívna Čokoláda) -50g (NAIVE)

Neohodnotené
10,49 €
Vypredané
Možnosti doručenia
Položka bola vypredaná…
Raw bioaktívna čokoláda Porcelana – jemná chuť a zdraviu prospešné látky.

Detailné informácie

Vyriešime váš problém
Vyriešime váš problém
Cielené riešenie vašeho problému s viditeľnými výsledkami
100% koncentrácia
100% koncentrácia
Maximálna účinnosť vďaka prémiovej kvalite surovín
Všetko osobne testujeme
Všetko osobne testujeme
Osobne testované zakladateľom pred uvedením na trh
Bez pridanej chémie
Bez pridanej chémie
Prírodné zloženie bez zbytočných aditív a prídavných látok

Podrobný popis

70% RAW PORCELANA (NAIVE)


banner naive chocolate

2.svg


"Často sa ma pýtajú, prečo som sa rozhodol vyrábať čokoládu." Pred odpoveďou vždy váham. Mal by som radšej rozprávať dlhý a pútavý príbeh o svojom divokom nápade, alebo by som mal jednoducho povedať, že som uvidel dieru na trhu? Pravdou je, že ani jedna z týchto odpovedí nie je úplne správna. Čokoláda je ako môj vlastný život - horká aj sladká. Bola vždy môj neustály spoločník, ktorý ma videl rásť z bezstarostného dieťaťa na úplne donkichotského dospelého. Čokoláda je rovnako bujná ako môj najživší sen a pokorná ako moja jednoduchá realita. Ochutnávkou čokolády Naive dávate zmysel môjmu celoživotnému projektu - a za to vám chcem osobne poďakovať. “ -Domantas Užpalis


Litevský Domantas Uzpalis.

Domantas Užpalis


RAW PORCELANA


RAW PORCELANA od Naive je najsilnejšia čokoláda, akú Domantas Užpalis kedy vytvoril. Určená pre najdrsnejšie povahy je umeleckým dielom s najvyšším obsahom bioaktívnych látok surových svetlých porcelánových bôbov (biele kakao) z Kolumbie (Hacienda Betulia criollo porcelana). Vďaka surovému spracovaniu, ktoré bolo vyvinuté s Litovskými vedcami a použité prvýkrát pre výrobu fialovej čokolády Molecules a vďaka použitiu najdrsnejšej odrody bieleho Kolumbijského criolla, je táto čokoláda vzpruhou, ,,ktorá postaví na nohy aj mŕtveho". Treba ju brať po malinkých kúskoch v terapeutickej dávke skôr akoby išlo o doplnok stravy.

CHEMICKÉ ZLOŽENIE KAKAA

Už pri tvorbe Molecules skúmal Domantas chemické zloženie kakaa a zistil, že ide o úžasný prírodný zdroj pre antioxidanty, polyfenoly, endokanabinoidy (anandamid/n-arachidonoylethanolamin a zlúčeniny štruktúrovo podobné endokanabinoidom) a alkaloidy. Slovo anandamid pochádza zo sanskrtu z „Ānanda“ alebo „blaženosť“. Ako neurotransmiter je anandamid prekurzorom euforických pocitov a dobrej nálady. ,,Terapeutická dávka týchto chemikálií môže zmeniť chémiu mozgu a vyvolať eufóriu. V spolupráci s vedcami som vyvinul proces zachovania veľkého množstva endorfínov, antioxidantov, stopových minerálov a vitamínov prirodzene prítomných v kakau. Táto čokoláda je venovaná ľuďom, ktorí chcú hacknúť vlastnú biológiu.´´ V čerstvých kakaových bôboch sa vyskytuje viac ako tristo fytochemikálií a obsahuje takmer štyrikrát viac antioxidantov ako industriálna tmavá čokoláda. Vyvinuli sme metódu, ako to všetko čo najviac zachovať. Už od fermentácie a sušenia vybraných bôbov sa postupuje veľmi špecificky. Výsledkom je mohutná koncentrácia množstva fenolických zlúčenín a prírodných fytochemikálií na porciu.

