Vitajte v našom novom a vylepšenom e-shope AjemFIT ZÍSKAJTE Ajemcoiny Doprava zdarma pri objednávkach nad 110 €

100% Toscano Black - 50g (AMEDEI)

Neohodnotené
7,78 € 65,43 € 91,72 € od 7,78 €
Skladom (2 ks) Vypredané Vypredané Zvoľte variant
AMEDEI
Zvolený variant nie je k dispozícii. Reset vybraných parametrov.
Môžeme doručiť do:
6.10.2025 - - Zvoľte variant
Možnosti doručenia
Horká čokoláda Toscano Black 100 % – čistá kakaová intenzita pre skutočných znalcov.

Detailné informácie

Vyriešime váš problém
Vyriešime váš problém
Cielené riešenie vašeho problému s viditeľnými výsledkami
100% koncentrácia
100% koncentrácia
Maximálna účinnosť vďaka prémiovej kvalite surovín
Všetko osobne testujeme
Všetko osobne testujeme
Osobne testované zakladateľom pred uvedením na trh
Bez pridanej chémie
Bez pridanej chémie
Prírodné zloženie bez zbytočných aditív a prídavných látok

Podrobný popis

100% Toscano Black -50g (Amedei)


toscano-black-coko.png


Je to remeslo, vkus a jedinečný štýl výroby čokolád v Toskánsku, ktorý odlišujú Amedei od všetkého ostatného v celom čokoládovom svete. Prísľub najvyššej možnej kvality, ktorý sa mieša s emóciami bezpodmienečného odhodlania, z Amedei robí popredného propagátora remeselnej čokoládovej kultúry, unikátnych kombinácií, zloženia a dokonalej chuti. „Znamenitosť je prísnosť, znalosti, rešpekt aj nadšenie“.

Svet sa konečne dočkal 100% tabuľky od Amedei bez jediného zrnka cukru, iba 100% kakaová dokonalosť!

Toscano Black 100 je guľatou zmesou charakterizovanou jemnou kyslosťou vyváženou sekundárnymi arómami, tónmi a nuansami, odhaľujúcimi elegantnú chuť a čistotu výberových kakaových bôbov. Pretrvávajúca chuť tejto kakaovej hmoty, získaná dômyselným spojením bôbov z Ghany, Madagaskaru, Ekvádoru a Grenady, zanecháva poschodie čisté a úplne spokojné. Nula horkosti, vyváženosť a dokonalá lahodnosť, ktoré nedosahujú ani mnohé 70% čokolády je absolútny triumf tohto výtvoru. Pomer odrôd tohto blendu 4 typov single origin bôbov v tabuľke je potom 60% trinitario a 40% forastero.


AMEDEI Toscano


Amedei spravuje vlastné plantáže vo Venezuele. Majú svoje kakao najvyššej kvality pod neustálym osobným dohľadom.


Neustály vývoj a proces spoločnosti Amedei vychádza z odhodlania a 100% profesionality, ktoré nasledujú najvyššie štandardy a ktoré súčasne kombinujú tradíciu a inovácie. Všetko to začína starostlivým výberom jemných kakaových bôbov na najskrytejších a najvzdialenejších plantážach sveta, pokračuje kreativitou receptov a nakoniec je dokončené v čoko-laboratóriu remeslom, umením a múdrym spracovaním prírodných prísad najvyššej kvality.

VÝSKUM - Remeselník Maison of Pontedera ovláda celý výrobný reťazec a vyberá svetovo najlepšie suroviny, pričom ich spracováva starodávnou metódou, aby vytvoril výtvory absolútnej excelencie vyrobené len z niekoľkých ingrediencií najvyššej kvality: kakaových bôbov (ako sú napr. Criollo a Trinitario z Venezuely), surový trstinový cukor alebo javorový sirup, horské mlieko a vybrané ovocie.

REMESLO - Majstrovstvo v spracovaní kakaa je výsledkom dekád agronomických znalostí a experimentovania. Prostredníctvom remeselnej metódy transformuje Amedei najvzácnejšie kakaové bôby sveta na skutočné čokoládové umelecké diela.

CHUŤ - Amedei vytvára harmóniu medzi prísadami, štruktúrami a vôňami, čím dáva čokoládam jedinečný aromatický profil. Talianske know-how, v ktorom sa elegancia, jednoduchosť a vášeň pre čokoládu spájajú v chutiach pripomínajúcich kúzlo krajiny, v ktorej je vytvorená: Toskánsko.

85 NÁRODNÝCH A MEDZINÁRODNÝCH OCENENÍ - Amedei je víťazom najvyššieho počtu zlatých ocenení na „Academy of Chocolate“ v Londýne, jednej z najkvalifikovanejších medzinárodných inštitúcií vo svete čokolády.

72 HODÍN KONCAGGIA - Až sedemdesiatdva hodín konšovania, aby čokoláda bola maximálne krémová a poskytla sa jej príležitosť uvoľniť všetky svoje aromatické tóny, ktoré individuálne charakterizujú každý výtvor.


-PROCES-



Výber/Cabosse kolekcie - Amedei vyberá najvzácnejšie odrody kakaa, ako je Criollo a Trinitario z Venezuely. Cabossa, to je názov ovocia kakaovníkov, obsahuje asi 30-40 bôbov.



