100% Toscano Black - 50g (AMEDEI)
Súvisiaci tovar
Podrobný popis
100% Toscano Black -50g (Amedei)
Je to remeslo, vkus a jedinečný štýl výroby čokolád v Toskánsku, ktorý odlišujú Amedei od všetkého ostatného v celom čokoládovom svete. Prísľub najvyššej možnej kvality, ktorý sa mieša s emóciami bezpodmienečného odhodlania, z Amedei robí popredného propagátora remeselnej čokoládovej kultúry, unikátnych kombinácií, zloženia a dokonalej chuti. „Znamenitosť je prísnosť, znalosti, rešpekt aj nadšenie“.
Svet sa konečne dočkal 100% tabuľky od Amedei bez jediného zrnka cukru, iba 100% kakaová dokonalosť!
Toscano Black 100 je guľatou zmesou charakterizovanou jemnou kyslosťou vyváženou sekundárnymi arómami, tónmi a nuansami, odhaľujúcimi elegantnú chuť a čistotu výberových kakaových bôbov. Pretrvávajúca chuť tejto kakaovej hmoty, získaná dômyselným spojením bôbov z Ghany, Madagaskaru, Ekvádoru a Grenady, zanecháva poschodie čisté a úplne spokojné. Nula horkosti, vyváženosť a dokonalá lahodnosť, ktoré nedosahujú ani mnohé 70% čokolády je absolútny triumf tohto výtvoru. Pomer odrôd tohto blendu 4 typov single origin bôbov v tabuľke je potom 60% trinitario a 40% forastero.
Amedei spravuje vlastné plantáže vo Venezuele. Majú svoje kakao najvyššej kvality pod neustálym osobným dohľadom.
Neustály vývoj a proces spoločnosti Amedei vychádza z odhodlania a 100% profesionality, ktoré nasledujú najvyššie štandardy a ktoré súčasne kombinujú tradíciu a inovácie. Všetko to začína starostlivým výberom jemných kakaových bôbov na najskrytejších a najvzdialenejších plantážach sveta, pokračuje kreativitou receptov a nakoniec je dokončené v čoko-laboratóriu remeslom, umením a múdrym spracovaním prírodných prísad najvyššej kvality.
VÝSKUM - Remeselník Maison of Pontedera ovláda celý výrobný reťazec a vyberá svetovo najlepšie suroviny, pričom ich spracováva starodávnou metódou, aby vytvoril výtvory absolútnej excelencie vyrobené len z niekoľkých ingrediencií najvyššej kvality: kakaových bôbov (ako sú napr. Criollo a Trinitario z Venezuely), surový trstinový cukor alebo javorový sirup, horské mlieko a vybrané ovocie.
REMESLO - Majstrovstvo v spracovaní kakaa je výsledkom dekád agronomických znalostí a experimentovania. Prostredníctvom remeselnej metódy transformuje Amedei najvzácnejšie kakaové bôby sveta na skutočné čokoládové umelecké diela.
CHUŤ - Amedei vytvára harmóniu medzi prísadami, štruktúrami a vôňami, čím dáva čokoládam jedinečný aromatický profil. Talianske know-how, v ktorom sa elegancia, jednoduchosť a vášeň pre čokoládu spájajú v chutiach pripomínajúcich kúzlo krajiny, v ktorej je vytvorená: Toskánsko.
85 NÁRODNÝCH A MEDZINÁRODNÝCH OCENENÍ - Amedei je víťazom najvyššieho počtu zlatých ocenení na „Academy of Chocolate“ v Londýne, jednej z najkvalifikovanejších medzinárodných inštitúcií vo svete čokolády.
72 HODÍN KONCAGGIA - Až sedemdesiatdva hodín konšovania, aby čokoláda bola maximálne krémová a poskytla sa jej príležitosť uvoľniť všetky svoje aromatické tóny, ktoré individuálne charakterizujú každý výtvor.
-PROCES-
Výber/Cabosse kolekcie - Amedei vyberá najvzácnejšie odrody kakaa, ako je Criollo a Trinitario z Venezuely. Cabossa, to je názov ovocia kakaovníkov, obsahuje asi 30-40 bôbov.
Fermentácia bôbov a sušenie - Po otvorení plodov kakaovníkov sa ich bôby extrahujú a potom sa fermentujú a sušia. Práve v tomto kroku sa vyvíjajú najdôležitejšie prekurzory vôní a chuti. Väčšina producentov "bean to bar" čokolád začína svoju výrobu až po tomto bode, pretože nakupujú už fermentované bôby, s ktorými začínajú triedením a pražením.
Test prierezu- Kakaové bôby sú rezané za účelom analýzy a klasifikácie kvality šarží.
Nepriame praženie teplom- Bôby sú pražené vzduchom pri kontrolovanej teplote. Podľa receptúry sa časy a metódy menia, aby sa získali jedinečné a charakteristické aromatické profily.
