ROSITA RAW Olej z tresčej pečene – 150ml (Nórsko)
Súvisiaci tovar
Podrobný popis
Rosita olej z tresčej pečene je 100% čistý, nerafinovaný a tepelne neupravovaný olej získaný výhradne z čerstvo ulovených divokých tresiek (Gadus morhua) z čistých vôd nórskych fjordov. Ide o tekutý doplnok stravy, ktorý vďaka šetrnej extrakcii bez tepla a chémie zachováva prirodzený obsah omega-3 mastných kyselín (vrátane EPA a DHA), vitamínov A a D3 a ďalších biologicky aktívnych tukov. Olej je ručne spracovávaný do niekoľkých hodín po výlove, plnený do tmavého skla a chránený dusíkom pred oxidáciou. Každá šarža je testovaná na ťažké kovy a kontaminanty v nezávislých laboratóriách.
Dávkovanie: 1-2 čajové lyžičky denne.
S čím vám olej z tresčej pečene môže pomôcť
- Doplnením prírodných foriem vitamínu A a D3 vo vysoko vstrebateľnej forme
- Podporou imunity, zraku, pokožky, slizníc a hormonálnej rovnováhy
- Zabezpečením príjmu širokého spektra omega mastných kyselín (vrátane 3, 4, 6, 7, 9 a 11)
- Prirodzenou podporou vývoja mozgu a zraku u detí aj dospelých
- Alternatívou ku klasickým rybím olejom (bez syntetických vitamínov, chémie či rafinácie)
- Tekutou formou bez kapsúl pre pohodlné, individuálne nastaviteľné dávkovanie
Severský olej z tresčej pečene (90 kapsúl)
Rosita Real Foods, MORRHUAE OLEUM (olej z tresčej pečene) - vyrobený podľa starej Vikingskej tradície a receptúry. Ide o jediný Raw Extra panenský olej zo skutočne čistých vôd Severného Nórska, ktorý absolútne nemá na poli čistých a surových olejov z pečene divokých tresiek žiadnu konkurenciu. Na trhu zatiaľ nie je iný úplne optimálny olej ako je tento.
Jeden z najlepších zdrojov vzácnych prírodných živín ako sú Omega 3,6,7,9,11, v tukoch rozpustných vitamínov A a D a K2, cholesterol, chinóny atď.
ROSITA OLEJ Z TRESČEJ PEČENE
Tento výnimočný rybí olej pochádza z divokých tresiek ulovených v čistých fjordoch Helgelandu v severnom Nórsku. Rodina Rosita používa jedinečnú techniku extrakcie za studena, ktorá zachováva čerstvosť a prírodnú chuť oleja, bez nepríjemnej pachuti oxidovaných rybích olejov. Vďaka tejto metóde získava olej plné spektrum omega tukov, vrátane EPA a DHA, a prirodzené vitamíny A a D, bez syntetických prísad. Každá lyžička tohto oleja vám poskytne 395 IU vitamínu D3 a 3 900 IU vitamínu A, čo prispieva k vášmu zdraviu.
Olej je vyrábaný v malých, remeselných dávkach, bez použitia chemikálií, rozpúšťadiel alebo tepla. Tmavá sklenená fľaša prepláchnutá dusíkom zaisťuje minimálne vystavenie kyslíku a svetlu, čím sa chráni jeho čerstvosť. Každá šarža je dvakrát testovaná na prítomnosť kontaminantov a ťažkých kovov, čo garantuje vysokú kvalitu a dodržiavanie prísnych európskych noriem. Tento olej je ideálnym doplnkom pre tých, ktorí hľadajú čistý, prírodný produkt bez zbytočných úprav.
ROSITA STOJÍ NAD RÁMCOM UDRŽATEĽNOSTI : SAMI SÚ RYBÁRI
Ak chcete vytvoriť dobrý olej z tresčej pečene, musíte začať s dobrými zdravými pečeňami, získanými z dobrých zdravých rýb, lovených z dobrých, čistých vôd. A jediný spôsob, ako to dosiahnuť, je poznať rybárov, ktorí celý proces začnú. Každá pečeň, ktorá sa používa v oleji z tresčej pečene Rosita, sa získava z rýb, ktoré sám tím Rosita chytá v nedotknutých vodách na pobreží Helgelandu v severnom Nórsku.
• Pochádzajú z dlhej línie rybárov!
• Používajú iba svoje vlastné malé rybárske lode.
• Každý rybár, ktorý loví, je súčasťou rodiny Rosita.
