Vitajte v našom novom a vylepšenom e-shope AjemFIT ZÍSKAJTE Ajemcoiny Doprava zdarma pri objednávkach nad 110 €

BIO Fermentovaná Kurkuma -60 kapsúl (DR. MERCOLA)

Neohodnotené
24,65 €
Skladom (5 ks)
Môžeme doručiť do:
6.10.2025
Možnosti doručenia
Fermentovaná kurkuma – silný antioxidant pre celkové zdravie.

Detailné informácie

Vyriešime váš problém
Vyriešime váš problém
Cielené riešenie vašeho problému s viditeľnými výsledkami
100% koncentrácia
100% koncentrácia
Maximálna účinnosť vďaka prémiovej kvalite surovín
Všetko osobne testujeme
Všetko osobne testujeme
Osobne testované zakladateľom pred uvedením na trh
Bez pridanej chémie
Bez pridanej chémie
Prírodné zloženie bez zbytočných aditív a prídavných látok

Podrobný popis

BIO Fermentovaná kurkuma - Dr.Mercola


KURKUMINOIDY


3 krát silnejší ako resveratrol alebo antioxidanty z extraktov kôry borovice
Kurkuma ukazuje dostatočný potenciál pre protizápalové, protirakovinové a antioxidačné vlastnosti
Jedným z najzaujímavejších aspektov kurkumy je propagácia zdravej zápalovej reakcie.


ÚČINKY KURKUMY


správnej činnosti kĺbov
podpory zdravej pokožky (udržanie elasticity, blahodárne účinky na kožnú flóru)
trávenia
imunitného systému
pomáha udržiavať optimálnu hladinu cholesterolu
krvi a pečeňové


FERMENTOVANÝ KOREŇ KURKUMY


Západní vedci prvýkrát izolovali kurkumínovú molekulu v roku 1815, získala svoju kryštalickú formu v roku 1870 a jej celková štruktúra bola odhalená v roku 1910.

Pred tisíckami rokov, ľudia v Indii a Číne používali toto korenie. V skutočnosti, niektoré indície vedú až 10 000 rokov späť v Indii.

Jedným z často prehliadaných spôsobov, ako zlepšiť a optimalizovať zdravie, je použitie bylín a korenia - samozrejme nespracovaných a ekologicky pestovaných. Jedna úžasná výhoda týchto bylín je, že obsahujú minimum kalórií a sú bohaté na vitamíny a minerály.

Kurkuma je termogénna, čo znamená, že prirodzene podporí váš metabolizmus a pomôže spáliť kalórie.

Viac ako 100 zložiek bolo izolovaných z kurkumy. Hlavnou zložkou koreňa je éterický olej, ktorý obsahuje kurkumín a existujú aj iné farbiace látky nazývané kurkuminoidy. Kurkuminoidy sa skladajú z curcumin demethoxycurcumin, 5’-methoxycurcumin a dihydrocurcumin, ktoré sú účinky popisované ako prírodné antioxidanty.

Poskytuje antioxidačnú ochranu
mladistvo vyzerajúca pleť
Podporuje celkové zdravie očí
Podporuje imunitné funkcie
Podporuje kostrový systém a zdravie kĺbov
Podporuje zdravú funkciu pečene
Pomáha udržiavať zdravé bunky a mitochondrie
Podporuje zdravie tráviaceho systému
Podporuje zdravú krv a obehový systém
Pomáha udržiavať zdravé hladiny cholesterolu už v normálnom rozmedzí
Pomáha zdravej reakcii nervového systému na stres
Podporuje zdravý ženský reprodukčný systém
Pomáha udržiavať už zdravé normálne hladiny cukru v krvi
Podporuje zdravú zápalovú odpoveď


