MEDJOUL DATLE v 100% čokoláde (Tanzánia) -160g
Súvisiaci tovar
Podrobný popis
MEDJOUL DATLE v 100% čokoláde (Tanzánia)
Prečo sme vybrali datle Medjool?
Chutia po mede a karameli, sú neskutočne šťavnaté a rozplývajú sa na jazyku podobne ako naša čokoláda. Sú to také kráľovné medzi datľami.
Datle sme odkôstkovali, rozpolili a obalili v našej tmavej čokoláde Tanzánia 100%, až sa vytvorila chrumkavá čokoládová škrupinka. Najskôr si tak chrumknete čokoládu a potom už sa vám datle spoločne s čokoládou rozplynú na jazyku..
Jedna z top STOVIEK v ponuke (víťaz zlatej medaily AoC) je intenzívne ovocná a kyselkavá 100% Tanzánia od Míši D. a spoločne sme v tejto stovke okúpali prémiové medjoul datle najvyššej kvality!
Dokonalá desiata od Míšinej čokolády plná minerálov a energie, bez pridaného cukru.
- geniálne spojenie prémiových datlí a 100% čokolády
- nekompromisné zloženie bez cukru
- suroviny priamo od farmárov
- pestované bez chémie a s rešpektom k prírode
- úžasné chuťové opojenie a výživa
- už 2-3 kúsky vďaka použitiu 100% čokolády dodajú skvelú energiu a dostatočne zasýtia!
- perfektná pred-tréningová desiata plná vitamínov a hlavne minerálov ako je: draslík, horčík, kremík, selén, zinok, fosfor, meď, železo, vápnik a ďalšie!
Táto stovka ešte v decembri 2020 vyhrala ako jediná vysokopercentná tmavá čokoláda na svete zlatú medailu v prestížnej súťaži Academy of Chocolate Awards 2020 v Londýne. Ide o jednu z najlepších a najobľúbenejších 100% remeselných čokoládových tabuliek na svete, stvorenú "zlatými českými rukami" tuzemskej čokolatiérky umelkyne - p. Michaely Dohnálkovej v Prahe.
,,100% čokolády sú všeobecne moje najobľúbenejšie a osobne ich používam aj ako prírodné tonikum/energizér pred tréningami - nepôsobia stimulačne a bez reálnej energie ako napríklad káva/nakopávače a nezasahujú ani do spánku ani do CNS - sú vybalancované vysokým obsahom theobromínu a nie sú energizérom len na základe stimulácie, ale najmä na základe skutočnej a objemnej kalorickej hodnoty (najm. z kakaových tukov), ktorá je významná aj vo veľmi malom množstve gramáže (20-30g). Bežne na 50g odjazdím perfektný tréning aj v noci a potom idem hneď spať. Obsah ďalších mnohých živín, najm. horčíka a ďalších minerálov podporuje výkon aj regeneráciu.´´
,,Theobromín je v rovnakej triede stimulantov ako kofeín, ale je úplne odlišný, pretože ponúka dlhšie trvajúcu a uvoľnenejšiu energiu bez prudkého výkyvu a následného pádu. Theobromín kofeín dokonale balancuje. Na rozdiel od kofeínu nie je theobromín stimulantom centrálneho nervového systému, a preto obvykle neprodukuje pocity na hrane nervozity a hl. nie je návykový. Energia z theobromínu dodáva viac sústredenia a skôr harmonizuje/stabilizuje než nakopáva. Theobromín a kofeín sú podobne konštruované typy farmakologicky aktívnych látok, ale s citeľne odlišnými účinkami. Theobromín je jemný, mierny, má pomalý nástup, je dlhodobý a nie je návykový, zatiaľ čo kofeín je intenzívny, silný, rýchlo pôsobiaci, krátkodobý a úplne návykový. Efekty prírodných alkaloidov vo vysokopercentnej čokoláde sú skvele stabilizované jej bohatým tukom, vlákninou a mikroživinami a pôsobia v celku neuveriteľných 200+ látok synergicky ako superpotravina - i preto sa kakau už od Aztékov prezýva pokrm bohov.´´