Raw Porcelana je okrem iného plná mastných kyselín, horčíka, vápnika, medi, tiamínu, riboflavínu, síry a ďalších mikroelementov, vhodných pre imunitný systém. Antioxidačné zloženie je potom už kvôli svetlej farbe bôbov odlišné od bežného tmavého (niekedy až fialového a silne pigmentovaného) kakaa a obsahuje síce len polovicu rovnakých typov kakaových antioxidantov, ale zato 1000x viac menej známeho flavonoidu zvaného myricetin. Má tiež výrazne vyššiu hladinu rôznych iných fenolových kyselín a natívnych alkaloidov vlastných bielemu porcelánovému kakau.


70% RAW PORCELANA BEANS


RAW PORCELANA

MINERÁLNY OBSAH: Špičkové kakao je prvotriednym zdrojom základných minerálov. Raw Porcelana prekračuje hranicu medzi jedlom a medicínou. Obsahuje terapeutické dávky medi, horčíka, železa, vápnika, fosforu, chrómu, zinku a ďalších.

ANTIOXIDAČNÝ OBSAH: Kakao sa radí na vrchol medzi všetkými potravinami bohatými na antioxidanty a je z veľkej časti študované práve kvôli antioxidačným vlastnostiam fenolických zložiek, ako sú fenolové kyseliny, prokyanidíny a flavonoidy. Nesprávne spracovanie môže dramaticky znížiť hladinu antioxidantov, takže spoločnosť Naive v tomto prípade zaobchádzala s bôbmi zvláštnym spôsobom, aby tento špecifický obsah uchránila pred degradáciou.

NEUROAKTÍVNE LÁTKY: Raw Porcelana obsahuje jedinečný kokteil prírodných chemikálií pôsobiacich na myseľ, ktoré katalyzujú uvoľňovanie serotonínu, dopamínu a endorfínov v mozgu. Neuroaktívne chemikálie kakaa vrcholia v krvi 2-3 hodiny po požití a majú polčas rozpadu až 7-12 hodín.


Energy body by raw porcelana


Farba samotnej čokolády je veľmi svetlá, hoci ide o horkú 70% tabuľku. Je vyrobená unikátnym procesom, ktorý bioaktívny obsah bieleho kakaa maximálne zachováva. Výsledkom je nálož takých látok a živín, ktorá sa blíži skôr ,,doplnku stravy´´. A to ide po požití veľmi cítiť. Raw Porcelana je veľmi drsná, a ide o silnejší životabudič ako káva alebo 100% čokolády. Kombinácia brutálne horkej a zvierajúcej, trieslovinovej a trpkastej chuti s mega intenzitou kakaa vytvára okamžite od jazyka kaskádu reakcií najmä cez pečeň a nervový systém. Okrem nootropického a povzbudzujúceho efektu je táto tabuľka veľmi (nielen podľa ajurvédy a TČM) vzácna a významná vo vzťahu k doplneniu často chýbajúcich chutí do jedálnička, ktorými sú práve horkosť a trpkosť, ktoré majú dôležité terapeutické hodnoty pre šľachy, ktoré sú riadené pečeňou, pre fasciu a zrak aj pre nervovú sústavu a ďalšie systémy tela. Horkosť posilňuje pečeň a sekundárne tak čistí krv a vystužuje celý organizmus. Je to malá miera tzv. "zdravej toxicity", ktorá robí takmer z každého jedu v terapeutickej mini-dávke vlastne liek. Tejto unikátnej čokolády stačí pre kýžený efekt veľmi malinký kúsok a vydrží tak aj na niekoľko týždňov.


