ČOKOLÁDA NA PITIE (STRÚHANÁ) -250g (AMEDEI)
Súvisiaci tovar
Podrobný popis
PRÉMIOVÁ ČOKOLÁDA
NA PITIE(STRÚHANÁ
od AMEDEI
SPOZNAJTE LUXUSNÉ HOBĽINY AMEDEI PRE HORÚCU ČOKOLÁDU
Vychutnajte si bohatú a kreatívnu kulinársku skúsenosť s 63% podpisovými hoblinkami Amedei. Tieto špičkové čokoládové hoblinky sú obohatené o mleté lieskové oriešky a mandle najvyššej kvality, čo im dodáva jedinečnú chuť a textúru. Vytvorené výhradne z jemne nasekanej čokolády Amedei, sú ideálne na prípravu hustej a voňavej horúcej čokolády, ale tiež sa skvele hodia na vytvorenie lahodných krémov a chutných pudingov.
JEDNODUCHÁ PRÍPRAVA A NEPREKONATEĽNÁ CHUŤ
Príprava je jednoduchá: stačí pridať teplé mlieko, dobre prešľahať a môžete podávať. Táto prémiová horúca čokoláda vás očarí svojou čistotou a kvalitou surovín, ktoré spracováva Amedei. Navyše je prirodzene bohatá na vitálne dôležité minerály ako horčík, draslík, železo, zinok, fosfor a ďalšie, čo prispieva k vášmu zdraviu s každým dúškom.
Užite si tento výnimočný gurmánsky zážitok, ktorý osloví vaše chuťové bunky a obohatí vaše kulinárske dobrodružstvo.
TALIANSKE ČOKOLÁDY AMEDEI
TOSKÁNSKE AMEDEI
Je to remeslo, vkus a jedinečný štýl výroby čokolád v Toskánsku, ktorý odlišujú Amedei od všetkého ostatného v celom čokoládovom svete. Prísľub najvyššej možnej kvality, ktorý sa mieša s emóciami bezpodmienečného odhodlania, z Amedei robí popredného propagátora remeselnej čokoládovej kultúry, unikátnych kombinácií, zloženia a dokonalej chuti. „Znamenitosť je prísnosť, znalosti, rešpekt aj nadšenie“.
Amedei spravuje vlastné plantáže vo Venezuele. Majú svoje kakao najvyššej kvality pod neustálym osobným dohľadom.
Neustály vývoj a proces spoločnosti Amedei
Vychádza z odhodlania a 100% profesionality, ktoré nasledujú najvyššie štandardy a ktoré súčasne kombinujú tradíciu a inovácie. Všetko to začína starostlivým výberom jemných kakaových bôbov na najskrytejších a najvzdialenejších plantážach sveta, pokračuje kreativitou receptov a nakoniec je dokončené v čoko-laboratóriu remeslom, umením a múdrym spracovaním prírodných prísad najvyššej kvality.
VÝSKUM
Remeselník Maison of Pontedera ovláda celý výrobný reťazec a vyberá svetovo najlepšie suroviny, pričom ich spracováva starodávnou metódou, aby vytvoril výtvory absolútnej excelencie vyrobené len z niekoľkých ingrediencií najvyššej kvality: kakaových bôbov (ako sú napr. Criollo a Trinitario z Venezuely), surový trstinový cukor alebo javorový sirup, horské mlieko a vybrané ovocie.
REMESLO
Majstrovstvo v spracovaní kakaa je výsledkom dekád agronomických znalostí a experimentovania. Prostredníctvom remeselnej metódy transformuje Amedei najvzácnejšie kakaové bôby sveta na skutočné čokoládové umelecké diela.
CHUŤ
Amedei vytvára harmóniu medzi prísadami, štruktúrami a vôňami, čím dáva čokoládam jedinečný aromatický profil. Talianske know-how, v ktorom sa elegancia, jednoduchosť a vášeň pre čokoládu spájajú v chutiach pripomínajúcich kúzlo krajiny, v ktorej je vytvorená: Toskánsko.
85 NÁRODNÝCH A MEDZINÁRODNÝCH OCENENÍ
Amedei je víťazom najvyššieho počtu zlatých ocenení na „Academy of Chocolate“ v Londýne, jednej z najkvalifikovanejších medzinárodných inštitúcií vo svete čokolády.
