TYMIÁNOVÝ MED (RAW) -330g (THETA)
Súvisiaci tovar
Podrobný popis
TYMIÁNOVÝ MED (RAW) -330g (THETA)
Tento med, ktorý sa môže pochváliť pozoruhodnými 60-77 % peľu tymianu (77% z úrody v roku 2023), je 100% čistým, prémiovým surovým jednokvetovým pôžitkom, ktorý jemne láka vaše zmysly do ríše, kde vás víta jemná, hladká sladkosť, ktorá sa následne rozvinie do pulzujúceho výbuchu divokého tymianu a silnej bylinnej vône.
Theta tymianový surový med nie je len potravina; je to zážitok, starostlivo vytvorený a testovaný v laboratóriu, aby sa zabezpečilo, že jeho nefiltrovaná esencia a nádherná aróma zostanú nenarušené. Extrahovaný pod 35 stupňov bez pasterizácie a bez akéhokoľvek zahrievania, ktoré by mohlo ohroziť jeho enzýmy, fenoly a omamné vône, je dôkazom starostlivej, nefalšovanej RAW výroby.
Každá sklenená nádoba, ručne zapečatená hologramovou pečaťou, počas výrobného procesu je symbolom remeselnej dokonalosti, v ktorej sa snúbia stáročné tradície s moderným luxusom a čistotou. Výnimočná kvalita a vysoké štandardy vďaka výrobe za optimálnych podmienok, ktoré prísne dodržiavajú normy kvality HACCP a ISO 22000.
THETA - Inšpirovaná farbami, vôňami a chuťami rastlín a stromov našich súkromných statkov. Osvietená skriptami Theophrastusa, 'Otca botaniky', sa riadi tradíciou a dedičstvom troch generácií rodinných poľnohospodárskych znalostí a vedie s veľkou ambíciou k dokonalosti! Predstavujeme a hrdo dodávame niekoľkým málo ľuďom nový rozmer nekonečnosti v pôžitku z ochutnávania.. Nechajte sa pozvať na cestu za snom tých najbožskejších, najvzácnejších a najúžasnejších gurmánskych darov prírody.
PRÍBEH TYMIANOVÉHO MEDU
Theta Thyme Raw Honey stelesňuje bohatú, ničím nerušenú krajinu ostrova Lesbos v Grécku, kde sa divoký tymian rozprestiera po bujných terénoch a skúsení včelári ctia sväté tradičné umenie výroby medu. Naši včelári, ako strážcovia starovekých techník, spájajú úctu k zemi s inovatívnymi postupmi a zaisťujú, že každý pohár zapuzdruje pravú, čistú podstatu miestneho prostredia. Tento med nie je iba produktom; je to cesta do priestoru, kde tradície, čistota a inovácie tancujú v harmonickom spojení a vytvárajú príbeh o dedičstve a jedinečnom remesle.
Výroba: Garantujeme dokonalosť a jedinečnú chuť nášho medu až do poslednej kvapky v nádobe. Naším cieľom je ponúkať našim klientom produkty výnimočnej kvality. S ohľadom na zloženie, prirodzenosť, potenci, chuť, skladovateľnosť a ďalšie dôležité kritériá naše sklenené nádoby spĺňajú najvyššie kritériá kvality. Naším prianím je odovzdávať náš med tak, aby bola úplne zachovaná jeho vynikajúca kvalita po dlhšiu dobu. Laboratórne testované. Vyrobené podľa normy ISO 22000. Balené a zapečatené ručne pomocou hologramovej pečate, do výrobného procesu nie je zapojený žiadny stroj.
MED JE VYRÁBANÝ V LIMITOVANOM MNOŽSTVE
Je to delikátny med s nenapodobiteľnou chuťou ocenený 2 hviezdami great taste awards.
Great Taste, usporiadané Guild of Fine Food, je uznávaným meradlom pre kvalitné jedlo a pitie. Logo Great Taste je znak, ktorému môžete dôverovať pri nákupe jedla a pitia u vášho miestneho kvalitného predajcu.
Niektoré komentáre porotcov:
- Tento nádherný med má skutočne živú, prchavú arómu tymianu – o obsahu tymianu niet pochýb.
- Na podnebí prestupuje tymian silno, ale s niektorými príjemne pozdvihnutými citrónovými tónmi.
- Záver je dlhý a charakteristický. Kiež by bol všetok tymianový med taký zvučný ako tento.