POUŽITIE KURKUMY


Podľa National Center for Biotechnology Information (ncbi.nlm.nih.gov)

reumatoidnej artritíde
chronickej prednej uveitídy, konjunktivitídy - jedno z najčastejších ochorení vonkajšieho očného segmentu
rakovine kože
ovčím kiahňam
hojenie rán
infekcie močových ciest a ochorenia pečene
tráviace ťažkosti (zníženie plynatosti), bolesti brucha a roztiahnutie
žltačke
menštruačných ťažkostiach
dyspeptických syndrómov a zápalov v črevách
pri liečbe rakoviny hrubého čreva


ODPORÚČANIA KURKUMA


Vyhnite sa produktom pochybného zloženia

To, čo nemusí byť nutne použité na stabilizáciu kurkumy v doplnku stravy - mikrokryštalická celulóza, stearan horečnatý a želatína (želatínové kapsuly).

Stearan horečnatý, aditívum na výrobu tabliet. Ďalšou nežiaducou zložkou je hydrogenfosforečnan vápenatý (DCP), dokonca môže inhibovať absorpciu nevyhnutných minerálov.

Sústreďte sa na doplnok, ktorý obsahuje certifikovanú organickú kurkumu - zahŕňa štandardizovaný extrakt s obsahom 95% kurkuminoidov.

Ak používate korenie, tak majte na pamäti, že zahriatím dôjde k degradácii, preto je dobrá kurkuma čerstvá v BIO kvalite ako prídavok do šalátov.

Pozor na produkty s piperínom, kde sa neberie do úvahy fakt črevnej permeability. Dr. Mercola podporuje prístup štandardizácie koncentrátu a extraktu v kombinácii s využitím fermentácie s ohľadom na senzitivitu GIT.

Fermentácia dáva zmysel aj s ohľadom na väzby účinných látok a ich reakcie v GIT. Kurkuma rovnako ako napr. cesnak zvyšuje črevnú permeabilitu (črevnú priepustnosť), ak je vo veľkom množstve alebo v kombinácii s piperínom.


ODPORÚČANÉ DÁVKOVANIE KURKUMY


2 kapsuly denne


VÝHODY A KONTRAINDIKÁCIE KURKUMY


Stále neexistuje podľa NIH (nih.gov) dostatok štúdií (testovanie na ľuďoch) pre jednoznačné závery, aj keď existuje dostatočné množstvo zdrojov, ako starších, tak novších, ktoré otvorene potvrdzujú možný účinok kurkumínu pre protizápalové, protirakovinové a antioxidačné vlastnosti (taktiež nih.gov, ncbi.nlm.nih.gov).

Dostupné zdroje viac či menej potvrdzujú účinky antibakteriálne, antivírusové, protizápalové, protinádorové, antioxidačné, antiseptické, kardioprotektívne, hepatoprotektívne, nefroprotektívneho, rádioprotektívne a ochrannú funkciu tráviacej činnosti.

Za použitia kmeňov Salmonella typhimurium TA 100 a TA 1535, pri výskume mutagenity, priamo pôsobiacich mutagénov ako je N-metyl-N'-nitro-N-nitrosoguanidín a azid sodný, štúdia ukázala, že kurkuma má potenciál inhibovať tieto mutagénne zložky.

Metanolický extrakt z kurkumy inhibuje rast rôznych kmeňov Helicobacter pylori s minimálnou inhibičnou koncentráciou v rozmedzí 6.25 - 50.0 mcg/ml (Mahady et al.,2002 ). Medzi rôznymi rastlinnými výťažkami, ktoré zabili Helicobacter pylori, ako je rasca, zázvor, chilli, čierna rasca, oregano a sladké drievko, sa zistilo, že kurkuma je najúčinnejšia.

Okrem týchto vlastností má kurkuma silné antimikrobiálne vlastnosti. Potláča rast histamínu produkujúcich baktérií (Vibrio parahaemolyticus, Bacillus cereus, Pseudomonas aeruginosa a Proteus mirabilis).