• A každý rybár loviaci pre Rositu používa iba prúty - žiadne siete.
• Rosita neuskutočňuje hromadné nákupy od anonymných rybárskych loďstiev. Nie. Tu rovnako ako keď poznáte svojho farmára, presne viete, odkiaľ vaše jedlo pochádza a ako sa spracováva.
Každý rybár v Rosite miluje nedotknuté vody, v ktorých loví, celým svojím srdcom, pretože sú po generácie v blízkosti ich domovov. Dôvodom je, že udržateľný rybolov tu nie je len idea. Je to ich spôsob života. Keď sa rybári Rosita vracajú z každej cesty, skontrolujú každú rybu a pečeň samostatne. Pečeň sa odstráni keramickou čepeľou (nie kovovou) a potom sa rýchlo presunú do remeselného zariadenia Rosita, kde sa olej z tresčej pečene vyrába v malých dávkach počas max. niekoľkých hodín.
Namiesto použitia chemických látok a tepla ničiaceho živiny (ako väčšina ostatných výrobcov) - Rosita používa starodávnu metódu, ktorá jemne extrahuje olej z pečene napodobňovaním prírodných síl. Je to metóda, ktorú vyvinuli Vikingskí druidi a ktorá bola predávaná generáciami.
VÝROBA PEČEŇOVÉHO OLEJA ROSITA
Každá šarža prípravku Rosita EVCLO je starostlivo ručne vyrábaná bez tepla, chemikálií alebo vystavenia kovom v slabo osvetlenom a chladnom zariadení spoločnosti Rosita (pretože oxidácia svetla a tepla urýchľuje oxidáciu). Najprv, po odstránení pečene z čerstvo ulovených rýb (áno Rosita loví svoje ryby pred extrakciou oleja!), je jemne vystavujú takmer zimným podmienkam (ako studenej vody, kde ryby plávajú). Potom ich jemne nechajú zahriať len o niečo málo nad bod mrazu. Tento postupný posun teploty a tlaku rozkladá pečeňové bunky. Za hodinu alebo dve sa uvoľní olej so všetkou čerstvou výživou.
Každá fľaša sa potom prepláchne dusíkom, aby sa odstránil všetok kyslík a max. sa chránil obsah pred oxidáciou. To chráni olej z tresčej pečene, aj keby bol (do otvorenia) dodávaný alebo skladovaný v extrémnom teple, pretože oxidácia nemôže prebiehať za neprítomnosti kyslíka.
Rosita poskytuje prirodzenú výživu, ktorú nenájdete v žiadnom inom oleji z tresčej pečene - Väčšina komerčných olejov z tresčej pečene je veľmi ďaleko od prirodzenej výživy nájdenej v tejto surovej potravine.
„(Moja) ... analýza potvrdila, že extra panenský olej z tresčej pečene z Rosita Natural Foods obsahoval všetky liečivé mastné kyseliny prírody (EPA a DHA) spolu s radom prirodzene sa vyskytujúcich mikroživín, ako sú vitamín A a D. Najmä však, neboli objavené žiadne kontaminanty životného prostredia ani syntetické aditíva ... Toto je jediná spoločnosť na Zemi, o ktorej viem, že nepoškodzuje a nefalšuje svoje oleje z tresčej pečene kvôli ziskom a pohodliu. A preto je to spoločnosť, ktorej verím.“ - Shane Ellison, "The People’s Chemist" - magister organickej chémie
OBSAHUJE AKTÍVNE FORMY VITAMÍNU A, D A ESENCIÁLNE MASTNÉ KYSELINY VRÁTANE DHA
SCHVÁLENÉ TVRDENIA PODĽA EÚ VITAMÍN A, D
VITAMÍN A
• Vitamín A prispieva k normálnemu metabolizmu železa
• Vitamín A prispieva k udržaniu normálneho stavu slizníc
• Vitamín A prispieva k udržaniu normálneho stavu pokožky
• Vitamín A prispieva k udržaniu normálneho stavu zraku
• Vitamín A prispieva k normálnej funkcii imunitného systému
• Vitamín A sa podieľa na procese špecializácie buniek
VITAMÍN D
• Vitamín D prispieva k normálnemu vstrebávaniu/využitiu vápnika a fosforu
• Vitamín D prispieva k normálnej hladine vápnika v krvi
• Vitamín D prispieva k udržaniu normálneho stavu kostí
• Vitamín D prispieva k udržaniu normálnej činnosti svalov
• Vitamín D prispieva k udržaniu normálneho stavu zubov
• Vitamín D prispieva k normálnej funkcii imunitného systému
• Vitamín D sa podieľa na procese delenia buniek
KYSELINA DOKOSAEXAÉNOVÁ (DHA):
• Kyselina dokosahexaénová (DHA) prispieva k normálnemu vývoju zraku dojčiat do 12 mesiacov veku.