Odšupkovanie -Kakaový drvič oddeľuje bôby od šupiek a vytvára kakaovú drť, z ktorej sa melie kakaová hmota.
Štruktúrovanie - prostredníctvom rafinérov nastavených na 12 mikrónov zasahujeme, aby sme znížili granulometriu čokolády, čo jej dáva krémovejšiu konzistenciu, ktorá sa ľahko rozpúšťa v ústach.
Konšovanie - Čokoláda sa mieša po dobu až 72 hodín, v závislosti od receptu, v špeciálnych kotloch, aby sa získala extrémne zamatová, homogénna a vyvážená zmes. Hmota sa mieša, šľahá a prevzdušňuje. Práve v tejto fáze je dosiahnuté maximálne aromatické krivky každého výtvoru Amedei.
Temperovanie/rozpúšťanie - Čokoláda sa kryštalizuje chladením z tekutej formy a naspäť, než je vhodná na finálne spracovanie.
Modelovanie a balenie - Ztemperovaná tekutá čokoláda je pripravená na premenu na tabuľku alebo pralinku a potom je ručne zdobená a zabalená.
Táto 100% "čokoláda" je rovnako ako všetky kvalitné 100% tabuľky veľmi bohatá na energiu stabilných tukov, špecifickú vlákninu, bielkoviny, minerály, antioxidanty a teobromín - podľa nutričného zloženia a množstva tuku/sacharidov/bielkovín, ktoré je vďaka pôvodu bôbov a spracovaniu špecifické a unikátne pre každú značku a druh 100% kakaovej tabuľky je možné vyčítať aj očakávať zaujímavé rozdiely.
Nikdy netreba zabúdať, že prémiové kakaové tabuľky tohto typu sa nežujú ako jedlo. Po malých kúskoch sa nechávajú rozpustiť v ústach a na jazyku (cmúľajú sa). Symfónia chuti, ktorú spoločne dokážu jednotlivé tóny pravej čokolády zahrať, má svoj priebeh a čas a je dosť závislá na individuálnom vychutnaní (ideálne je nerobiť v danú chvíľu nič iné) a tiež veľmi pestrá podľa pôvodu použitých bôbov a ich typu spracovania.
Každá 100% "čokoláda" chutí úplne inak a má svoje špecifické tóny a originálnu chuť, ktorá nie je len ďalšou pridanou hodnotou k dlhému výpočtu pozitívnych účinkov kakaa pre človeka, avšak pre mnohých ten hlavný dôvod jej konzumácie. Po čase sa "stovkami" sa dokonale menia preferencie chutí.
ČO JE THEOBROMÍN ?
,,Theobromín je v rovnakej triede stimulantov ako kofeín, ale je úplne odlišný, pretože ponúka dlhšie trvajúcu a uvoľnenejšiu energiu bez prudkého výkyvu a následného pádu. Theobromín kofeín dokonale balancuje. Na rozdiel od kofeínu nie je theobromín stimulantom centrálneho nervového systému, a preto obvykle neprodukuje pocity na hrane nervozity a hl. nie je návykový. Energia z theobromínu dodáva viac sústredenia a skôr harmonizuje/stabilizuje než nakopáva. Theobromín a kofeín sú podobne konštruované typy farmakologicky aktívnych látok, ale s citeľne odlišnými účinkami. Theobromín je jemný, mierny, má pomalý nástup, je dlhodobý a nie je návykový, zatiaľ čo kofeín je intenzívny, silný, rýchlo pôsobiaci, krátkodobý a úplne návykový. Efekty prírodných alkaloidov vo vysokopercentnej čokoláde sú skvele stabilizované jej bohatým tukom, vlákninou a mikroživinami a pôsobia v celku neuveriteľných 200+ látok synergicky ako superpotravina - i preto sa kakau už od Aztékov prezýva pokrm bohov.´´
Energetická superpotravina.
HMOTNOSŤ: 50g
VYROBENÉ: Taliansko Krajina pôvodu kakaa: Blend bôbov Ghany, Madagaskaru, Ekvádoru a Grenady (60% trinitario a 40% forastero).
ZLOŽENIE: Kakaová hmota, kakaové maslo. Obsah kakaa 100%. Môže obsahovať stopy orechov, mandlí a vlašských orechov, pistácií a mlieka.
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:
Energetická hodnota
2637 kJ/636 kcal
Tuky 52 g, z toho nasýtené mastné kyseliny 33 g
Sacharidy 22 g (väčšia časť ako vláknina)
z toho cukry 9,8 g
Bielkoviny 9,9 g
Soľ 0,04 g
SKLADOVANIE: Skladujte v chlade a suchu.
Dodatočné parametre
Kategória: | Talianskej čokolády |
---|---|
EAN: | Zvoľte variant |
Pre koho: | Ženy, Muži, Športovci, Deti, Pracovný výkon |
Štítky: | energie |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.