Borovicový Med s Čiernym cesnakom (DownVillage)
Súvisiaci tovar
Podrobný popis
Borovicový Med s Čiernym cesnakom - DOWNWILLAGE
Čierny cesnak je klasický cesnak podrobený procesu prirodzenej fermentácie - zrenia. A med je alchymický výtvor včiel - tekuté zlato. V starogréckej mytológii bol med považovaný za potravu pre bohov a za základnú zložku „ambrozie“ - pokrmu bohov.
ČIERNY CESNAK DOWNVILLAGE
Black Garlic DownVillage používa výhradne najlepšie grécke odrody bieleho cesnaku. Podľa výskumov poľnohospodárskej univerzity v Aténach sú grécke odrody bieleho cesnaku nadradenej kvality v porovnaní s odrodami napr. Argentíny a Číny. Štúdia bola vykonaná na účinných látkach cesnaku odrody Rizomylos pestovaných v oblasti Vissa. Vzorky boli získané metódami hydro-destilácie a extrakcie, pričom analýza a charakterizácia bola realizovaná pomocou plynovej chromatografie, hmotnostnej spektrometrie a chromatografie s ionizačným detektorom. Výskum ukázal, že tento druh cesnaku má vyššiu koncentráciu dôležitých a potenciálne najzaujímavejších látok cesnaku v porovnaní s inými gréckymi alebo zahraničnými odrodami, a preto ho pri výrobe používajú.
FERMENTOVANÝ ČIERNY CESNAK
BIELY x ČIERNY CESNAK
Všetko, čo vie biely cesnak, vie čierny tiež, len silnejšie a účinnejšie - lepšie. Má totiž viac ako 2x silnejšiu antioxidačnú aktivitu ako čerstvý cesnak. Jeho príprava je v Ázii známa po tisíce rokov. Ak si človek nechce fermentovať cesnak doma sám, je pre neho ideálnou voľbou vysoko kvalitný a koncentrovaný čierny cesnak v kapsulách alebo už profesionálne kultivovaný ľuďmi v odbore, ako je tento.
FERMENTÁCIA CESNAKU
Za kontrolovaných teplotných a vlhkostných podmienok sa vybrané grécke odrody cesnaku prirodzeným zrením vlastne pomaly karamelizujú po dobu 60 dní, čím si získajú mimoriadne chutné vlastnosti, ale hl. špecifický obsah látok a živín.
ÚČINKY CESNAKU
O účinkoch cesnaku by sa dali písať (a píšu sa - za posledných niekoľko desiatok rokov bolo publikovaných viac než 3000 odborných článkov v lekárskych časopisoch) knihy a každý iste dobre vie, že cesnak je jeden z najsilnejších prírodných pomocníkov na mnohé neduhy, ale hlavne aj prírodná prevencia.
CESNAK A HISTÓRIA
"Gréci a Rimania ho užívali pred športovými a bojovými udalosťami." Dnes vnímame a užívame jeho účinky zo celkom inej perspektívy.
Záznamy o používaní klasického cesnaku pochádzajú z Indie pred 5000 rokmi. Taktiež ho využívali starí Babylončania, Egypťania, Gréci aj Rimania. V stredoveku sa používal na obklady na rany. V roku 1858 potom slávny francúzsky lekár Louis Pasteur objavil a popísal hlavné, dnes už známe účinky bežného cesnaku.
"Nájdený v starovekých hrobkách Egyptských faraónov, aby zaháňal zlé démony."
ÚČINNÉ LÁTKY V ČIERNOM CESNAKU
V priebehu procesu zrenia dochádza k premene niektorých nestabilných zlúčenín vrátane veľmi známeho allicínu (z hľadiska zdravia najdôležitejšia zložka klasického cesnaku) na viac stabilné a viac pre telo vstrebateľné zlúčeniny. Cesnak potom navyše obsahuje stabilné a vo vode rozpustné sírne zlúčeniny ako je S-allyl merkaptocysteín (SAMC) a S-allyl cysteín (SAC), veľmi silné antioxidanty, ktoré majú viac ako 98% bio-vstrebateľnosť! Ďalej obsahuje niektoré v tukoch rozpustné sírne zlúčeniny, flavonoidy, fenol allixín a ďalšie látky, napríklad dôležité minerály ako horčík, vápnik, fosfor a selén. Najdôležitejšími zložkami v čiernom cesnaku sú ale práve prv zmienené vo vode rozpustné sulfáty.
VPLYV CESNAKU NA ČREVNÚ MIKROFLÓRU
Cesnak je veľmi silná potravina z hľadiska mikrobiómu - avšak neničí tráviacu flóru v črevách, ktorú ničia napríklad farmaceutické antibiotiká. Na rozdiel od nich cesnak nenarušuje imunitný systém, ale ho podporuje.
VČELIE PRODUKTY - MED
Všetky včelie produkty sú vlastne tajomná prírodná alchýmia. Gramom ku gramu a synergiou zloženia, neexistujú na planéte zem dokonalejšie potraviny, ako sú výsledné produkty práce neuveriteľných včiel - či už ide o med, perga (včelí chlieb) alebo materská kašička ale aj ďalšie suroviny... Je známe, že keby všetci top vedci sveta a najlepšie laboratóriá ľudstva dohromady skúsili vyrobiť naozaj najlepšie a najdokonalejšie doplnky stravy pre ľudské zdravie - vznikalo by len niečo podobné včelím produktom. Avšak ani dnes nie sme stále schopní vyrobiť med, ale niečo podobné základnému medu. Veľkú časť látok a obsah v perze alebo v materskej kašičke ešte človek ani neidentifikoval, nepomenoval - ani správne nepochopil, v tomto môžeme vidieť podobnosť u niektorých elementov materského mlieka.
ODPORÚČANÉ DÁVKOVANIE MEDU
Odporúčaná terapeutická denná dávka začína na 1 čaj. lyžičke kvalitného medu, pamätajte, med nie je pre človeka zdrojom alebo náhradou potrebných kalórií, ale skôr doplnkovým prírodným produktom terapeutickej kvality a sily - prejedanie sa medom kvôli jeho chuti teda nemá žiadne násobné účinky alebo zmysel.
Výživové hodnoty na 100g:
Energetická hodnota: 1220 kJ/293,7 Kcal
Tuky: stopy, z toho nasýtené: stopy
Sacharidy: 73,4 g, z toho cukry: 63,3g
Bielkoviny: 13,3 g
soľ: stopy
Uchovávajte v chlade, tme a suchu.
Krajina pôvodu: Grécko.
Vyrobené: Grécko.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.