• Príjem kyseliny dokosahexaénovej (DHA) z tela matky prispieva k normálnemu vývoju očí plodu v tele matky a dojčiat vyživovaných materským mliekom.
• Príjem kyseliny dokosahexaénovej (DHA) z tela matky prispieva k normálnemu vývoju mozgu plodu v tele matky a dojčiat vyživovaných materským mliekom.
• Esenciálne mastné kyseliny sú potrebné pre normálny rast a vývoj detí.
(vyššie uvedeného sa dosiahne pri príjme DHA v množstve min 100-200mg, tento produkt obsahuje v jednej dávke 3 kapsúl 195+mg DHA).
Tento olej je vyrábaný v malých dávkach. Môže byť nedostupný na rôzne časové obdobia
• Divoký a Surový.
• Z čerstvých pečene.
• Vyrobené za studena a bez chémie.
• Schválené ako doplnok stravy.
Mnohé veľké kultúry ľudskej histórie pokladali olej z pečene rôznych rýb ako posvätnú potravinu pre vitalitu a silu všetkých úrovní ľudskej bytosti. Sparťania aj Rímski vojaci jedli prídel rybieho tuku. Vikingovia uchovávali špajze a sudy s rybími orgánmi a pečeňou a vyrábali oleje z rybej pečene ako tzv. poklad oceánu pre silu svoju aj ich potomkov.
Rosita Real foods sa drží tradície a vyrába olej z tresčej pečene stále podľa starého Vikingského remesla a postupu, ktorého výsledkom je jedinečná čistota a hl. čerstvosť oleja a jeho zloženie. Na trhu nie je iný skutočne RAW olej tohto typu, ktorý by sa dal úrovňou a čerstvosťou aspoň porovnať, preto sa jedná o jediný tresčí olej na našom webe, pretože sa skrátka jedná o tú zaručenú najvyššiu kvalitu.
Rosita Real Foods™ remeselný extra panenský Vikingský olej z tresčej pečene (EVCLO) je produkovaný v malých várkach z divokých tresiek obyčajných (Gadus morhua) lovených udržateľne v nedotknutých čistých Nórskych vodách. Je vyrobený z kvalitných čerstvých pečene použitím prastarej techniky extrakcie - remeselnou výrobou. Výsledný olej je taký čistý a autentický, ako bol olej Severských predkov pred stovkami rokov.
Rosita oleje sú testované nezávislými inštitúciami tretích osôb, laboratóriami a univerzitami
ANALYTICKÉ TESTY BOLI VYKONANÉ
• Národný ústav pre výživu a výskum potravín morského pôvodu, Nórsko (National Institute of Nutrition and Seafood Research, NIFES)
• Laboratórium pre testovanie potravín a farmaceutických výrobkov ALS FOOD & Pharmaceutical, Veľká Británia
• Eurofins Food Testing, Luxembursko (nadnárodná spoločnosť testujúca potraviny a krmivá)
• BioDetection Systems, Holandsko (spoločnosť zaoberajúca sa bezpečnosťou a kvalitou potravín, zdravia a životného prostredia)
• Služba pre analýzu výživy pri Ústave pre akvakultúru na Univerzite v Stirlingu, Škótsko
• Project no (C3937). Extra panenský olej bol tiež testovaný (15.7.2011) výrobcom u neziskovej organizácie ECO Marine za použitia Biolaboratória ústavu Nofima (čiže Výskumného ústavu pre potraviny, rybolov a akvakultúru v Nórsku), ktorá sa špecializuje na morské raw materiály a produkty. Projekt č. (C3937).
ODPORÚČANÉ DÁVKOVANIE
1 čajová lyžička denne. Dospelí: 1-2 čajové lyžičky denne. Tento olej odporúčam užívať v kombinácii s oceánskym fytoplanktónom, alebo vo forme morskej plazmy pre celkovú re-mineralizáciu tela a vyrovnanie vlastnej tvorby hormónov.
