95 % ACERO (S Javorovým Sirupom) -50g (AMEDEI)
Súvisiaci tovar
Podrobný popis
95 % ACERO (S Javorovým Sirupom) -50g (AMEDEI)
Amedei je jednou z najlepších a najdrahších značiek čokolády na svete. Jej talianska tradičná remeselná produkcia je na najvyššej úrovni čokoládového umenia.
Táto neuveriteľne vydarená 95% čokoláda ("skoro stovka") je rovnako ako všetky kvalitné vysokopercentné kakaové tabuľky veľmi bohatá na energiu stabilných tukov, špecifickú vlákninu, bielkoviny, minerály, antioxidanty a teobromín - podľa nutričného zloženia a množstva tuku/sacharidov/bielkovín, ktoré je vďaka pôvodu bôbov a spracovaniu špecifické a unikátne pre každú značku a druh kakaovej tabuľky je možné vyčítať aj očakávať zaujímavé rozdiely.
Amedei spravuje vlastné plantáže vo Venezuele. Majú svoje kakao najvyššej kvality pod neustálym osobným dohľadom.
Neustály vývoj a proces spoločnosti Amedei vychádza z odhodlania a 100% profesionality, ktoré nasledujú najvyššie štandardy a ktoré súčasne kombinujú tradíciu a inovácie. Všetko to začína starostlivým výberom jemných kakaových bôbov na najskrytejších a najvzdialenejších plantážach sveta, pokračuje kreativitou receptov a nakoniec je dokončené v čoko-laboratóriu remeslom, umením a múdrym spracovaním prírodných prísad najvyššej kvality.
VÝSKUM - Remeselník Maison of Pontedera ovláda celý výrobný reťazec a vyberá svetovo najlepšie suroviny, pričom ich spracováva starodávnou metódou, aby vytvoril výtvory absolútnej excelencie vyrobené len z niekoľkých ingrediencií najvyššej kvality: kakaových bôbov (ako sú napr. Criollo a Trinitario z Venezuely), surový trstinový cukor alebo javorový sirup, horské mlieko a vybrané ovocie.
REMESLO - Majstrovstvo v spracovaní kakaa je výsledkom dekád agronomických znalostí a experimentovania. Prostredníctvom remeselnej metódy transformuje Amedei najvzácnejšie kakaové bôby sveta na skutočné čokoládové umelecké diela.
CHUŤ - Amedei vytvára harmóniu medzi prísadami, štruktúrami a vôňami, čím dáva čokoládam jedinečný aromatický profil. Talianske know-how, v ktorom sa elegancia, jednoduchosť a vášeň pre čokoládu spájajú v chutiach pripomínajúcich kúzlo krajiny, v ktorej je vytvorená: Toskánsko.
85 NÁRODNÝCH A MEDZINÁRODNÝCH OCENENÍ - Amedei je víťazom najvyššieho počtu zlatých ocenení na „Academy of Chocolate“ v Londýne, jednej z najkvalifikovanejších medzinárodných inštitúcií vo svete čokolády.
72 HODÍN KONCAGGIA - Až sedemdesiatdva hodín konšovania, aby čokoláda bola maximálne krémová a poskytla sa jej príležitosť uvoľniť všetky svoje aromatické tóny, ktoré individuálne charakterizujú každý výtvor.
-PROCES-
Výber/Cabosse kolekcie - Amedei vyberá najvzácnejšie odrody kakaa, ako je Criollo a Trinitario z Venezuely. Cabossa, to je názov ovocia kakaovníkov, obsahuje asi 30-40 bôbov.
Fermentácia bôbov a sušenie - Po otvorení plodov kakaovníkov sa ich bôby extrahujú a potom sa fermentujú a sušia. Práve v tomto kroku sa vyvíjajú najdôležitejšie prekurzory vôní a chuti. Väčšina producentov "bean to bar" čokolád začína svoju výrobu až po tomto bode, pretože nakupujú už fermentované bôby, s ktorými začínajú triedením a pražením.
Test prierezu- Kakaové bôby sú rezané za účelom analýzy a klasifikácie kvality šarží.
Nepriame praženie teplom- Bôby sú pražené vzduchom pri kontrolovanej teplote. Podľa receptúry sa časy a metódy menia, aby sa získali jedinečné a charakteristické aromatické profily.
Odšupkovanie -Kakaový drvič oddeľuje bôby od šupiek a vytvára kakaovú drť, z ktorej sa melie kakaová hmota.