Toto je skutočne garantovaný nepasterizovaný RAW (surový) med. Odporúčam jesť vždy samotný priamo z lyžičky a nechať ho rozpustiť v ústach, nepoužívať do čaju, kávy a pod. A už vôbec nie do horúcich!
JE KAŽDÝ MED RAW?
Každý jeden med, ktorý v obchode bežne kúpite, je tepelne upravený. Robí sa to tak odjakživa, tekutý sa lepšie plní do fliaš, ľahšie sa čistí a dobre sa s ním manipuluje aj u vás doma. Ešte vyššou teplotou sa potom totiž rozbíja aj kryštalická mriežka a med sa stáva tekutým. Podľa zákona je dovolené med zahrievať na max. 50° – 55°C tak, aby sa v ňom nevytvorili nežiaduce enzýmy HMF (hydroxymetylfurural). Tieto látky nie sú nijako extra škodlivé, ale naznačujú, že sa to s ohrievaním prehnalo a med prišiel o väčšinu svojich liečivých látok a enzýmy. Bežne sú na to všetky naše medy testované. Aj keď sa medy teda tvária ako neohriate, tak už len pre rozmiešanie pred klasickým spracovaním vo veľkých nerezových nádobách sa vždy zahrievajú väčšinou pri teplotách niekde medzi 40-55°.
JE MED OD VČELÁRA RAW?
Aj keby ste sa ako včelár akokoľvek snažili, málokedy by sa vám podarilo vyprodukovať naozaj RAW med. Tepelne neupravovať si môžu dovoliť len tí včelári, ktorí vytáčajú med z plástov priamo do fliaš (to znamená tí najmenší) alebo nádob, z ktorých ho potom plánujú aj konzumovať. Tým ale nedosiahnu dokonalú čistotu. Tepelne neopracovaný med je navyše niekedy tvrdý ako kameň. Akonáhle ho vytočíte, stuhne a bez toho aby ste ho zahriali ho môžete začať akurát tak bagrovať. Žiadne nalievanie do pohárov sa nekoná.
Trendy v stravovaní sú na vzostupe už dlhé roky a medzi nimi aj populárny RAW štýl, ktorý uprednostňuje potraviny upravované do 40°C. Ak je niečo dobré jesť surové, tak je to med!
UŽITOČNÉ INFORMÁCIE: Všetok čistý nepasterizovaný a tepelne neupravený med v určitom okamihu kryštalizuje ako prirodzený jav. Ak chcete rekryštalizovať, použite určité spôsoby, ako ich možno nájsť na internete pomocou metódy ohrevu vody. Vyvarujte sa ohrievaniu vody nad 37 stupňov a tiež sa vyhnite metódam používania mikrovlnnej rúry!
MÉLI je grécke slovo pre med. V starogréckej mytológii bol med považovaný za potravu pre bohov a za základnú zložku „ambrozie“ - pokrmu bohov. Predpokladalo sa, že Zeus bol vychovaný posvätnými včelami na Kréte.
NAJLEPŠIA SKLADOVACIA TECHNOLÓGIA PRE ORGANICKÚ HMOTU - FIALOVÉ SKLO
MIRON: Náš med nachádza svoj domov v nádhernej nádobe z fialového skla, vybranej nielen pre svoj estetický vzhľad, ale aj pre jeho schopnosť optimalizovať trvanlivosť produktu a jeho účinnosť tým, že ponúka optimálnu ochranu (viac informácií úplne dole na tejto stránke!).
Tmavú fialovú špeciálnu sklenicu, ktorú s týmto produktom zadarmo získate, niektorí obchodníci predávajú prázdnu samostatne za vysokú cenu! Je veľmi hodnotná, rozhodne ju preto nevyhadzujte a ponechajte si ju na ďalšie skladovanie aj akýchkoľvek iných potravín bežne užívaných v domácnosti (napr. ryža, čokoláda, korenie, proteíny, včelie produkty a pod.)!!
Prirodzená bariéra - špeciálne fialové sklo tiež pôsobí ako prirodzená bariéra pre energiu uloženú v samotnom produkte a udržuje ju vnútri. Tým sa predĺži prirodzená kvalita produktu. Vo vedeckých testoch má fialové sklo MIRON v porovnaní s inými sklenenými, plastovými alebo hliníkovými obalmi až štyrikrát lepšiu skladovaciu kvalitu. Štyrikrát! A to bez použitia konzervantov a aditív. Dlhšia životnosť a možnosť opätovného použitia a recyklácie robí zo skla MIRON udržateľnú voľbu.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.