UPOZORNENIE
POZOR! VŽDY JE DÔLEŽITÉ U VŠETKÝCH POTRAVÍN ALEBO DOPLNKOV STRAVY (HLAVNE OBSAHUJÚCICH V TUKOCH ROZPUSTNÉ VITAMÍNY) DODRŽIAVAŤ STRIKTNE ODPORÚČANÉ DÁVKOVANIE A NEDÁVKOVAŤ VIAC! AKUMULÁCIA NADMERNÉHO MNOŽSTVA TÝCHTO ŽIVÍN JE TOXICKÁ PRE PEČEŇ A POTOM CELÝ ORGANIZMUS!
V TUKOCH ROZPUSTNÉ VITAMÍNY
Nech máte akékoľvek vedomosti o strave, alebo ste si prečítali čokoľvek na internete či v knihách - tak fakt, že tieto látky potrebuje telo pre tvorbu všetkých hormónov a každú ich konverziu, remineralizáciu a prácu s minerálmi v celom tele, vývoj, a ďalšie rady procesov nemôže nikto spochybniť. Rovnako tak fakt, že tieto látky v syntetickej podobe - napríklad v multivitamínových doplnkoch alebo umelo pridané do konvenčných rybích olejov a pod. nie sú to isté ako v prirodzenej podobe a naopak sú väčšinou veľmi škodlivé a potenciálne nebezpečné z hľadiska nutričnej disbalancie tela. Rovnako fakt, že jediným zdrojom väčšiny z nich je prirodzená a zdravá živočíšna ríša, nie rastliny a že potrebný vitamín D nedostanete 10 min. pobytom na slniečku - je nespochybniteľný.
Samotné užívanie tohto oleja môže násobne znižovať kazivosť zubov a problémy kostry aj pri bežnom stravovaní.Ak navyše upravíte jedálniček na silne remineralizujúci a alkalizujúci - môžete tieto problémy úplne zastaviť (pretože nemať ich, je prirodzené). Synergia, s akou vitamíny A, D a K2 v tele pracujú s minerálmi - je úplne neuveriteľná. - Tam, kam patria ich pomáhajú dostať (napr. zuby a kosti) a odtiaľ kde nemajú čo robiť ich pomáhajú vyplaviť. (napr. obličkové kamene a iné usadeniny)
Keby nebola bežná strava tak skazená ako dnes je, mali by sme tieto látky stále bežne v strave len z celistvých potravín, oleje v pohári by neboli potrebné a väčšinu problémov a "chorôb" čo dnes máme by sme nikdy netrpeli. Ale ľudia sa zmierili s tým, že desiatky autoimunitných ochorení, hormonálne zmeny a problémy (vrátane silnej menopauzy u žien a nedostatku testosterónu u mužov) a chorôb ako zubné kazy, rednutie kostí a kĺbové problémy sú jednoducho "normálne" a sú súčasťou našich životov a prirodzeného starnutia.
DOKTOR WESTON PRICE
Doktor Weston Price - neskôr autor knihy -Výživa a telesná degenerácia - bol asi najlepší zubár všetkých čias, ktorý cestoval skrz celý svet za účelom nájsť primitívne kultúry bez zubných kazov a celkovo vitálne. Túžil nájsť kultúry, ktoré by nevykazovali stupeň takej degenerácie ako moderný človek a nechcel uveriť, že je zubný kaz a telesný úpadok niečo prirodzeného.
Chcel ich nájsť a pochopiť, čo robia inak. Zubný kaz je najčastejšia choroba na tejto planéte. Ide o chorobu a vadu v organizme, ktorá ako mnohé ďalšie - nie je bežný stav, ktorý sa proste deje, ako sa mnohí domnievajú. Napr. vlkom v prírode sa zuby nekazia ale psom chovaným človekom a moderným ľuďom samotným však áno. Tak kde je chyba?
Dôvodom je nedostatok látok v strave pre prirodzenú remineralizáciu zubov a celého organizmu a väčšinou tiež naopak nadmiera látok v strave spôsobujúcich demineralizáciu - úbytok minerálov na rôznych miestach v tele, čo spôsobuje celkovú postupnú degeneráciu - nielen zubov. Je potrebné si uvedomiť, že zubný kaz a problémy kostry sú ukazovateľom celkového úpadku vitality a zdravia človeka a súvisí s desiatkami ďalších problémov - ak teda dokážeme riešiť tieto problémy, pomôžeme si zároveň na mnohých ďalších miestach.
