Vitajte v našom novom a vylepšenom e-shope AjemFIT ZÍSKAJTE Ajemcoiny Doprava zdarma pri objednávkach nad 110 €

BIO Včelí chlieb (PERGA-čerstvá) -35g (Nemecko)

12,30 €
Vypredané
Možnosti doručenia
Položka bola vypredaná…
Čerstvý BIO včelí chlieb – výživný prírodný produkt pre vitalitu.

Detailné informácie

Vyriešime váš problém
Vyriešime váš problém
Cielené riešenie vašeho problému s viditeľnými výsledkami
100% koncentrácia
100% koncentrácia
Maximálna účinnosť vďaka prémiovej kvalite surovín
Všetko osobne testujeme
Všetko osobne testujeme
Osobne testované zakladateľom pred uvedením na trh
Bez pridanej chémie
Bez pridanej chémie
Prírodné zloženie bez zbytočných aditív a prídavných látok

Podrobný popis

BIO Včelí chlieb (PERGA-čerstvá) - (Nemecko)



Fermentovaný Včelí Chlieb:
Najstarší a Najkomplexnejší Potravinový Doplnok


Fermentovaný včelí chlieb je považovaný za jeden z najdokonalejších a najstarších potravinových doplnkov na našej planéte. Tento produkt je skutočne BIO kvality, certifikovaný pod nemeckým štandardom Bioland, čo garantuje jeho čistotu a udržateľnosť. Včelí chlieb je bohatý na prírodné enzýmy, vitamíny, minerály a probiotické kultúry, ktoré poskytujú telu komplexnú podporu, od imunitného systému až po trávenie. Vďaka procesu fermentácie získava jedinečné vlastnosti, ktoré ho robia ideálnym doplnkom stravy pre tých, ktorí hľadajú prírodný a efektívny spôsob, ako podporiť svoje zdravie.



BIO Kvalita Bez Kompromisov


Naše produkty sú výsledkom neuveriteľne čistej produkcie a prísneho dodržiavania BIO štandardov. Sú skutočne certifikované a podliehajú pravidelnému testovaniu na znečistenie a prítomnosť patogénov. Zaručujeme, že sú úplne bez stôp kontaminantov, liečiv, pesticídov, aditív alebo akýchkoľvek ďalších nežiaducich látok, ktoré sa bohužiaľ často nachádzajú v bežných včelích produktoch. Tieto nečistoty sa môžu objaviť napríklad v dôsledku liečby varroázy konvenčnými metódami, alebo kvôli doletu včiel na poľnohospodárske plochy a súkromné hospodárstva.

Včelí chlieb (ambrosia/perga) v BIO kvalite je určený všetkým, ktorí trvajú na nekompromisnej čistote a kvalite so 100% garanciou prírodných postupov a starostlivosti o včelstvá. Je to ideálna voľba pre tých, ktorí chcú zažiť skutočný rozdiel a vyskúšať najčistejšiu formu tohto jedinečného prírodného produktu.



Ekologická produkcia honigmanufaktureggers, z ktorej pochádza tento včelí chlieb - sa nachádza v srdci 7 prírodných rezervácií, s vysokou lesnatosťou, ktorá ponúka včelám dôležitý zdroj živín: medovicu. Krajinu ďalej charakterizujú lúky a pasienky, na ktorých kvitne dostatok nektárovo bohatých kvetín a divokých bylín.


Naozaj Certifikované BIO Včelie Produkty:
Mýtus alebo Realita?


Väčšina ľudí si myslí, že skutočne certifikované BIO včelie produkty u nás prakticky neexistujú. Niektorí dokonca tvrdia, že BIO med je nezmysel, pretože nemožno kontrolovať, kam včela poletí, a určitá miera znečistenia je dnes prítomná takmer všade.

V Česku je jedným z najväčších problémov všadeprítomná poľnohospodárska produkcia – polia, poľnohospodárske plochy, súkromné hospodárstva. Každá oblasť so včelstvami má obvykle v dosahu nejakú formu vegetácie, ktorú nemožno 100% kontrolovať (napríklad použitie postrekov, GMO atď.). K tomu sa pridáva byrokracia, množstvo papierovania a vysoké náklady na získanie BIO certifikácie. Dokonca aj včelári, ktorí majú včely v čistých oblastiach, často túto cestu nezvolia, pretože výsledný produkt za trojnásobnú cenu by nemali šancu predať.


