Vitajte v našom novom a vylepšenom e-shope AjemFIT ZÍSKAJTE Ajemcoiny Doprava zdarma pri objednávkach nad 110 €

White Toscano - 50g (Amedei)

Novinka
Neohodnotené
6,95 €
Skladom (>5 ks)
Môžeme doručiť do:
6.10.2025
Možnosti doručenia

Biela prémiová čokoláda od Amedei z Toskánska.

Detailné informácie

Vyriešime váš problém
Vyriešime váš problém
Cielené riešenie vašeho problému s viditeľnými výsledkami
100% koncentrácia
100% koncentrácia
Maximálna účinnosť vďaka prémiovej kvalite surovín
Všetko osobne testujeme
Všetko osobne testujeme
Osobne testované zakladateľom pred uvedením na trh
Bez pridanej chémie
Bez pridanej chémie
Prírodné zloženie bez zbytočných aditív a prídavných látok

Podrobný popis

AMEDEI ACERO DARK CHOCOLATE 95%

Amedei je jednou z najlepších a najdrahších značiek čokolády na svete. Jej talianska tradičná remeselná produkcia je na najvyššej úrovni čokoládového umenia.

Výtvorom Toscano White ma Amedei prinútila porušiť zásadu a naskladniť aj jednu bielu tabuľku.. Okrem najvyšších ocenení zo svetových súťaží za dokonalú chuť sa totiž jedná o bielu čokoládu s pravdepodobne najnižším obsahom cukru na svete (iba 9,5 gramov na celú tabuľku), čo je ekvivalent množstva prírodného cukru v cca polovici jablka a zároveň nižšie množstvo, než obsahujú mnohé 70%+ tmavé čokolády! Chuť Toscano White je totiž postavená hl. na prémiovom kakaovom masle a čerstvom mlieku.

Celé zloženie tvoria 3 ingrediencie: pre bielu tabuľku neslýchane nízke množstvo trstinového cukru, farmárske Talianske mlieko a čerstvé kakaové maslo Amedei.

Na kvalitu surovín som sa ako distribútor Amedei vopred detailne informoval. Z vyššie uvedených dôvodov som ju pre fanúšikov bielej naskladnil a zaradil do sekcie špeciálnych tabuliek, pretože sa jedná o skutočne špeciálnu (bielu) čokoládu. Je čistá a jemná s tónmi medu, vanilky a zamatovou chuťou čerstvého mlieka. Amedei v bielom rúchu. ,,Takmer guilt-free" alternatíva a/alebo exkluzívny darček pre milovníkov bielej.

Je to remeslo, vkus a jedinečný štýl výroby čokolád v Toskánsku, ktorý odlišujú Amedei od všetkého ostatného v celom čokoládovom svete. Prísľub najvyššej možnej kvality, ktorý sa mieša s emóciami bezpodmienečného odhodlania, z Amedei robí popredného propagátora remeselnej čokoládovej kultúry, unikátnych kombinácií, zloženia a dokonalej chuti. „Znamenitosť je prísnosť, znalosti, rešpekt aj nadšenie“.

Biela čokoláda je veľmi bohatá na energiu stabilných kakaových tukov, bielkovín a minerálov mlieka.

Amedei spravuje vlastné plantáže vo Venezuele. Majú svoje kakao najvyššej kvality pod neustálym osobným dohľadom.

Neustály vývoj a proces spoločnosti Amedei vychádza z odhodlania a 100% profesionality, ktoré nasledujú najvyššie štandardy a ktoré súčasne kombinujú tradíciu a inovácie. Všetko to začína starostlivým výberom jemných kakaových bôbov na najskrytejších a najvzdialenejších plantážach sveta, pokračuje kreativitou receptov a nakoniec je dokončené v čoko-laboratóriu remeslom, umením a múdrym spracovaním prírodných prísad najvyššej kvality.

VÝSKUM - Remeselník Maison of Pontedera ovláda celý výrobný reťazec a vyberá svetovo najlepšie suroviny, pričom ich spracováva starodávnou metódou, aby vytvoril výtvory absolútnej excelencie vyrobené len z niekoľkých ingrediencií najvyššej kvality: kakaových bôbov (ako sú napr. Criollo a Trinitario z Venezuely), surový trstinový cukor alebo javorový sirup, horské mlieko a vybrané ovocie.

