BIO RAW Med MELLONA -250g (Grécko)
Súvisiaci tovar
Podrobný popis
BIO RAW Med MELLONA
MELLONA
Pochádzame z Cypru, najvýchodnejšieho ostrova Stredozemného mora. Je to jeden z najzaujímavejších ostrovov vďaka svojej bohatej histórii a rozmanitej flóre. Sídlime v Limassole, ktorý sa nachádza na južnom pobreží Cypru. Táto oblasť je nielen plná histórie, ale je tiež spájaná s niektorými z najobľúbenejších prírodných produktov ostrova, ako je med, rohovníky, hrozno, olivový olej a mandle. Pochádzame z ostrova, ktorý je väčšinou známy svojim slnkom a morom, avšak pozoruhodný aj svojimi unikátnymi produktmi!
Naša dielňa a baliaca jednotka sa nachádza v Kato Polemidia, na okraji Limassolu, veľmi blízko slávneho stredovekého hradu Colossi. Hrad kedysi využívali Frankovia na obranu svojej krajiny pred križiakmi. Fasouri, oblasť južne od hradu, je známa svojimi citrusovými hájmi a bohatou produkciou medu, najmä na jar, keď kvitnú pomarančovníky.
Iba 6 km na západ leží starobylé miesto Kourion, jedno z najdôležitejších archeologických nálezísk na Cypre. Včelárstvu sa tiež darí v mnohých oblastiach provincie. Na jar, keď kvitnú citrusové stromy, sa včelie úle presúvajú do Fasouri. Včely tam zhromažďujú nektár nielen z kvetov pomarančových stromov, ale aj z rôznych rastlín, bylín a stromov, ktoré kvitnú na jar.
Počas leta presúvame úle vyššie do hôr, kde včely stále nájdu kvety s dostatočným množstvom nektáru, aby podporovali produkciu medu. Milujeme Cyprus a jeho jedinečnú vysokokvalitnú produkciu a náš surový med a ďalšie suroviny získavame z najlepších častí nášho ostrova.
JE KAŽDÝ MED RAW?
Každý jeden med, ktorý v obchode bežne kúpite, je tepelne upravený. Robí sa to tak odjakživa, tekutý sa lepšie plní do fliaš, ľahšie sa čistí a dobre sa s ním manipuluje aj u vás doma. Ešte vyššou teplotou sa potom totiž rozbíja aj kryštalická mriežka a med sa stáva tekutým. Podľa zákona je dovolené med zahrievať na max. 50° – 55°C tak, aby sa v ňom nevytvorili nežiaduce enzýmy HMF (hydroxymetylfurural). Tieto látky nie sú nijako extra škodlivé, ale naznačujú, že sa to s ohrievaním prehnalo a med prišiel o väčšinu svojich liečivých látok a enzýmy. Bežne sú na to všetky naše medy testované. Aj keď sa medy teda tvária ako neohriate, tak už len pre rozmiešanie pred klasickým spracovaním vo veľkých nerezových nádobách sa vždy zahrievajú väčšinou pri teplotách niekde medzi 40-55°.
JE MED OD VČELÁRA RAW?
Aj keby ste sa ako včelár akokoľvek snažili, málokedy by sa vám podarilo vyprodukovať naozaj RAW med. Tepelne neupravovať si môžu dovoliť len tí včelári, ktorí vytáčajú med z plástov priamo do fliaš (to znamená tí najmenší) alebo nádob, z ktorých ho potom plánujú aj konzumovať. Tým ale nedosiahnu dokonalú čistotu. Tepelne neopracovaný med je navyše tvrdý ako kameň. Akonáhle ho vytočíte, stuhne a bez toho aby ste ho zahriali ho môžete začať akurát tak bagrovať. Žiadne nalievanie do pohárov sa nekoná.
Trendy v stravovaní sú na vzostupe už dlhé roky a medzi nimi aj populárny RAW štýl, ktorý uprednostňuje potraviny upravované do 40°C. Ak je niečo dobré jesť surové, tak je to med!
Odporúčaná terapeutická denná dávka: začína na 1 čaj. lyžičke, pamätajte, med nie je pre človeka zdrojom alebo náhradou potrebných kalórií, ale skôr liečebným a doplnkovým prírodným produktom terapeutickej kvality a sily - prejedanie sa medom kvôli jeho chuti teda nemá žiadne násobné účinky.
Zloženie: 100% BIO RAW včelí med (nefiltrovaný) z ekologického poľnohospodárstva Cypru CY-BIO-001.
Balenie: 250g.
Krajina Pôvodu: Grécko
Dodatočné parametre
Kategória: | Grécky med |
---|---|
Hmotnosť: | 0.3 kg |
EAN: | 5291573000077 |
Pre koho: | Ženy, Muži, Športovci, Deti |
Štítky: | imunita, proti prechladnutiu |
Položka bola vypredaná… |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.