Výroba raw porcelana naive


BIELE KAKAO


Biele kakao je medzi znalcami považované za svätý grál kakaa. Je to puritánska najčistejšia forma kakaa a bola v histórii považovaná za najkvalitnejšiu a najdrahšiu! Zarezervoval som si malú šaržu týchto vzácnych bôbov od legendárneho pestovateľa kakaa, Hacienda Betulia z Kolumbie. Požiadali sme ich, aby upravili svoj fermentačný proces, aby bol maximálne zachovaný charakter surového bôbu. Táto tabuľka nano_lot je nabitá antioxidantmi, charakterom a inováciami, zatiaľ čo farba podobná karamelu vás uchváti k úplnej gastronomickej porážke. -Domantas Užpalis

GENETIKA KAKAA

Hacienda Betulia je švajčiarsko-kolumbijský rodinný podnik, ktorý sa nachádza v tradičnej oblasti pestovania kakaa v Kolumbii. Krásna krajina so svojimi „ideálnymi pôdnymi a environmentálnymi podmienkami“ sa nachádza na východ od hlavného mesta provincie Medellin. Betulia úspešne začlenila všetky požadované prvky udržateľnej kakaovej plantáže. Všetky dôležité faktory boli starostlivo riešené, od vedeckej analýzy pôdy a genetických testov testu až po udržateľné poľnohospodárske postupy a sofistikovaný koncept fermentácie bôbov. Po rokoch vývoja, inovácií a nadšenej práce konečne vznikla vízia kolumbijského kakaa criollo s ara a komplexnými tónmi. Hacienda Betulia pestuje tri exkluzívne miestne kolumbijské odrody criollo pochádzajúce z obce Makro, Antioquia. Po dlhom pozorovaní boli vybrané miestne produktívne stromy s jemnou chuťou criollo. Tieto criollosové kakaovníky dostali meno „Betulia“. Vybrané stromy, rozlíšené podľa daných referencií (B6, B8 a B9) boli následne množené v priebehu času iba lokálne. Všetky "Betulias" sa množia dôsledným vrúbľovaním: neexistuje kríženie s inými odrodami.

VÝBER KAKAA

Criollo Betulia sa teda zbiera z výhradne lokálne kultivovaných kakaovníkov v Maceu v Kolumbii. Nepoužívajú sa žiadne importované stromy. Criollo Betulia je skutočným „miestnym“ členom kolumbijskej rodiny kakaovníkov. Hacienda Betulia používa presný riadený fermentačný proces na dosiahnutie vyváženosti medzi komplexnými kakaovými chuťami a maximálnymi zdravotnými prínosmi kakaa. Každý krok anaeróbnej a aeróbnej fázy je starostlivo zvládnutý. Teploty bôbov a hodnoty pH sú merané regulačne, aby sa identifikoval správny okamih na otočenie počas fermentácie.


ČO JE NANO_LOT?


Počas našich dlhých rokov výroby čokolády sme s Naive nadviazali krásne a ďalekosiahle vzťahy s pestovateľmi kakaa a družstvami z celého sveta. Podľa našich osobných skúseností pochádzajú tie najlepšie kakaá skôr z veľmi malých fariem a sú pripravované pomocou unikátnych pozberových metód šitých na mieru. Vždy sme chceli vyhľadávať, nakupovať a spracovávať najexkluzívnejšie a obmedzené kakaá na svete a tiež pozvať ďalších milovníkov čokolády, aby sa pripojili k tomuto nekonečnému chuťovému dobrodružstvu. Ide o spoločensky zodpovednú spoluprácu s dôrazom na vzdelávanie sa v oblasti kakaa. Naše kakaové bôby pochádzajú z vybraných fariem, ktoré produkujú výnimočne kvalitné bôby, ktoré však bohužiaľ nie sú široko dostupné - niektoré takéto farmy produkujú iba 30 kg svojich bôbov ročne.

KAKAO NANO_LOT

Kakaá Nano_Lot sú k dispozícii vo veľmi obmedzenom množstve a následne iba v určitých obdobiach roka, čo znamená, že akonáhle sú preč, sú preč. Tie, ktoré sa spoločnosť Naive rozhodla predstavovať, sa môžu pochváliť najvyšším hodnotením, sú dostupné v minimálnom množstve vždy v limitovanej kolekcii a poskytujú jedinečný zážitok z ochutnávky. Je isté, že ide o najlepšie kakaá na svete, už kvôli množstvu výskumu a vývoja, ktoré im bolo poskytnuté.