REMESLO - Majstrovstvo v spracovaní kakaa je výsledkom dekád agronomických znalostí a experimentovania. Prostredníctvom remeselnej metódy transformuje Amedei najvzácnejšie kakaové bôby sveta na skutočné čokoládové umelecké diela.

CHUŤ - Amedei vytvára harmóniu medzi prísadami, štruktúrami a vôňami, čím dáva čokoládam jedinečný aromatický profil. Talianske know-how, v ktorom sa elegancia, jednoduchosť a vášeň pre čokoládu spájajú v chutiach pripomínajúcich kúzlo krajiny, v ktorej je vytvorená: Toskánsko.

85 NÁRODNÝCH A MEDZINÁRODNÝCH OCENENÍ - Amedei je víťazom najvyššieho počtu zlatých ocenení na „Academy of Chocolate“ v Londýne, jednej z najkvalifikovanejších medzinárodných inštitúcií vo svete čokolády.

72 HODÍN KONCAGGIA - Až sedemdesiatdva hodín konšovania, aby čokoláda bola maximálne krémová a poskytla sa jej príležitosť uvoľniť všetky svoje aromatické tóny, ktoré individuálne charakterizujú každý výtvor.

-PROCES-

Výber/Cabosse kolekcia - Amedei vyberá najvzácnejšie odrody kakaa, ako je Criollo a Trinitario z Venezuely. Cabossa, to je názov ovocia kakaovníkov, obsahuje asi 30-40 bôbov.

Fermentácia bôbov a sušenie - Po otvorení plodov kakaovníkov sa ich bôby extrahujú a potom sa fermentujú a sušia. Práve v tomto kroku sa vyvíjajú najdôležitejšie prekurzory vôní a chuti. Väčšina producentov "bean to bar" čokolád začína svoju výrobu až po tomto bode, pretože nakupujú už fermentované bôby, s ktorými začínajú triedením a pražením.

Test prierezu - Kakaové bôby sú rezané za účelom analýzy a klasifikácie kvality šarží.

Nepriame praženie teplom - Bôby sú pražené vzduchom pri kontrolovanej teplote. Podľa receptúry sa časy a metódy menia, aby sa získali jedinečné a charakteristické aromatické profily.

Odslupkovanie - Kakaový drvič oddeľuje bôby od šupiek a vytvára kakaovú drť, z ktorej sa melie kakaová hmota.

Štrukturácia - prostredníctvom rafinérov nastavených na 12 mikrónov zasahujeme, aby sme znížili granulometriu čokolády, čo jej dáva krémovejšiu konzistenciu, ktorá sa ľahko rozpúšťa v ústach.

Konšovanie - Čokoláda sa mieša po dobu až 72 hodín, v závislosti od receptu, v špeciálnych kotloch, aby sa získala extrémne zamatová, homogénna a vyvážená zmes. Hmota sa mieša, šľahá a prevzdušňuje. Práve v tejto fáze je dosiahnuté maximálne aromatické krivky každého výtvoru Amedei.

Temperácia/rozpúšťanie - Čokoláda sa kryštalizuje chladením z tekutej formy a naspäť, než je vhodná na finálne spracovanie.

Modelovanie a balenie - Ztemperovaná tekutá čokoláda je pripravená na premenu na tabuľku alebo pralinku a potom je ručne zdobená a zabalená.

Je potrebné nikdy nezabúdať, že prémiové kakaové tabuľky tohto typu sa nežujú ako jedlo. Po malých kúskoch sa nechávajú rozpustiť v ústach a na jazyku (cmúľajú sa).

HMOTNOSŤ: 50 g
VYROBENÉ: Taliansko
ZLOŽENIE: Kakaové maslo, trstinový cukor, sušené plnotučné mlieko. Môže obsahovať stopy orechov, mandlí a vlašských orechov a pistácií.

VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:

Energetická hodnota
2389 kJ/574 kcal
Tuky 41 g
z toho nasýtené mastné kyseliny 27 g
Sacharidy 42 g
z toho cukry 19 g
Bielkoviny 9,3 g
Soľ 0,39 g

SKLADOVANIE: Skladujte v chlade a suchu.

Dodatočné parametre

Kategória: Talianskej čokolády
Hmotnosť: 0.05 kg

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Bezpečnostná kontrola