ADVENTNÝ KALENDÁR 2024 – (AMEDEI)
Súvisiaci tovar
Podrobný popis
ADVENTNÝ KALENDÁR 2024
LIMITOVANÁ EDÍCIA od AMEDEI
Tento limitovaný a exkluzívny Adventný kalendár neobsahuje iba 24 čokolád ale 50! Z toho všetky sú ručne vyrobené z Talianskej remeselnej továrne na bean-to-bar čokoládu. Deň za dňom môžete objavovať stále nové varianty Amedei čokolády. Je ideálnym decembrovým darčekom pri čakaní na Vianoce ale tentokrát s kvalitnou a zdravšou čokoládou!
ČO NÁJDETE V UNIKÁTNOM ADVENTNOM KALENDÁRI?
4x3 rôzne pralinky
-
škrupiny z bielej, mliečnej a horkej čokolády
3x9 rôznych napolitanov
-
mliečna čokoláda, biela čokoláda, horká čokoláda 70%, 75%, 90%, 95%
4 ovocné čokoládové tyčinky
-
čokoláda s ovocím pistácie, lieskové oriešky, marhule, červené ovocie
1 extra horká čokoláda 63%..
1 extra horká čokoláda 90%..
3 tabuľky horkej čokolády
-
extra horká čokoláda 63 %, 70 %, 90 %)..
1 tabuľka mliečnej čokolády
-
mliečna čokoláda
3 Toscano Snack
-
pralinky plnené pistáciami, kávou, pomarančom
Malý náhľad časti exkluzívnych mini-produktov
Amedei kraftovej čokolády.
TOSKÁNSKE PISTÁCIE
V kalendári urobí radosť všetkým, ktorí si chcú užiť pokojný okamih dokonalej chuti čokolády plnené pistáciami a Guérande soľou.
TMAVÉ ČOKOLÁDOVÉ NAPOLITÁNKY
Toscano Black - horká čokoláda. Zmes s rôznym percentom kakaa Criollo a Trinitario, spojená s najklasickejšou čokoládou bean to bar.
TOSKÁNSKA ČERVENÁ
Túto čokoládu nazývame ako “červené ovocie na tmavom plátne”. Jedná sa o mrazom sušené jahody, čerešne a maliny, ktoré sú známe pre svoje antioxidačné a osviežujúce vlastnosti. To všetko vďaka vitamínu C, draslíku, fosforu a ďalším živinám..
MLIEČNA ČOKOLÁDA S LIESKOVÝMI ORECHMI
Na tejto mliečnej čokoláde si pochutnajú aj tí najnáročnejší gurmáni! Skrýva vnútri tie najlepšie lieskové oriešky IGP Piemont, jemne pražené na vzduchu v Casa Amedei. Jej vôňa sa sladí s intenzívnou chuťou čokolády, ktorá, ako sa sami presvedčíte, je svieža a veľmi čistá!
..A oveľa viac objavujte už sami!!
Adventný kalendár Amedei 2023 je krásnym, kvalitným a plnohodnotným darčekom, pre všetkých Vašich milovaných.
TALIANSKE ČOKOLÁDY AMEDEI
TOSKÁNSKE AMEDEI
Je to remeslo, vkus a jedinečný štýl výroby čokolád v Toskánsku, ktorý odlišujú Amedei od všetkého ostatného v celom čokoládovom svete. Prísľub najvyššej možnej kvality, ktorý sa mieša s emóciami bezpodmienečného odhodlania, z Amedei robí popredného propagátora remeselnej čokoládovej kultúry, unikátnych kombinácií, zloženia a dokonalej chuti. „Znamenitosť je prísnosť, znalosti, rešpekt aj nadšenie“.
Amedei spravuje vlastné plantáže vo Venezuele. Majú svoje kakao najvyššej kvality pod neustálym osobným dohľadom.
Neustály vývoj a proces spoločnosti Amedei
Vychádza z odhodlania a 100% profesionality, ktoré nasledujú najvyššie štandardy a ktoré súčasne kombinujú tradíciu a inovácie. Všetko to začína starostlivým výberom jemných kakaových bôbov na najskrytejších a najvzdialenejších plantážach sveta, pokračuje kreativitou receptov a nakoniec je dokončené v čoko-laboratóriu remeslom, umením a múdrym spracovaním prírodných prísad najvyššej kvality.