Nasledujúce tabuľky ukazujú použitie kurkumy (vrátane dávkovania) pri rôznych ochoreniach:

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK92752/table/ch13-t3/?report=objectonly

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK92752/table/ch13-t4/?report=objectonly

UPOZORNENIE:

Vysoké dávky alebo dlhodobé užívanie kurkumy môže spôsobiť zlé trávenie, nevoľnosť alebo hnačku. U zvierat, vysoké dávky kurkumy spôsobili problémy s pečeňou. Žiadne prípady poruchy funkcie pečene však neboli zaznamenané u ľudí. Ľudia s ochorením žlčníka by sa mali vyhnúť používaniu kurkumy ako doplnku stravy, pretože to môže zhoršiť stav (zdroj, nccih.nih.gov).


KURKUMA A ZÁPALY


Zápal je nástrojom vrodenej imunity. Ide o prirodzenú reakciu na poškodenie. Je výrazom ochrannej prispôsobivosti.

Zdravá forma zápalu má vplyv na množstvo orgánov v tele, keď je táto reakcia hyperaktívna - prehnaná, tak môže prispieť k širokej škále zdravotných problémov.


SPRÁVNA VÝŽIVA REDUKUJE ZÁPALY


Nadmerná konzumácia cukrov, zlých tukov, priemyselne upravených potravín, nedostatok ovocia a zeleniny je ideálne prostredie pre rozvoj chronických zápalov v tele, ktoré sú podhubím pre rakovinu.

Najdôležitejším pomocníkom v boji proti chronickým zápalom je rovnovážny pomer medzi omega-6 a omega-3 kyselinami, kedy je telo chránené pred tvorbou chronických zápalov. Bohužiaľ, ale v dôsledku industrializácie stravovania došlo k nadmernému užívaniu rastlinných olejov omega-6 (slnečnicový, sójový). Takže u väčšiny ľudí rovnováha medzi omega-6 a omega-3 kyselinami už dávno neexistuje. To je dôvodom tak vysokého výskytu chronických zápalov u ľudí.

Potraviny rastlinného pôvodu pôsobiace protizápalovo:

resveratrol v červenom víne
kurkumín v kurkume
gingerol v zázvore
ríbezle, černice
tymián, rozmarín, bazalka, mäta

Zápal, ktorý je výsledkom reakcie imunitného systému, je pre naše zdravie nepostrádateľný, ale ak je príliš intenzívny a trvá dlhú dobu, môže odštartovať a urýchliť progresiu rakoviny.

Úzka väzba medzi rakovinou a zápalom je známa patológom už veľmi dlhú dobu, pretože hojnosť makrofágov v nádoroch je takmer pravidlom. Tým sa vysvetľujú väzby medzi niektorými chronickými zápalmi, ktoré môžu prechádzať v nádorové ochorenie.

Príklady zápalov:

zápal čriev - rakovina hrubého čreva,
gastritída - rakovina žalúdka,
hepatitída - rakovina pečene,
zápal prostaty - rakovina prostaty
Tento jav je opäť typickým príkladom toho, že nádorové bunky využijú sebemenšiu príležitosť pre svoj rast a množenie. Dokonca je známa reakcia, kedy nádorové bunky urýchľujú tvorbu a intenzitu rastových hormónov, čím získavajú na sile a rozmachu.

Zopakujme si teda, že dlhodobý zápal v tele je ideálnym prostredím pre ďalší vývoj a rast nádoru vďaka rastovým hormónom, ktoré sú automaticky pri zápale prítomné a sú zodpovedné za rýchlu regeneráciu poškodeného miesta.

V prípade prítomnosti prekancerogénnych buniek sú rastové hormóny a ich funkcie zneužité v prospech rastu nádorov.


NEURODEGENERATÍVNE OCHORENIA


Mozog je vysoko oxidačný orgán, ktorý spotrebuje až 20 % kyslíka v tele, ale predstavuje iba 2 % celkovej telesnej hmotnosti.

