LOVE PRALINKY (76,5g/170g) - AMEDEI
Súvisiaci tovar
Podrobný popis
EXPIRÁCIA 30.9.2025
LOVE PRALINKY - (AMEDEI)
Amedei je jednou z najlepších a najdrahších značiek čokolády na svete. Jej talianska tradičná remeselná produkcia je na najvyššej úrovni čokoládového umenia.
Je to remeslo, vkus a jedinečný štýl výroby čokolád v Toskánsku, ktorý odlišujú Amedei od všetkého ostatného v celom čokoládovom svete. Prísľub najvyššej možnej kvality, ktorý sa mieša s emóciami bezpodmienečného odhodlania, z Amedei robí popredného propagátora remeselnej čokoládovej kultúry, unikátnych kombinácií, zloženia a dokonalej chuti. „Znamenitosť je prísnosť, znalosti, rešpekt aj nadšenie“.
VALENTÍNSKA BONBONIÉRA OD AMEDEI
Krásne prezentovaná valentínska bonboniéra Love pralines obsahuje výber 3 druhov vysoko kvalitných horkých a mliečnych ručne vyrábaných plnených čokoládových praliniek v tvare sŕdc. Perfektný čokoládový darček s krásne prezentovanou krabičkou!
Vzácne gesto, uzavreté v 9tich alebo 20tich čokoládových srdciach (podľa variantu produktu): výber autentickej rafinovanosti, ideálny pre prekvapenie tých, ktoré milujete, posolstvom sladkosti a štýlu. V tomto sladkom vyhlásení náklonnosti sa spájajú tri mimoriadne príchute: krémovosť mliečnej čokolády, intenzita tmavej čokolády a neodolateľná novinka, ružové srdce. Ružové srdce, uzavreté v bielej čokoládovej škrupine toscano white s červeným ovocným práškom, odhaľuje jemné jadro s príchuťou lieskových orieškov, ktoré si podmania a zahalia pri prvom ochutnaní.
Srdcia sú uzavreté v obale chránenom pásom vyrobeným z florového papiera, papiera získaného opätovným použitím šupiek kakaových bôbov pochádzajúcich z výrobného procesu.
Amedei pristupuje k tvorbe týchto malých drahokamov s rovnakou myšlienkou, vďaka ktorej je ich čokoláda taká výnimočná. Okamžitá starostlivosť so skúsenosťami toho, kto vie, že tie najčerstvejšie ingrediencie musia byť rýchlo spracované, aby si plne zachovali svoju neuveriteľnú kvalitu.
Amedei spravuje vlastné plantáže vo Venezuele. Majú svoje kakao najvyššej kvality pod neustálym osobným dohľadom.
Neustály vývoj a proces spoločnosti Amedei vychádza z odhodlania a 100% profesionality, ktoré nasledujú najvyššie štandardy a ktoré súčasne kombinujú tradíciu a inovácie. Všetko to začína starostlivým výberom jemných kakaových bôbov na najskrytejších a najvzdialenejších plantážach sveta, pokračuje kreativitou receptov a nakoniec je dokončené v čoko-laboratóriu remeslom, umením a múdrym spracovaním prírodných prísad najvyššej kvality.
VÝSKUM - Remeselník Maison of Pontedera ovláda celý výrobný reťazec a vyberá svetovo najlepšie suroviny, pričom ich spracováva starodávnou metódou, aby vytvoril výtvory absolútnej excelencie vyrobené len z niekoľkých ingrediencií najvyššej kvality: kakaových bôbov (ako sú napr. Criollo a Trinitario z Venezuely), surový trstinový cukor alebo javorový sirup, horské mlieko a vybrané ovocie.
REMESLO - Majstrovstvo v spracovaní kakaa je výsledkom dekád agronomických znalostí a experimentovania. Prostredníctvom remeselnej metódy transformuje Amedei najvzácnejšie kakaové bôby sveta na skutočné čokoládové umelecké diela.