VÝSKUM
Remeselník Maison of Pontedera ovláda celý výrobný reťazec a vyberá svetovo najlepšie suroviny, pričom ich spracováva starodávnou metódou, aby vytvoril výtvory absolútnej excelencie vyrobené len z niekoľkých ingrediencií najvyššej kvality: kakaových bôbov (ako sú napr. Criollo a Trinitario z Venezuely), surový trstinový cukor alebo javorový sirup, horské mlieko a vybrané ovocie.
REMESLO
Majstrovstvo v spracovaní kakaa je výsledkom dekád agronomických znalostí a experimentovania. Prostredníctvom remeselnej metódy transformuje Amedei najvzácnejšie kakaové bôby sveta na skutočné čokoládové umelecké diela.
CHUŤ
Amedei vytvára harmóniu medzi prísadami, štruktúrami a vôňami, čím dáva čokoládam jedinečný aromatický profil. Talianske know-how, v ktorom sa elegancia, jednoduchosť a vášeň pre čokoládu spájajú v chutiach pripomínajúcich kúzlo krajiny, v ktorej je vytvorená: Toskánsko.
85 NÁRODNÝCH A MEDZINÁRODNÝCH OCENENÍ
Amedei je víťazom najvyššieho počtu zlatých ocenení na „Academy of Chocolate“ v Londýne, jednej z najkvalifikovanejších medzinárodných inštitúcií vo svete čokolády.
72 HODÍN KONCAGGIA
Až sedemdesiatdva hodín konšovania, aby čokoláda bola maximálne krémová a poskytla sa jej príležitosť uvoľniť všetky svoje aromatické tóny, ktoré individuálne charakterizujú každý výtvor.
-VÝROBNÝ PROCES-
Výber/Cabosse kolekcia
Amedei vyberá najvzácnejšie odrody kakaa, ako je Criollo a Trinitario z Venezuely. Cabossa, to je názov ovocia kakaovníkov, obsahuje asi 30-40 bôbov.
Fermentácia bôbov a sušenie
Po otvorení plodov kakaovníkov sa ich bôby extrahujú a potom sa fermentujú a sušia. Práve v tomto kroku sa vyvíjajú najdôležitejšie prekurzory vôní a chuti. Väčšina producentov "bean to bar" čokolád začína svoju výrobu až po tomto bode, pretože nakupujú už fermentované bôby, s ktorými začínajú triedením a pražením.
Test prierezu
Kakaové bôby sú rezané za účelom analýzy a klasifikácie kvality šarží.
Nepriame praženie teplom
Bôby sú pražené vzduchom pri kontrolovanej teplote. Podľa receptúry sa časy a metódy menia, aby sa získali jedinečné a charakteristické aromatické profily.
Odšupkovanie
Kakaový drvič oddeľuje bôby od šupiek a vytvára kakaovú drť, z ktorej sa melie kakaová hmota.
Štrukturácia
Prostredníctvom rafinérov nastavených na 12 mikrónov zasahujeme, aby sme znížili granulometriu čokolády, čo jej dáva krémovejšiu konzistenciu, ktorá sa ľahko rozpúšťa v ústach.
Konšovanie
Čokoláda sa mieša po dobu až 72 hodín, v závislosti od receptu, v špeciálnych kotloch, aby sa získala extrémne zamatová, homogénna a vyvážená zmes. Hmota sa mieša, šľahá a prevzdušňuje. Práve v tejto fáze je dosiahnuté maximálne aromatické krivky každého výtvoru Amedei.
Temperovanie/rozpúšťanie
Čokoláda sa kryštalizuje chladením z tekutej formy a naspäť, než je vhodná na finálne spracovanie.
Modelovanie a balenie
Ztemperovaná tekutá čokoláda je pripravená na premenu na tabuľku alebo pralinku a potom je ručne zdobená a zabalená.
ZLOŽENIE
ZLOŽENIE
Napolitainy formátu Blanco de Criollo
Kakaová hmota, trstinový cukor, kakaové maslo.
Formát Acero95 napolitains
Kakaová hmota, kakaové maslo, javorový miazgový cukor (5%).