Včelí Chlieb - Komplexný Prírodný Zdroj Živín


Včelí chlieb je jedným z najkomplexnejších 100% prírodných a celistvých enzy-multi-vita-minerálov, ktoré možno dnes zahrnúť do jedálnička. Tento zázračný produkt prírody ponúka bohatú kombináciu makroživín, mikroživín, enzýmov, vitamínov a minerálov, ktoré sú v dokonalej harmónii a ľahko vstrebateľné pre ľudský organizmus.

V čase, keď sa na trh dostáva mnoho spracovaných a syntetických doplnkov stravy, včelí chlieb predstavuje autentickú a prírodnú alternatívu, ktorá telu poskytuje všetko, čo potrebuje pre optimálne fungovanie.



Čo Je Perga?


Ide o prírodnú plne celistvú potravinu/produkt včelieho úľa. Ide o čistý Ide o čistý lokálny kvetový peľ, ktorý je špeciálne prepracovaný včelami priamo v ich úli. Tak ako ľudia si kvasia napríklad kefír, tak aj včely nechávajú účelne svoj peľ napospas prírodnému kvasnému procesu, počas ktorého vznikajú veľmi dôležité substancie. Peľ je produkt samčích pohlavných orgánov rastlín (prašníkov), slúžiaci na opelenie materských orgánov (príp. samičích rastlín).

Peľ včely zbierajú predovšetkým na kvetoch entomofilných (hmyzomilných) rastlín, kde ho rouskujú a za pomoci peľových košíčkov (na končatinách) nosia do svojho spoločenstva. Má bielkovinový charakter a je vôbec najdôležitejšou zložkou potravy včiel. Je úplne nepostrádateľný pri vývoji včelieho plodu, výžive mladých včiel a ako zložka materskej kašičky pri výžive včelej kráľovnej. Bez kvalitného peľu včelie spoločenstvo degeneruje a umiera. Peľ včely ukladajú v úli do plástov nad plod a do špeciálnych plástov (včelích dosiek).


Perga včelí fermentovaný chleba v plástvích. Včelami fermentovaný lokální Český pyl z horských oblastí, místní kvalita.


V úli včely pevne balia peľ do malých buniek a miešajú ho precízne s ostatnými uvedenými zložkami, nakoniec bunku ešte zapečatia voskom a započne proces fermentácie. Po niekoľkých týždňoch potom dochádza k veľkej čarovnej transformácii a vzniká PERGA.


Perga a Jej Zloženie


Presné nutričné hodnoty sa nedajú u prírodného produktu tohto typu stanoviť a sú premenlivé podľa prírodných vplyvov. Priemerne však Perga obsahuje cca 20-30% bielkovín, 30% sacharidov a 2% lipidov. Tieto makro-živiny sú však natoľko bio-dostupné, že niekoľkokrát prevyšujú množstvo, ktoré by bolo potrebné pre rovnakú výživu z inej potraviny.

Z mála telo dostane dostatok živinami a preto neodporúčame brať väčšie množstvo Pergy. Navyše väčšie množstvo zvyškového vosku v Perze by tiež pri neodplivnutí mohlo pri vysokom príjme naraz dráždiť žalúdok. Najlepšie je jesť Ambrosiu v malých dávkach (max. 5-10g) viackrát za deň.

Perga Enzýmy

Enzým sa dá definovať ako "princíp života v bunke" - Bez enzýmov by bol život nemožný. Včelí chlieb obsahuje každú živinu potrebnú na vytvorenie živých buniek. Obsahuje tisíce (majoritných aj minoritných) dôležitých enzýmov a koenzýmov. To je mnohokrát viac, ako má ktorákoľvek iná potravina na tejto zemi. Enzýmy v tele nie sú dôležité len pre nepretržitú regeneráciu krvi, tkanív, orgánov a kostí, ale aj pre správne trávenie a udržanie všetkých životných pochodov.