Fermentácia bôbov a sušenie - Po otvorení plodov kakaovníkov sa ich bôby extrahujú a potom sa fermentujú a sušia. Práve v tomto kroku sa vyvíjajú najdôležitejšie prekurzory vôní a chuti. Väčšina producentov "bean to bar" čokolád začína svoju výrobu až po tomto bode, pretože nakupujú už fermentované bôby, s ktorými začínajú triedením a pražením.



Test prierezu- Kakaové bôby sú rezané za účelom analýzy a klasifikácie kvality šarží.



Nepriame praženie teplom- Bôby sú pražené vzduchom pri kontrolovanej teplote. Podľa receptúry sa časy a metódy menia, aby sa získali jedinečné a charakteristické aromatické profily.



Odšupkovanie -Kakaový drvič oddeľuje bôby od šupiek a vytvára kakaovú drť, z ktorej sa melie kakaová hmota.



Štruktúrovanie - prostredníctvom rafinérov nastavených na 12 mikrónov zasahujeme, aby sme znížili granulometriu čokolády, čo jej dáva krémovejšiu konzistenciu, ktorá sa ľahko rozpúšťa v ústach.



Konšovanie - Čokoláda sa mieša po dobu až 72 hodín, v závislosti od receptu, v špeciálnych kotloch, aby sa získala extrémne zamatová, homogénna a vyvážená zmes. Hmota sa mieša, šľahá a prevzdušňuje. Práve v tejto fáze je dosiahnuté maximálne aromatické krivky každého výtvoru Amedei.



Temperovanie/rozpúšťanie - Čokoláda sa kryštalizuje chladením z tekutej formy a naspäť, než je vhodná na finálne spracovanie.



Modelovanie a balenie - Ztemperovaná tekutá čokoláda je pripravená na premenu na tabuľku alebo pralinku a potom je ručne zdobená a zabalená.

Táto 100% "čokoláda" je rovnako ako všetky kvalitné 100% tabuľky veľmi bohatá na energiu stabilných tukov, špecifickú vlákninu, bielkoviny, minerály, antioxidanty a teobromín - podľa nutričného zloženia a množstva tuku/sacharidov/bielkovín, ktoré je vďaka pôvodu bôbov a spracovaniu špecifické a unikátne pre každú značku a druh 100% kakaovej tabuľky je možné vyčítať aj očakávať zaujímavé rozdiely.

Nikdy netreba zabúdať, že prémiové kakaové tabuľky tohto typu sa nežujú ako jedlo. Po malých kúskoch sa nechávajú rozpustiť v ústach a na jazyku (cmúľajú sa). Symfónia chuti, ktorú spoločne dokážu jednotlivé tóny pravej čokolády zahrať, má svoj priebeh a čas a je dosť závislá na individuálnom vychutnaní (ideálne je nerobiť v danú chvíľu nič iné) a tiež veľmi pestrá podľa pôvodu použitých bôbov a ich typu spracovania.

Každá 100% "čokoláda" chutí úplne inak a má svoje špecifické tóny a originálnu chuť, ktorá nie je len ďalšou pridanou hodnotou k dlhému výpočtu pozitívnych účinkov kakaa pre človeka, avšak pre mnohých ten hlavný dôvod jej konzumácie. Po čase sa "stovkami" sa dokonale menia preferencie chutí.


ČO JE THEOBROMÍN ?


,,Theobromín je v rovnakej triede stimulantov ako kofeín, ale je úplne odlišný, pretože ponúka dlhšie trvajúcu a uvoľnenejšiu energiu bez prudkého výkyvu a následného pádu. Theobromín kofeín dokonale balancuje. Na rozdiel od kofeínu nie je theobromín stimulantom centrálneho nervového systému, a preto obvykle neprodukuje pocity na hrane nervozity a hl. nie je návykový. Energia z theobromínu dodáva viac sústredenia a skôr harmonizuje/stabilizuje než nakopáva. Theobromín a kofeín sú podobne konštruované typy farmakologicky aktívnych látok, ale s citeľne odlišnými účinkami. Theobromín je jemný, mierny, má pomalý nástup, je dlhodobý a nie je návykový, zatiaľ čo kofeín je intenzívny, silný, rýchlo pôsobiaci, krátkodobý a úplne návykový. Efekty prírodných alkaloidov vo vysokopercentnej čokoláde sú skvele stabilizované jej bohatým tukom, vlákninou a mikroživinami a pôsobia v celku neuveriteľných 200+ látok synergicky ako superpotravina - i preto sa kakau už od Aztékov prezýva pokrm bohov.´´


Energetická superpotravina.

HMOTNOSŤ: 50g
VYROBENÉ: Taliansko Krajina pôvodu kakaa: Blend bôbov Ghany, Madagaskaru, Ekvádoru a Grenady (60% trinitario a 40% forastero).
ZLOŽENIE: Kakaová hmota, kakaové maslo. Obsah kakaa 100%. Môže obsahovať stopy orechov, mandlí a vlašských orechov, pistácií a mlieka.

VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:

Energetická hodnota
2637 kJ/636 kcal
Tuky 52 g, z toho nasýtené mastné kyseliny 33 g
Sacharidy 22 g (väčšia časť ako vláknina)
z toho cukry 9,8 g
Bielkoviny 9,9 g
Soľ 0,04 g

SKLADOVANIE: Skladujte v chlade a suchu.


Dodatočné parametre

Kategória: Talianskej čokolády
EAN: Zvoľte variant
Pre koho: Ženy, Muži, Športovci, Deti, Pracovný výkon
Štítky: energie

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Bezpečnostná kontrola