TOSCANO 90% BLACK (PECKY) -250g (AMEDEI)
Súvisiaci tovar
Podrobný popis
TOSCANO 90%
BLACK (PECKY)
od AMEDEI
BOHATSTVO CHUTÍ A VÝŽIVOVÝCH HODNÔT
Toscano Black ponúka nežné tóny s výraznou silou horkej čokolády, čo je zážitok nielen pre chuťové poháriky, ale aj pre zdravie. K dispozícii v baleniach s hmotnosťou 250g alebo 2kg, tieto kôstkové kvapôčky sú perfektné na prípravu rôznych kulinárskych výtvorov. Čokoláda je bohatá na energiu zdravých tukov, špecifickú vlákninu, bielkoviny, minerály, antioxidanty a teobromín. Nutričné zloženie je ovplyvnené tak pôvodom kakaa, ako aj jeho spracovaním, čo robí každú čokoládu Amedei unikátnou.
TALIANSKE ČOKOLÁDY AMEDEI
TOSKÁNSKE AMEDEI
Je to remeslo, vkus a jedinečný štýl výroby čokolád v Toskánsku, ktorý odlišujú Amedei od všetkého ostatného v celom čokoládovom svete. Prísľub najvyššej možnej kvality, ktorý sa mieša s emóciami bezpodmienečného odhodlania, z Amedei robí popredného propagátora remeselnej čokoládovej kultúry, unikátnych kombinácií, zloženia a dokonalej chuti. „Znamenitosť je prísnosť, znalosti, rešpekt aj nadšenie“.
Amedei spravuje vlastné plantáže vo Venezuele. Majú svoje kakao najvyššej kvality pod neustálym osobným dohľadom.
Neustály vývoj a proces spoločnosti Amedei
Vychádza z odhodlania a 100% profesionality, ktoré nasledujú najvyššie štandardy a ktoré súčasne kombinujú tradíciu a inovácie. Všetko to začína starostlivým výberom jemných kakaových bôbov na najskrytejších a najvzdialenejších plantážach sveta, pokračuje kreativitou receptov a nakoniec je dokončené v čoko-laboratóriu remeslom, umením a múdrym spracovaním prírodných prísad najvyššej kvality.
VÝSKUM
Remeselník Maison of Pontedera ovláda celý výrobný reťazec a vyberá svetovo najlepšie suroviny, pričom ich spracováva starodávnou metódou, aby vytvoril výtvory absolútnej excelencie vyrobené len z niekoľkých ingrediencií najvyššej kvality: kakaových bôbov (ako sú napr. Criollo a Trinitario z Venezuely), surový trstinový cukor alebo javorový sirup, horské mlieko a vybrané ovocie.
REMESLO
Majstrovstvo v spracovaní kakaa je výsledkom dekád agronomických znalostí a experimentovania. Prostredníctvom remeselnej metódy transformuje Amedei najvzácnejšie kakaové bôby sveta na skutočné čokoládové umelecké diela.
CHUŤ
Amedei vytvára harmóniu medzi prísadami, štruktúrami a vôňami, čím dáva čokoládam jedinečný aromatický profil. Talianske know-how, v ktorom sa elegancia, jednoduchosť a vášeň pre čokoládu spájajú v chutiach pripomínajúcich kúzlo krajiny, v ktorej je vytvorená: Toskánsko.
85 NÁRODNÝCH A MEDZINÁRODNÝCH OCENENÍ
Amedei je víťazom najvyššieho počtu zlatých ocenení na „Academy of Chocolate“ v Londýne, jednej z najkvalifikovanejších medzinárodných inštitúcií vo svete čokolády.
72 HODÍN KONCAGGIA
Až sedemdesiatdva hodín konšovania, aby čokoláda bola maximálne krémová a poskytla sa jej príležitosť uvoľniť všetky svoje aromatické tóny, ktoré individuálne charakterizujú každý výtvor.
-VÝROBNÝ PROCES-
Výber/Cabosse kolekcia
Amedei vyberá najvzácnejšie odrody kakaa, ako je Criollo a Trinitario z Venezuely. Cabossa, to je názov ovocia kakaovníkov, obsahuje asi 30-40 bôbov.
Fermentácia bôbov a sušenie
Po otvorení plodov kakaovníkov sa ich bôby extrahujú a potom sa fermentujú a sušia. Práve v tomto kroku sa vyvíjajú najdôležitejšie prekurzory vôní a chuti. Väčšina producentov "bean to bar" čokolád začína svoju výrobu až po tomto bode, pretože nakupujú už fermentované bôby, s ktorými začínajú triedením a pražením.
Test prierezu
Kakaové bôby sú rezané za účelom analýzy a klasifikácie kvality šarží.
Nepriame praženie teplom
Bôby sú pražené vzduchom pri kontrolovanej teplote. Podľa receptúry sa časy a metódy menia, aby sa získali jedinečné a charakteristické aromatické profily.
Odšupkovanie
Kakaový drvič oddeľuje bôby od šupiek a vytvára kakaovú drť, z ktorej sa melie kakaová hmota.
Štrukturácia
Prostredníctvom rafinérov nastavených na 12 mikrónov zasahujeme, aby sme znížili granulometriu čokolády, čo jej dáva krémovejšiu konzistenciu, ktorá sa ľahko rozpúšťa v ústach.
Konšovanie
Čokoláda sa mieša po dobu až 72 hodín, v závislosti od receptu, v špeciálnych kotloch, aby sa získala extrémne zamatová, homogénna a vyvážená zmes. Hmota sa mieša, šľahá a prevzdušňuje. Práve v tejto fáze je dosiahnuté maximálne aromatické krivky každého výtvoru Amedei.
Temperovanie/rozpúšťanie
Čokoláda sa kryštalizuje chladením z tekutej formy a naspäť, než je vhodná na finálne spracovanie.
Modelovanie a balenie
Ztemperovaná tekutá čokoláda je pripravená na premenu na tabuľku alebo pralinku a potom je ručne zdobená a zabalená.
TOSCANO 90% BLACK (PECKY) - (AMEDEI)
90% Toscano Black je osladené nerafinovaným trstinovým cukrom v množstve iba 9,4g na 100g (ekvivalent množstva prírodného cukru cca polovici jablka).
Superpotravina na posilnenie energie.
HMOTNOSŤ: 250g
VYROBENÉ: Taliansko Krajina pôvodu kakaa: Venezuela
ZLOŽENIE: Kakaová hmota, trstinový cukor, kakaové maslo. Obsah kakaa min. 90%. Môže obsahovať stopy orieškov, mandlí a vlašských orechov, pistácií a mlieka.
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:
Energetická hodnota
2637 kJ/636 kcal
Tuky 54 g
z toho nasýtené mastné kyseliny 34 g
Sacharidy 28 g (väčšia časť ako vláknina)
z toho cukry 9,4 g
Bielkoviny 9,6 g
Soľ 0 g
SKLADOVANIE: Skladujte v chlade a suchu.
Dodatočné parametre
Kategória: | Talianskej čokolády |
---|---|
Hmotnosť: | 0.25 kg |
EAN: | 1234567890623 |
Pre koho: | Ženy, Muži, Športovci, Deti, Pracovný výkon |
Štítky: | energie |
Položka bola vypredaná… |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.