White Toscano - 50g (Amedei)
Podrobný popis
Amedei je jednou z najlepších a najdrahších značiek čokolády na svete. Jej talianska tradičná remeselná produkcia je na najvyššej úrovni čokoládového umenia.
Výtvorom Toscano White ma Amedei prinútila porušiť zásadu a naskladniť aj jednu bielu tabuľku.. Okrem najvyšších ocenení zo svetových súťaží za dokonalú chuť sa totiž jedná o bielu čokoládu s pravdepodobne najnižším obsahom cukru na svete (iba 9,5 gramov na celú tabuľku), čo je ekvivalent množstva prírodného cukru v cca polovici jablka a zároveň nižšie množstvo, než obsahujú mnohé 70%+ tmavé čokolády! Chuť Toscano White je totiž postavená hl. na prémiovom kakaovom masle a čerstvom mlieku.
Celé zloženie tvoria 3 ingrediencie: pre bielu tabuľku neslýchane nízke množstvo trstinového cukru, farmárske Talianske mlieko a čerstvé kakaové maslo Amedei.
Na kvalitu surovín som sa ako distribútor Amedei vopred detailne informoval. Z vyššie uvedených dôvodov som ju pre fanúšikov bielej naskladnil a zaradil do sekcie špeciálnych tabuliek, pretože sa jedná o skutočne špeciálnu (bielu) čokoládu. Je čistá a jemná s tónmi medu, vanilky a zamatovou chuťou čerstvého mlieka. Amedei v bielom rúchu. ,,Takmer guilt-free" alternatíva a/alebo exkluzívny darček pre milovníkov bielej.
Je to remeslo, vkus a jedinečný štýl výroby čokolád v Toskánsku, ktorý odlišujú Amedei od všetkého ostatného v celom čokoládovom svete. Prísľub najvyššej možnej kvality, ktorý sa mieša s emóciami bezpodmienečného odhodlania, z Amedei robí popredného propagátora remeselnej čokoládovej kultúry, unikátnych kombinácií, zloženia a dokonalej chuti. „Znamenitosť je prísnosť, znalosti, rešpekt aj nadšenie“.
Biela čokoláda je veľmi bohatá na energiu stabilných kakaových tukov, bielkovín a minerálov mlieka.
Amedei spravuje vlastné plantáže vo Venezuele. Majú svoje kakao najvyššej kvality pod neustálym osobným dohľadom.
Neustály vývoj a proces spoločnosti Amedei vychádza z odhodlania a 100% profesionality, ktoré nasledujú najvyššie štandardy a ktoré súčasne kombinujú tradíciu a inovácie. Všetko to začína starostlivým výberom jemných kakaových bôbov na najskrytejších a najvzdialenejších plantážach sveta, pokračuje kreativitou receptov a nakoniec je dokončené v čoko-laboratóriu remeslom, umením a múdrym spracovaním prírodných prísad najvyššej kvality.
VÝSKUM - Remeselník Maison of Pontedera ovláda celý výrobný reťazec a vyberá svetovo najlepšie suroviny, pričom ich spracováva starodávnou metódou, aby vytvoril výtvory absolútnej excelencie vyrobené len z niekoľkých ingrediencií najvyššej kvality: kakaových bôbov (ako sú napr. Criollo a Trinitario z Venezuely), surový trstinový cukor alebo javorový sirup, horské mlieko a vybrané ovocie.
REMESLO - Majstrovstvo v spracovaní kakaa je výsledkom dekád agronomických znalostí a experimentovania. Prostredníctvom remeselnej metódy transformuje Amedei najvzácnejšie kakaové bôby sveta na skutočné čokoládové umelecké diela.
CHUŤ - Amedei vytvára harmóniu medzi prísadami, štruktúrami a vôňami, čím dáva čokoládam jedinečný aromatický profil. Talianske know-how, v ktorom sa elegancia, jednoduchosť a vášeň pre čokoládu spájajú v chutiach pripomínajúcich kúzlo krajiny, v ktorej je vytvorená: Toskánsko.
85 NÁRODNÝCH A MEDZINÁRODNÝCH OCENENÍ - Amedei je víťazom najvyššieho počtu zlatých ocenení na „Academy of Chocolate“ v Londýne, jednej z najkvalifikovanejších medzinárodných inštitúcií vo svete čokolády.
72 HODÍN KONCAGGIA - Až sedemdesiatdva hodín konšovania, aby čokoláda bola maximálne krémová a poskytla sa jej príležitosť uvoľniť všetky svoje aromatické tóny, ktoré individuálne charakterizujú každý výtvor.
-PROCES-
Výber/Cabosse kolekcia - Amedei vyberá najvzácnejšie odrody kakaa, ako je Criollo a Trinitario z Venezuely. Cabossa, to je názov ovocia kakaovníkov, obsahuje asi 30-40 bôbov.
Fermentácia bôbov a sušenie - Po otvorení plodov kakaovníkov sa ich bôby extrahujú a potom sa fermentujú a sušia. Práve v tomto kroku sa vyvíjajú najdôležitejšie prekurzory vôní a chuti. Väčšina producentov "bean to bar" čokolád začína svoju výrobu až po tomto bode, pretože nakupujú už fermentované bôby, s ktorými začínajú triedením a pražením.
Test prierezu - Kakaové bôby sú rezané za účelom analýzy a klasifikácie kvality šarží.
Nepriame praženie teplom - Bôby sú pražené vzduchom pri kontrolovanej teplote. Podľa receptúry sa časy a metódy menia, aby sa získali jedinečné a charakteristické aromatické profily.
Odslupkovanie - Kakaový drvič oddeľuje bôby od šupiek a vytvára kakaovú drť, z ktorej sa melie kakaová hmota.
Štrukturácia - prostredníctvom rafinérov nastavených na 12 mikrónov zasahujeme, aby sme znížili granulometriu čokolády, čo jej dáva krémovejšiu konzistenciu, ktorá sa ľahko rozpúšťa v ústach.
Konšovanie - Čokoláda sa mieša po dobu až 72 hodín, v závislosti od receptu, v špeciálnych kotloch, aby sa získala extrémne zamatová, homogénna a vyvážená zmes. Hmota sa mieša, šľahá a prevzdušňuje. Práve v tejto fáze je dosiahnuté maximálne aromatické krivky každého výtvoru Amedei.
Temperácia/rozpúšťanie - Čokoláda sa kryštalizuje chladením z tekutej formy a naspäť, než je vhodná na finálne spracovanie.
Modelovanie a balenie - Ztemperovaná tekutá čokoláda je pripravená na premenu na tabuľku alebo pralinku a potom je ručne zdobená a zabalená.
Je potrebné nikdy nezabúdať, že prémiové kakaové tabuľky tohto typu sa nežujú ako jedlo. Po malých kúskoch sa nechávajú rozpustiť v ústach a na jazyku (cmúľajú sa).
HMOTNOSŤ: 50 g
VYROBENÉ: Taliansko
ZLOŽENIE: Kakaové maslo, trstinový cukor, sušené plnotučné mlieko. Môže obsahovať stopy orechov, mandlí a vlašských orechov a pistácií.
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:
Energetická hodnota
2389 kJ/574 kcal
Tuky 41 g
z toho nasýtené mastné kyseliny 27 g
Sacharidy 42 g
z toho cukry 19 g
Bielkoviny 9,3 g
Soľ 0,39 g
SKLADOVANIE: Skladujte v chlade a suchu.
Dodatočné parametre
Kategória: | Talianskej čokolády |
---|---|
Hmotnosť: | 0.05 kg |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.