Perga Vitamíny A Minerály

Včelí chlieb je najucelenejšou potravinou v prírode. Obsahuje VŠETKY vitamíny (predovšetkým všetky vitamíny B-komplexu a vitamín C, ktoré sú rozpustné vo vode, a preto by sa mali užívať denne). Včelí peľ ďalej obsahuje vitamíny D, E, K a betakarotén (provitamín A), 22 aminokyselín, 27 minerálov (vrátane množstva vápnika a fosforu v ideálnom pomere 1:1, horčíka, zinku, medi a železa), stopové prvky a ako už bolo povedané, neuveriteľnú hojnosť enzýmov. Obsahuje viac ako 90 známych živín.

Perga A Vitamín A

Včelí chlieb je tiež zdrojom rýdzo rastlinného vitamínu B12. Vitamín B12 je pomerne ťažko dosiahnuteľný, zvlášť pre ortodoxných vegetariánov, vegánov a niektorých prísnych makrobiotikov. Linol a kyseliny linolénové sú esenciálne mastné kyseliny, ktoré ľudské telo nie je schopné samo vyrobiť. Včelí peľ obsahuje tieto kyseliny aj vitamín B12 v pomerne hojnom množstve.


Ako Sa Perga Užíva?


Pergu môžete pridať do receptu napríklad do kaše, ja osobne odporúčam priamu konzumáciu po čajových lyžičkách (cca 5g) po prebudení nalačno, počas dňa alebo v pred alebo po-tréningovej výžive.

Pergu odporúčam nezapíjať, ak vám perga nechutí takým spôsobom, že ste nútení ju zapíjať, potom pergu neužívajte - vaše telo ju nepotrebuje.


Porovnanie Pergy A Včelieho Peľu


Včelí chlieb má oproti peľu ďaleko lepšiu stráviteľnosť a kvalitu bielkovín (biologická dostupnosť), ale je doslova natrávený do aminokyselín a vo vstrebateľnosti výživovo neporovnateľný so surovým peľom.

Perga:

Nezamieňajte si PERGU s včelím peľom - už samotný peľ sa predáva a užíva ako neuveriteľná super-potravina, včelí chlieb má však niekoľkonásobne vyššiu biologickú dostupnosť, je prakticky 100% absorbovateľný a obsahuje mnohonásobne viac živín pre telo. PERGA je vyrobená najmä z cca 25% medu alebo nektáru, 70% peľu a z včelích slín, ktoré majú spoločne so širokým spektrom prírodných probiotických baktérií a kvasiniek všetko potrebné pre naštartovanie základného aktu fermentácie a kultivácie.

Kvetový Peľ:

Je bežne označovaný za super-potravinu z hľadiska zloženia a predávaný na priame užívanie, málokto ale už vie, že pre včely je hlavnou potravinou až ich včelí chlieb, ktorý si z peľu kultivujú - samotný peľ vôbec nejedia! Možno to mnohých zaskočí, ale je to tak.

Jedným z dôvodov nestráviteľnosti peľu je to, že jadro je zahalené do vrstvy celulózy, ktorú tráviace systémy včiel (ani ľudí) nedokážu správne stráviť. Ďalší dôvod sa týka mnohých druhov peľu, ktoré majú ochranný, pomerne nestráviteľný povlak vosku. Ako sme si dobre vedomí, príroda má svoju vlastnú obranu.

Fermentácia Kvetového Peľu:

Ako zdroj bielkovín a mikronutrientov má peľ neuveriteľný potenciál (najväčší na zemi), ale vo svojej normálnej, surovej podobe nie je pre včely dostatočne stráviteľný a výživný. Kým nie je riadne fermentovaný do Včelieho chleba je pre včely nestráviteľný. Je naozaj potrebné sa od včiel hlboko učiť, pretože aj ľudia postupne viac a viac prichádzajú na to, že prirodzenými procesmi fermentácie a enzymatickou aktiváciou dokážu z pôvodne mnohokrát problematických alebo nestráviteľných potravín(surovín) vytvoriť veľmi výživné jedlá (kefíry, klíčky, kaše a pod.)


Obrázek zoomu pylu před procesem včelí fermentace.


Pozrime sa, ako niektoré z týchto jednotlivých peľových zŕn v skutočnosti vyzerajú (ako pri veľkom zoome.)
Napr. to veľké v strede, je peľ z kvetu tekvice - nepripomína Vám jeho obal ani trochu silnú obranu?
Prirodzená fermentácia túto obranu rozbíja a vďaka tomu môže byť peľ vstrebaný človekom.