72 HODÍN KONCAGGIA
Až sedemdesiatdva hodín konšovania, aby čokoláda bola maximálne krémová a poskytla sa jej príležitosť uvoľniť všetky svoje aromatické tóny, ktoré individuálne charakterizujú každý výtvor.
-VÝROBNÝ PROCES-
Výber/Cabosse kolekcia
Amedei vyberá najvzácnejšie odrody kakaa, ako je Criollo a Trinitario z Venezuely. Cabossa, to je názov ovocia kakaovníkov, obsahuje asi 30-40 bôbov.
Fermentácia bôbov a sušenie
Po otvorení plodov kakaovníkov sa ich bôby extrahujú a potom sa fermentujú a sušia. Práve v tomto kroku sa vyvíjajú najdôležitejšie prekurzory vôní a chuti. Väčšina producentov "bean to bar" čokolád začína svoju výrobu až po tomto bode, pretože nakupujú už fermentované bôby, s ktorými začínajú triedením a pražením.
Test prierezu
Kakaové bôby sú rezané za účelom analýzy a klasifikácie kvality šarží.
Nepriame praženie teplom
Bôby sú pražené vzduchom pri kontrolovanej teplote. Podľa receptúry sa časy a metódy menia, aby sa získali jedinečné a charakteristické aromatické profily.
Odšupkovanie
Kakaový drvič oddeľuje bôby od šupiek a vytvára kakaovú drť, z ktorej sa melie kakaová hmota.
Štrukturácia
Prostredníctvom rafinérov nastavených na 12 mikrónov zasahujeme, aby sme znížili granulometriu čokolády, čo jej dáva krémovejšiu konzistenciu, ktorá sa ľahko rozpúšťa v ústach.
Konšovanie
Čokoláda sa mieša po dobu až 72 hodín, v závislosti od receptu, v špeciálnych kotloch, aby sa získala extrémne zamatová, homogénna a vyvážená zmes. Hmota sa mieša, šľahá a prevzdušňuje. Práve v tejto fáze je dosiahnuté maximálne aromatické krivky každého výtvoru Amedei.
Temperovanie/rozpúšťanie
Čokoláda sa kryštalizuje chladením z tekutej formy a naspäť, než je vhodná na finálne spracovanie.
Modelovanie a balenie
Ztemperovaná tekutá čokoláda je pripravená na premenu na tabuľku alebo pralinku a potom je ručne zdobená a zabalená.
ČOKOLÁDA NA PITIE (STRÚHANÁ) -250g (AMEDEI)
Amedei horká čokoláda na pitie je prirodzene bohatá na horčík, ktorý často chýba v dennej strave. Šálka horúcej čokolády na raňajky alebo na desiatu, poskytne vášmu organizmu uvoľnenie svalov aj nervovej sústavy. Účinne pôsobí proti stresu a zabraňuje preťaženiu organizmu.
Zloženie: Kakaová hmota, trstinový cukor, kakaové maslo, lieskový orech CHZO Piemont, horké mandle. Min. obsah kakaa 63%. Môže obsahovať stopy pistácií, orechov, mlieka.
Skladujte na chladnom a suchom mieste pri teplote medzi 14° a 18°
Nutričné hodnoty na 100g:
Energetická hodnota: 2472 kJ/595 kcal
Bielkoviny: 8,1g
Tuky: 47g, z toho nasýtené 29g
Sacharidy: 35, z toho cukry 32g
Soľ: 0g
HMOTNOSŤ: 250g plechovka.
PRÍPRAVA PODPISOVÉHO RECEPTU HORÚCEJ ČOKOLÁDY AMEDEI:
Pre dokonalú konzistenciu a výsledok použite 250g na 0,5l mlieka a použite mliečny napeňovač alebo aspoň ručný šľahač (metličku). Pridávajte pomaly vločky Amedei do horúceho mlieka za sústavného šľahania a miešajte do napenenia, následne servírujte. Servírujte v malom predhriatom hrnčeku alebo espresso-style šálke.
Dodatočné parametre
Kategória: | Funkčné čokolády |
---|---|
Hmotnosť: | 0.25 kg |
EAN: | 8017490250411 |
Pre koho: | Ženy, Muži, Športovci, Deti |
Štítky: | energie |
Položka bola vypredaná… |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.