Toskánska harmónia s mliekom
Vonkajšie - Mliečna čokoláda: trstinový cukor, kakaové maslo, sušené plnotučné mlieko, kakaová hmota, (kakao min. 32 %). Vnútorné - trstinový cukor, sušené plnotučné mlieko, lieskové orechy „Tonda Gentile Trilobata“, kakaové maslo, sušené odtučnené mlieko, dextróza, mandle, pistácie, kravské maslo bezvodé, kakaová hmota, prírodná aróma.
Napolitainy vo formáte Chuao
Kakaová hmota, trstinový cukor, kakaové maslo.
Toskánske pistácie
Trstinový cukor, kakaové maslo, sušené plnotučné mlieko, zelené pistácie di Bronte DOP (10%).
Napolitainy formátu Toscano Latte
Trstinový cukor, kakaové maslo, sušené plnotučné mlieko, kakaová hmota. Kakao min. 32 %
Temná toskánska harmónia
Vonkajšia - Horká čokoláda: kakaová hmota, trstinový cukor, kakaové maslo, (kakao min.66%). Vnútorné - trstinový cukor, sušené plnotučné mlieko, lieskové orechy „Tonda Gentile Trilobata“, kakaové maslo, sušené odtučnené mlieko, dextróza, mandle, pistácie, kravské maslo bezvodé, kakaová hmota, prírodná aróma.
Toskánsky snack Pistácie
Vonkajšie zložky - Biela čokoláda (trstinový cukor, kakaové maslo, sušené plnotučné mlieko). Kakao min. 29 %. Vnútri – Zelená Pistachio di Bronte CHOP (32 %), trstinový cukor, Piemontský lieskový oriešok CHZO, kakaové maslo, sušené plnotučné mlieko, dextróza, mandle, sušené odtučnené mlieko, prírodné arómy, Guérandská soľ. Alergény: Mlieko, mandle, lieskové orechy, pistácie. Môže obsahovať orechy.
Snack káva Toscano
Vonkajšie zložky - Mliečna čokoláda (trstinový cukor, kakaové maslo, sušené plnotučné mlieko, kakaová hmota). Kakao min. 32 %. Vnútri - Piemontský lieskový oriešok CHZO, trstinový cukor, kávové zrná (15%), kakaové maslo, sušené plnotučné mlieko, kakaová hmota. Alergény: Mlieko, lieskové orechy. Môže obsahovať pistácie, vlašské orechy, mandle.
Toskánske červené ovocie
Kakaová hmota, trstinový cukor, kakaové maslo, sušené ovocie (jahoda, čerešňa, malina) (10%).
Deväť formátov napolitánok
Kakaová hmota, trstinový cukor, kakaové maslo.
Formát Toscano Bianco napolitains
Hnedý cukor, kakaové maslo, sušené plnotučné mlieko.
Harmony Toskánsko biela
Vonkajšia - Biela čokoláda: trstinový cukor, kakaové maslo, sušené plnotučné mlieko (kakao min. 29%). Vnútorné - trstinový cukor, sušené plnotučné mlieko, lieskové orechy „Tonda Gentile Trilobata“, kakaové maslo, sušené odtučnené mlieko, dextróza, mandle, pistácie, kravské maslo bezvodé, kakaová hmota, prírodná aróma.
Formát Toscano Black 90 napolitains
Kakaová hmota, trstinový cukor, kakaové maslo.
Porcelánové napolitánky
Kakaová hmota, trstinový cukor, kakaové maslo.
Toskánsky snack pomaranč
Vonkajšie zložky - 66% extra horká čokoláda (kakaová hmota, trstinový cukor, kakaové maslo). Kakao min. 66 %. Vnútri – trstinový cukor, lieskový orech CHZO Piemont, mandle, kakaové maslo, sušené plnotučné mlieko, zelené pistácie Bronte, dextróza, sušené odstredené mlieko, pomarančový esenciálny olej (3 %), prírodná aróma. Alergény: Mlieko, mandle, lieskové orechy, pistácie. Môže obsahovať orechy.
Alergény: Mandle, lieskové orechy, pistácie, mlieko, vlašské orechy. Bez gluténu, bez lecitínu a aditív.