S normálnym starnutím sa v mozgu hromadia kovy, ako sú ióny železa (Fe), zinku (Zn) a medi (Cu). V dôsledku toho si mozog potrpí na antioxidanty, ktoré pomáhajú, aby nedošlo k nežiaducej tvorbe reaktívnych foriem kyslíka (ROS) pri redukcii kovových iónov (Smith et al., 2007).

V nasledujúcich zdrojoch bolo preukázané, že kurkumín vykazuje aktivitu proti rôznym neurologickým ochoreniam, vrátane myotonických syndrómov:

AD (dedičná forma), (Lim et al., 2001), roztrúsená skleróza (Natarajan a Bright, 2002), Parkinsonova choroba (Zbarsky et al., 2005), epilepsia (Sumanont et al., 2006), poranenia mozgu (Ghoneim et al., 2002), s vekom súvisiaca neurodegenerácia (Calabrese a kol., 2003), schizofrénia (Bishnoi et al., 2008), spongiformná encefalopatia (Creutzfeld-Jakobova choroba) (Hafner-Bratkovič et al., 2008), neuropatické bolesti (Sharma et al., 2006a) a depresia.

Všeobecne sa uvádza, že kurkuma pomáha neutralizovať látky, ktoré spôsobujú bunkový stres a tak umožňuje zachovanie integrity bunky pred nadmernou oxidáciou. Tu sa hovorí až o adaptogénnych schopnostiach kurkumy, rovnako ako u extraktov z rozchodnice ružovej.


Zloženie produktu

Kurkumín, doplnok stravy, 60 kapsúl, Zloženie – 2 kapsuly podľa DDD (dennej dávky):

Bio fermentovaná kurkuma, prášok z podzemku Curcuma longa 740 mg *
Bio kurkuma - extrakt z podzemkov Curcuma longa 160 mg * (95% kurkuminoidov)
*denná dávka nestanovená

Nutričná analýza ukázala, že 100 g kurkumy obsahuje 390 kcal, 10 g celkového množstva tuku, 3 g nasýtených tukov, 0 mg cholesterolu, 0,2 g vápnika, 0,26 g fosforu, 10 mg sodíka, 2500 mg draslíka, 47,5 mg železa, 0,9 mg tiamínu, 0,19 mg riboflavínu, 4,8 mg niacínu, 50 mg kyseliny askorbovej, 69,9 g celkom sacharidov, 21 g vlákniny, 3 g cukru a 8 g bielkovín.

Zloženie: Kapsuly (hydroxypropyl-metyl celulóza), Bio koncentrát z ryže

Odporúčané dávkovanie (DDD): 2 kapsuly denne

Upozornenie: Ukladajte mimo dosahu detí. Výrobok nie je určený ako náhrada pestrej stravy. Neprekračujte odporúčané denné dávkovanie. Nie je určené pre deti do 3 rokov. Nie je určené pre tehotné a dojčiace ženy.

Upozornenie:
Tento produkt bol uvedený na trh ako doplnok stravy. Produkt nemá schválené liečivé účinky a nejedná sa o liek a nie je určený ako náhrada pestrej stravy. Neprekračujte odporúčané dávkovanie. Ukladajte mimo dosahu detí. Minimálna trvanlivosť vyznačená na obale. Účelom informácií tu uvedených nie je zvýšenie spotreby a výdaja produktov. Nevyzývame vás k nevhodnému, nestriedmemu alebo neopodstatnenému užívaniu produktov. Vždy si pozorne preštudujte príbalový leták, účinné látky a použitie produktov konzultujte s lekárom alebo lekárnikom.


Dodatočné parametre

Kategória: Kurkuma
Hmotnosť: 0.2 kg
EAN: 810487032360
Pre koho: Ženy, Muži, Športovci, Deti
Štítky: trávenie, detoxikácia

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Bezpečnostná kontrola