Doktor Weston Price ony vitálne a robustné kultúry bez zubných kazov a rozbúrených hormónov naozaj našiel... Popísal a zdokumentoval ich hneď niekoľko. A čo mali spoločného? V prvom rade absenciu rafinovaných a priemyselne spracovaných potravinárskych výrobkov v jedálničku, oveľa viac v tukoch rozpustných vitamínov z prírodných zdrojov a ďaleko viac minerálov ako moderný človek, ďalej hlavne stabilné množstvo prirodzeného cholesterolu a živočíšneho tuku zo zdravých zvierat.
Jeho cesta ho doviedla až k objaveniu látky, ktorú nazval aktivátor-X (X-FACTOR) - (my ho dnes už poznáme pod menom vitamín K2) keď zistil, že niektoré surové, ale živočíšne potraviny a najmä tie spojené so zelenou rastlinnou ríšou ho obsahujú a on v dokonalej synergii s vitamínom A a D vedie k neuveriteľnej vitalite a telesnému zdraviu v podobe zdravých a rovných zubov, širokej lebečnej dutiny a širokej panvy, silných kostí a celkovej odolnosti a imunite organizmu pri absencii bežných problémov a chorôb.


Najlepším prirodzeným zdrojom vitamínu K2 je olej austrálskych Emu a mliečny tuk kráv živiacich sa horskou trávou - (jednými z najvitálnejších kultúr, ktoré Dr. Price našiel boli Austrálski domorodci a Švajčiarski horali).
A jedným z najlepších zdrojov vitamínov A a D je samozrejme olej z tresčej pečene.

ZLOŽENIE: 100% Divoký & Surový Extra-Panenský Olej z tresčej (Gadus Morhua) pečene, stopové množstvo prírodného rozmarínu & prírodného vitamínu E*, *antioxidanty proti oxidácii nenasýtených komponentov tohto oleja
Viac o špeciálnych antioxidantoch Rosita: http://evclo.com/evclo-natural-antioxidants/
Odporúčajúce informácie:
Užívanie tohto produktu by mali so svojím lekárom konzultovať tí, ktorí chcú užívať výrazne vyššie ako odporúčané množstvo a ďalej tieto osoby: tehotné a dojčiace ženy; diabetici; osoby alergické na ryby alebo jód; osoby, ktoré užívajú prípravky na riedenie krvi; osoby, u ktorých sa očakáva chirurgický zákrok alebo im bola diagnostikovaná kardiovaskulárna choroba, krvácavosť či porucha imunitného systému.
Ak ste vy alebo vaše dieťa nikdy nekonzumovali rybu či rybí olej alebo ak máte podozrenie na potravinovú alergiu, konzultujte so svojím lekárom užívanie rybieho telového oleja/oleja z rybej pečene ešte pred jeho prvým užitím.
Ak máte po konzumácii extra panenského oleja z tresčej pečene Rosita podozrenie na alergickú reakciu, okamžite vyhľadajte lekársku pomoc.
Uchovávajte mimo dosahu detí.
Ak kontakt s olejom spôsobuje alergické reakcie, konzultujte so svojím osobným lekárom.
Tento výrobok nie je určený na diagnostikovanie, liečbu alebo prevenciu akejkoľvek choroby alebo zdravotného stavu.
Obsah tejto stránky slúži iba na referenčné účely a nemá za cieľ nahrádzať radu či odporúčanie praktického lekára, farmaceuta alebo iného zdravotného pracovníka s licenciou.
Fakty výrobku
Odporúčané dávkovanie: 1 čajová lyžička denne (5 ml)
Dávok v balení: cca 30
|
|
V jednej dávke
|
% RDA*
|
Kalórie 45
Kalórie z tuku 45
|
|
Tuk celkom 4.5g
|
7.0%
|
Nasýtený tuk 0.9g
Cholesterol 18mg
|
4.5%
6.0%
|
Vitamín A 2171-2962 IU *(43-59 %)
Vitamín D3 145-389 IU *(36-97%) Omega-3 mastné kyseliny 1293 mg; DHA 605+ mg; EPA 443+ mg Prirodzené Omega 3, 4, 6, 7, 9 a 11 tuky, Vitamíny A a D3, a ostatné v tukoch rozpustné živiny sú obsiahnuté v pôvodnej verzii, nie dodané umelo!
* Odporúčaná denná dávka v % na základe 2000kcal diéty denne.
|
Pre kompletný zoznam živín navštívte: http://evclo.com/faqs/nutrient-results/
Po otvorení spotrebujte do 3 mesiacov.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.