NUTRIČNÉ HODNOTY NA 100g
Napolitainy formátu Blanco de Criollo 2436 kJ/586,0 kcal Sacharidy 43,0 g Tuky 42,0 gz toho cukor 29,0 g z toho nasýtené mastné kyseliny27,0 g soľ 0,01 g Proteíny 8,9 g
Toskánske mlieko 2401 kJ/577,0 kcal Sacharidy 44,0 g Tuky 41,0 gz toho cukor37,0 g z toho nasýtené mastné kyseliny26,0 gsoľ0,34 g Proteíny8,0 g
Toskánske žlté ovocie 2296 kJ/551,0 kcalSacharidy47,0 g Tuky37,0 gz toho cukor26,0 g z toho nasýtené mastné kyseliny23,0 gsoľ0,0 g Proteíny7,5 g
Toskánsky lieskový orech 2413 kJ/581,0 kcalSacharidy38,0 g Tuky44,0 gz toho cukor29,0 g z toho nasýtené mastné kyseliny25,0 gsoľ0,36 g Proteíny8,2 g
Formát Acero95 napolitains 2588 kJ/626,0 kcalSacharidy16,0 g Tuky58,0 gz toho cukor7,3 g z toho nasýtené mastné kyseliny36,0 gsůl0,0 g Proteíny10,0 g
Napolitainy vo formáte Chuao 2555 kJ/614,0 kcalSacharidy49,0 g Tuky43,0 gz toho cukor31,0 g z toho nasýtené mastné kyseliny27,0 gsůl0,0 g Proteíny7,7 g
Toskánske pistácie 2403 kJ/577,0 kcalSacharidy44,0 g Tuky41,0 gz toho cukor42,0 g z toho nasýtené mastné kyseliny24,0 gsůl0,35 g Proteíny8,1 g
Napolitainy formátu Toscano Latte 2401 kJ/577,0 kcalSacharidy44,0 g Tuky41,0 gz toho cukor37,0 g z toho nasýtené mastné kyseliny26,0 gsůl34,0 g Proteíny8,0 g
Toskánska desiata Pistácie 2343 kJ/563,0 kcalSacharidy42,0 g Tuky41,0 gz toho cukor29,0 g z toho nasýtené mastné kyseliny22,0 gsůl0,19 g Proteíny6,6 g
Snack káva Toscano 2343 kJ/563,0 kcalSacharidy42,0 g Tuky41,0 gz toho cukor29,0 g z toho nasýtené mastné kyseliny22,0 gsůl0,19 g Proteíny6,6 g
Toskánske červené ovocie Napájanie 2200kJ/524,0 kcalSacharidy50,0 g Tuky33,0 gz toho cukor23,0 g z toho nasýtené mastné kyseliny21,0 gsůl0,02 g Proteíny7,6 g
Deväť formátov napolitainov 2424 kJ/583,0 kcalSacharidy39,0 g Tuky44,0 gz toho cukor31,0 g z toho nasýtené mastné kyseliny28,0 gsůl0,0 g Proteíny7,8 g
Formát Toscano Bianco napolitains 2389 kJ/574,0 kcalSacharidy42,0 g Tuky41,0 gz toho cukor19,0 g z toho nasýtené mastné kyseliny27,0 gsůl0,39 g Proteíny9,3 g
Formát Toscano Black 90 napolitains 2637 kJ/kcalSacharidy28,0 g Tuky54,0 g z toho cukor9,4 g z toho nasýtené mastné kyseliny34,0 g soľ0,0 g Proteíny9,6 g
Porcelánové napolitany 2367 kJ/569,0 kcalSacharidy42,0 g Tuky41,0 g z toho cukor28,0 g z toho nasýtené mastné kyseliny26,0 g soľ0,02 g Proteíny8,0 g
Toskánska desiata pomaranč 2343 kJ/563,0 kcalSacharidy42,0 g Tuky41,0 g z toho cukor29,0 g z toho nasýtené mastné kyseliny22,0 g soľ0,19 g Proteíny6,6 g
SKLADOVANIE: Skladujte na chladnom a suchom mieste pri teplote medzi 14°C a 18°C.
Dodatočné parametre
Kategória: | Talianskej čokolády |
---|---|
Hmotnosť: | 0.2 kg |
EAN: | 1234567891125 |
Pre koho: | Ženy, Muži, Deti |
Položka bola vypredaná… |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.