Zdravotné tvrdenia a vedecké úvahy o Ambrosii


Podľa NARIADENIA KOMISIE (EÚ) č. 432/2012 (z 16. mája 2012) je včelí peľ (Apis Pollenus), známy tiež ako Ambrosia, oficiálne schválený ako:

Antioxidant:

Prispieva k ochrane buniek pred oxidačným stresom.

Podpora kardiovaskulárneho systému:

Podporuje normálnu činnosť kardiovaskulárneho systému a optimalizuje krvné lipidy.

Imunitná Podpora:

Prirodzene podporuje obranyschopnosť a posilňuje imunitný systém.

Regulácia Chuti do Jedla:

Pomáha udržiavať zdravú chuť do jedla.

Imunomodulácia:

Obsahuje enzýmy a vitamíny, ktoré môžu pomáhať regulovať imunitné reakcie.


Vedecké Pohľady na Včelí Peľ


Dr. G.J. Binding, renomovaný britský vedec a odborník na výživu, tvrdí:
„Peľ je najjemnejšia, najdokonalejšia potravina a navyše gigantický zabijak mikróbov, v ktorom baktérie jednoducho nemôžu existovať."

Jeho tvrdenie podporuje aj Dr. Remy Chauvin z Inštitútu chovu včiel v Paríži, ktorého výskumy preukázali, že extrakt z včelieho peľu má silné antibiotické vlastnosti, schopné takmer okamžite zničiť určité typy baktérií, ako sú týfusové mikróby.


Historický Význam Včely v Starovekých Civilizáciách


V prastarých hieroglyfoch bola včela spájaná s "ankhem" - symbolom života, čo ukazuje na jej posvätný význam a úctu, ktorú včelám preukazovali staroveké civilizácie.



Premenlivosť Nutričných Hodnôt:
Včelieho Chleba a Odporúčania pre Konzumáciu


Stanovenie presných nutričných hodnôt u prírodného produktu, ako je fermentovaný včelí chlieb (Ambrosie), je zložité, pretože tieto hodnoty sa môžu meniť v závislosti od prírodných vplyvov. Aj keby sa analýza vykonala, nutričné údaje by mohli byť pre každú úrodu odlišné, a teda hodnoty uvedené na obale by nemuseli byť vždy presné. Priemerný obsah živín v Ambrosii sa pohybuje okolo 20-30 % bielkovín, 30-50 % sacharidov a 2-10 % lipidov. Tieto živiny sú vysoko biodostupné, čo znamená, že aj malé množstvo môže poskytnúť telu významnú výživu, ďaleko presahujúcu potreby, ktoré by boli vyžadované z iných potravín.

Z tohto dôvodu sa odporúča konzumovať včelí chlieb v malých dávkach (maximálne 5-10 g) viackrát za deň. Príliš veľký príjem naraz je zbytočný a môže viesť k predávkovaniu živinami. Navyše väčšie množstvo zvyškového vosku v Ambrosii by mohlo pri vysokom príjme dráždiť žalúdok, ak nie je správne spracované.



Obsah: 35g v jantárovom skle
Krajina pôvodu: Nemecko.
Výrobca:
Honigmanufaktur Eggers.
Upozornenie: Nie je vhodné pre osoby alergické alebo citlivé na včelie produkty. Produkt neobsahuje žiadne človekom pridané látky a je vo svojej 100% celistvej podobe a prírodný.
Užitie: Priama konzumácia po čajových lyžičkách (cca 5g) počas dňa, v pred alebo po-tréningovej výžive, pred spaním.


NIKDY AMBRÓZIU NEZAPÍJAJTE. ODPORÚČAM NEPIŤ ALESPOŇ 30 MIN. DO A 30 MIN. PO UŽITÍ. VČELÍ CHLIEB JE POTREBNÉ ROZPUSTIŤ V ÚSTACH SO SLINAMI, POKIAĽ CÍTITE, ŽE VÁM TAKTO NECHUTÍ A MÁTE POTREBU HO ZAPIŤ, POTOM HO NEUŽÍVAJTE - VAŠE TELO HO NEPOTREBUJE.


Dodatočné parametre

Kategória: Včelí peľ, perga
Hmotnosť: 0.1 kg
EAN: 1234567891767
Pre koho: Ženy, Muži, Športovci, Deti
Štítky: imunita, proti prechladnutiu
Položka bola vypredaná…

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Bezpečnostná kontrola