Štruktúrovanie - prostredníctvom rafinérov nastavených na 12 mikrónov zasahujeme, aby sme znížili granulometriu čokolády, čo jej dáva krémovejšiu konzistenciu, ktorá sa ľahko rozpúšťa v ústach.
Konšovanie - Čokoláda sa mieša po dobu až 72 hodín, v závislosti od receptu, v špeciálnych kotloch, aby sa získala extrémne zamatová, homogénna a vyvážená zmes. Hmota sa mieša, šľahá a prevzdušňuje. Práve v tejto fáze je dosiahnuté maximálne aromatické krivky každého výtvoru Amedei.
Temperovanie/rozpúšťanie - Čokoláda sa kryštalizuje chladením z tekutej formy a naspäť, než je vhodná na finálne spracovanie.
Modelovanie a balenie - Ztemperovaná tekutá čokoláda je pripravená na premenu na tabuľku alebo pralinku a potom je ručne zdobená a zabalená.
ODPORÚČANIE
Je potrebné nikdy nezabúdať, že prémiové kakaové tabuľky tohto typu sa nežujú ako jedlo. Po malých kúskoch sa nechávajú rozpustiť v ústach a na jazyku (cmúľajú sa). Symfónia chuti, ktorú spoločne dokážu jednotlivé tóny pravej čokolády zahrať, má svoj priebeh a čas a je dosť závislá na individuálnom vychutnaní (ideálne je nerobiť v danú chvíľu nič iné) a tiež veľmi pestrá podľa pôvodu použitých bôbov a ich typu spracovania.
Každá vysokopercentná čokoláda chutí úplne inak a má svoje špecifické tóny a originálnu chuť, ktorá nie je len ďalšou pridanou hodnotou k dlhému výpočtu pozitívnych účinkov kakaa pre človeka, avšak pre mnohých ten hlavný dôvod jej konzumácie.
Odporúčam dohľadať si celé zloženie (200+ látok) a efekty kvalitnej tmavej kakaovej tabuľky pre organizmus z iných informačných zdrojov. Tu nemôžu byť mnohé fakty uvedené kvôli legislatíve EÚ.
ČO JE THEOBROMÍN ?
,,Theobromín je v rovnakej triede stimulantov ako kofeín, ale je úplne odlišný, pretože ponúka dlhšie trvajúcu a uvoľnenejšiu energiu bez prudkého výkyvu a následného pádu. Theobromín kofeín dokonale balancuje. Na rozdiel od kofeínu nie je theobromín stimulantom centrálneho nervového systému, a preto obvykle neprodukuje pocity na hrane nervozity a hl. nie je návykový. Energia z theobromínu dodáva viac sústredenia a skôr harmonizuje/stabilizuje než nakopáva. Theobromín a kofeín sú podobne konštruované typy farmakologicky aktívnych látok, ale s citeľne odlišnými účinkami. Theobromín je jemný, mierny, má pomalý nástup, je dlhodobý a nie je návykový, zatiaľ čo kofeín je intenzívny, silný, rýchlo pôsobiaci, krátkodobý a úplne návykový. Efekty prírodných alkaloidov vo vysokopercentnej čokoláde sú skvele stabilizované jej bohatým tukom, vlákninou a mikroživinami a pôsobia v celku neuveriteľných 200+ látok synergicky ako superpotravina - i preto sa kakau už od Aztékov prezýva pokrm bohov.´´
Acero95 je osladená javorovým miazgovým cukrom v množstve iba 3,65g na celú tabuľku (ekvivalent množstva prírodného cukru v jednom väčšom zahryznutí do jablka).
Energetická superpotravina.
ZLOŽENIE: kakaová hmota, kakaové maslo, kanadský javorový cukor 5 %. Obsah kakaa min. 95 %. Môže obsahovať vlašské orechy, mandle, lieskové orechy, pistácie a mlieko.
HMOTNOSŤ: 50 g
VYROBENÉ: Taliansko
SKLADOVANIE: Skladujte v chlade a suchu.
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:
Energetická hodnota
2588 kJ/626 kcal
Tuky 58 g
z toho nasýtené mastné kyseliny 36 g
Sacharidy 16 g
z toho cukry 7,3 g
Bielkoviny 10 g
Soľ 0 g
Dodatočné parametre
Kategória: | Talianskej čokolády |
---|---|
Hmotnosť: | 0.05 kg |
EAN: | 8017490050127 |
Pre koho: | Ženy, Muži, Športovci, Deti, Pracovný výkon |
Štítky: | energie |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.