Michaela D. - ,,Celý život mám rada čokoládu. Kamkoľvek idem, kupujem čokolády a čokoládové tyčinky a skúšam nové chute. Táto moja láska ma doviedla až k výrobe vlastnej čokolády. Nie takej, keď si kúpite od veľkého výrobcu kakaovú hmotu, tú rozpustíte a nalejete do foriem. Ale takej, keď si nájdete tie najlepšie kakaové bôby na svete, starostlivo ich ručne pretriedite, opražíte (rôzne bôby vyžadujú rôznu teplotu a dobu praženia), nadrtíte, odšupkujete a potom niekoľko dní meliete v kamennom mlyne (melanžéri). Tak získate svoju vlastnú kakaovú hmotu. Po odležaní (starnutí), keď ešte dobiehajú začaté chuťové procesy, kakaovú hmotu ztemperujete (zahrejete, ochladíte a znovu zahrejete). Je to taká alchýmia, keď každý teplotný stupeň hrá rolu. Potom už len nalejete do foriem a po stuhnutí vyklopíte a ručne zabalíte. Dobre ztemperovaná čokoláda sa krásne leskne a pri odlomení hlasito chrupne.. Všetko prebieha u jedného výrobcu, a preto sa takejto čokoláde vo svete hovorí BEAN TO BAR alebo pekne po česky OD BOBU PO TABUĽKU. Je úžasné, ako môžete počas tohto procesu ovplyvniť chuť čokolády. Chcem vám čo najviac priblížiť chuť a arómu kakaových bôbov z konkrétnej krajiny, preto bôby nemiešam a všetky čokolády sú single origin. Čokoláda z bôbov z Vietnamu chutí úplne inak ako čokoláda z bôbov z Tanzánie alebo napríklad zo Šalamúnových ostrovov, aj keď obsahuje rovnaké percento kakaových bôbov. Výroba jednej tabuľky trvá aj týždeň, ale výsledok stojí za to!´´
100% "čokoláda" ktorá obaľuje tieto datle je rovnako ako všetky kvalitné 100% čokolády veľmi bohatá na energiu stabilných tukov, špecifickú vlákninu, bielkoviny, minerály, antioxidanty a teobromín - podľa nutričného zloženia a množstva tuku/sacharidov/bielkovín, ktoré je vďaka pôvodu bôbov a spracovaniu špecifické a unikátne pre každú značku a druh 100% kakaovej tabuľky je možné vyčítať aj očakávať zaujímavé rozdiely.
Každá 100% "čokoláda" chutí úplne inak a má svoje špecifické tóny a originálnu chuť, ktorá nie je len ďalšou pridanou hodnotou k dlhému výpočtu pozitívnych účinkov kakaa pre človeka, avšak pre mnohých ten hlavný dôvod jej konzumácie. Po čase sa "stovkami" sa dokonale menia preferencie chutí.
Superpotravina na posilnenie energie.
HMOTNOSŤ: 160g
KRAJINA PÔVODU: Tanzánia (kakao), Izrael (datle), Česko (Výroba)
ZLOŽENIE: Medjool datle, kakaové bôby. Obsah kakaovej sušiny v poleve 100 %. Môže obsahovať stopy lieskových orechov a mandlí. Skladujte v suchu a chlade.
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:
Energetická hodnota 1843 kJ/439 kcal
Tuky 21 g, z toho nasýtené mastné kyseliny 12 g
Sacharidy 51 g, z toho cukry 36 g (prírodné cukry datlí, nie pridaný cukor)
Bielkoviny 6,7 g
Soľ 0g
Aróma profil čokoládovej polevy: Silná kakaová intenzita s ovocným vodopádom, vegánske
SKLADOVANIE: Skladujte v chlade a suchu.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.