Vysokopolyfenolický olivový olej (extra panenský nefiltrovaný) - 5l (Megaritiki Ladolea)
Súvisiaci tovar
Podrobný popis
Vysokopolyfenolický olivový olej - Megaritiki Ladolea
MEGARITIKI LADOLEA
Tento olej získal mnoho medzinárodných ocenení, vyrába sa v dedine Dendro, na 650 m vysokej hore blízko Korintu, z olív odrody Megaritiki, ktorá sa pestuje exkluzívne v severnej časti Peloponézu. Olivy sa ručne zbierajú od začiatku novembra. V tomto čase sú olivy nezrelé a stále ešte majú zelenú farbu. Vďaka tomu majú olivy výrazne ovocné tóny, veľmi intenzívnu dochuť a majú viac polyfenolov a antioxidantov, ktoré sú tak veľmi zdraviu prospešné. Olivy sa zbierajú ručne s veľkou starostlivosťou a sú lisované striktne počas 24 hodín od zberu, vďaka čomu si uchovajú maximum prospešných látok. Olivy sú lisované za studena pri teplote pod 27° Celzia, čo zaručuje výrobu excelentného oleja s výnimočnou arómou a chuťou. Pred plnením do fliaš je olej skladovaný na krátku dobu v nerezových nádobách, kde dochádza k procesu prirodzenej sedimentácie. Potom je olej pripravený na to, aby ste si ho mohli vychutnať.
Európsky úrad pre bezpečnosť potravín schválil zdravotné tvrdenie (nariadenie Komisie (EÚ) 432/2012)
polyfenoly olivového oleja prispievajú k ochrane krvných lipidov pred oxidačným stresom.
Toto tvrdenie sa môže použiť iba u olivových olejov obsahujúcich najmenej 250 mg hydroxytyrozolu, tyrozolu alebo ich derivátov na 1 kg olivového oleja a priaznivý účinok sa dosiahne pri dennom príjme 20 g takéhoto olivového oleja. Už 1,5 lyžice takéhoto oleja denne je teda veľmi významným zdrojom antioxidantov.
ANALÝZA OLEJA
Bol analyzovaný Dr. Prokopios Magiatis a Dr. Eleni Meliou na farmaceutickej fakulte Národnej kapodistriánskej univerzity v Aténach a je certifikovaný na tento masívny obsah, aby poskytoval min. 989 mg hydroxytyrozolu, tyrozolu alebo ich derivátov/kg. Už v jedinej čajovej lyžičke (6g) tohto silného oleja je teda dostatočný obsah polyfenolov pre povolené zdravotné tvrdenie a významný benefit ľudskému organizmu.
Pozn.: Okrem olivového oleja nájdeme vysoké množstvo rôznych polyfenolov napríklad aj v tmavej čokoláde, kakaovom prášku a bôboch (s obsahom okolo 1800mg-3400mg na 100 gramov!)
Olivový olej sa historicky vo všetkých ohľadoch dostatočne preukázal tradičnou stredomorskou kuchyňou, vekmi a časom užívania zdravými ľuďmi vr. veľkého množstva centenariánov, ktorí opakovane označujú olivový olej ako stabilný základ svojho jedálnička.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.