Nano_lot RAW PORCELANA tabuliek bolo vyrobených iba 600ks.


O DOMANTASOVEJ NAIVE


V malom mestečku na východnej strane Litvy vyrába Chocolate Naive svoje unikátne čokolády ,,od bôbov po tabuľku". Každé skoré ráno čokoládový majster starostlivo praží čerstvé kakaové bôby, ktorých lahodná vôňa jemne prebúdza obyvateľov mesta. Rovnako ako pred sto rokmi sa v Naive kakaové bôby pomaly konšujú, aby sa uvoľnila ich mimoriadna paleta chutí s tónmi ovocia, orechov a kvetín. Tieto ručne vyrobené tyčinky sú uložené na neskôr, aby vyzreli a potom sa vytvárajú rôznorodé rady príchutí s prírodnými superpotravinami a korením. V Chocolate Naive, jednom z iba 200 výrobcov tohto typu na celom svete, začína celý výrobný cyklus už sušeným kakaovým bôbom...


NAIVE postup ruční řemeslné výroby luxusni Litevské čokolády.


VÝBER ŠPIČKOVÝCH KAKAOVÝCH BÔBOV


Špičkové kakaové bôby sú starostlivo vyberané z výnimočných fariem. Potom sú transportované starými námornými cestami do Európy a nakoniec do Litvy, domova Chocolate Naive. Pre Naive sú najdôležitejšie dva kľúčové princípy: Po prvé - pracujú iba s tými najlepšími ingredienciami na svete. Po druhé - snažia sa stať remeselníkmi svetovej úrovne v práci s týmito ingredienciami. Toď vše. Naive vyrába čokoládu spôsobmi, ktoré maximálne pomáhajú odhaliť charakter konkrétneho kakaového bôbu. Čokoláda sa konečne zrodí až po starostlivej analýze chuti, farby, vône a štruktúry. Už nejakú dobu Naive výrobky stavajú Litvu na mapu delikates ako vychádzajúcu hviezdu svetovej gurmánskej čokolády. Zažite sami na sebe kúsok nášho tajomstva.


Domantas Uzpalis.


Táto unikátna tmavá 70% čokoláda bez emulgátora a akýchkoľvek zbytočných aditív je okrem vyššie uvedeného rovnako ako všetky kvalitné čokolády veľmi bohatá na energiu stabilných kakaových tukov, špecifickú vlákninu, bielkoviny, minerály, antioxidanty a teobromín. Podľa nutričného zloženia a množstva tuku/sacharidov/bielkovín, ktoré je vďaka pôvodu bôbov a spracovaniu špecifické a unikátne pre každú značku a druh čokolády, je možné vyčítať aj očakávať zaujímavé rozdiely.


Raw Porcelana je osladená surovým trstinovým cukrom v množstve 15g na celú tabuľku, čo je ekvivalent prírodného obsahu cukru v cca jednom jablku.


VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:

Energetická hodnota
2506 kJ/599 kcal
Tuky 40 g
z toho nasýtené mastné kyseliny 23 g
Sacharidy 58 g
z toho cukry 35 g
Bielkoviny 4 g
Soľ 45mg

HMOTNOSŤ: 50g
VYROBENÉ:
Litva
Krajina pôvodu kakaa: Kolumbia
ZLOŽENIE:
Nano_lot biele kakao porcelana, trstinový cukor. Obsah kakaovej sušiny min. 70 %. Môže obsahovať stopy mlieka, orechov a arašidov.

Aróma profil/tóny - horkosť, zvieravosť, trpkosť, trieslovina, jemná vysušujúca dochuť so sladkým nádychom

SKLADOVANIE: Skladujte v chlade a suchu.


Dodatočné parametre

Kategória: Čokoláda
Hmotnosť: 0.01 kg
EAN: 1234567890432
Pre koho: Ženy, Muži, Športovci, Deti, Pracovný výkon
Štítky: energie
Položka bola vypredaná…

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Bezpečnostná kontrola