CHUŤ - Amedei vytvára harmóniu medzi prísadami, štruktúrami a vôňami, čím dáva čokoládam jedinečný aromatický profil. Talianske know-how, v ktorom sa elegancia, jednoduchosť a vášeň pre čokoládu spájajú v chutiach pripomínajúcich kúzlo krajiny, v ktorej je vytvorená: Toskánsko.
85 NÁRODNÝCH A MEDZINÁRODNÝCH OCENENÍ - Amedei je víťazom najvyššieho počtu zlatých ocenení na „Academy of Chocolate“ v Londýne, jednej z najkvalifikovanejších medzinárodných inštitúcií vo svete čokolády.
72 HODÍN KONCAGGIA - Až sedemdesiatdva hodín konšovania, aby čokoláda bola maximálne krémová a poskytla sa jej príležitosť uvoľniť všetky svoje aromatické tóny, ktoré individuálne charakterizujú každý výtvor.
-PROCES-
Výber/Cabosse kolekcie - Amedei vyberá najvzácnejšie odrody kakaa, ako je Criollo a Trinitario z Venezuely. Cabossa, to je názov ovocia kakaovníkov, obsahuje asi 30-40 bôbov.
Fermentácia bôbov a sušenie - Po otvorení plodov kakaovníkov sa ich bôby extrahujú a potom sa fermentujú a sušia. Práve v tomto kroku sa vyvíjajú najdôležitejšie prekurzory vôní a chuti. Väčšina producentov "bean to bar" čokolád začína svoju výrobu až po tomto bode, pretože nakupujú už fermentované bôby, s ktorými začínajú triedením a pražením.
Test prierezu- Kakaové bôby sú rezané za účelom analýzy a klasifikácie kvality šarží.
Nepriame praženie teplom- Bôby sú pražené vzduchom pri kontrolovanej teplote. Podľa receptúry sa časy a metódy menia, aby sa získali jedinečné a charakteristické aromatické profily.
Odšupkovanie -Kakaový drvič oddeľuje bôby od šupiek a vytvára kakaovú drť, z ktorej sa melie kakaová hmota.
Štruktúrovanie - prostredníctvom rafinérov nastavených na 12 mikrónov zasahujeme, aby sme znížili granulometriu čokolády, čo jej dáva krémovejšiu konzistenciu, ktorá sa ľahko rozpúšťa v ústach.
Konšovanie - Čokoláda sa mieša po dobu až 72 hodín, v závislosti od receptu, v špeciálnych kotloch, aby sa získala extrémne zamatová, homogénna a vyvážená zmes. Hmota sa mieša, šľahá a prevzdušňuje. Práve v tejto fáze je dosiahnuté maximálne aromatické krivky každého výtvoru Amedei.
Temperovanie/rozpúšťanie - Čokoláda sa kryštalizuje chladením z tekutej formy a naspäť, než je vhodná na finálne spracovanie.
Modelovanie a balenie - Ztemperovaná tekutá čokoláda je pripravená na premenu na tabuľku alebo pralinku a potom je ručne zdobená a zabalená.
HMOTNOSŤ: 76,5g/170g podľa variantu
VYROBENÉ: Taliansko Krajina pôvodu kakaa: Venezuela, Madagascar, Grenada
ZLOŽENIE:
Ružové srdce
Exteriér - Biela čokoláda (trstinový cukor, sušené plnotučné mlieko, kakaové maslo. Kakao min. 29 %), sušené ovocie (jahody, čerešne, maliny). Vnútri - trstinový cukor, kakaové maslo, sušené plnotučné mlieko, kakaová pasta, „Nocciola Piemonte CHZO“, kravské maslo bezvodé, „Pistacchio Verde di Bronte CHOP“, dextróza, sušené odstredené mlieko, mandle, vanilka, prírodné príchute.
trstinový cukor, kakaové maslo, sušené plnotučné mlieko, kakaová hmota. Kakao min. 32 %
Tmavé srdce
Kakaová hmota, trstinový cukor, kakaové maslo. Kakao min. 70 %
Alergény:
Môže obsahovať orechy
Môže obsahovať lieskové orechy, mandle, pistácie, vlašské orechy
Môže obsahovať lieskové orechy, mandle, pistácie, vlašské orechy, mlieko
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:
Energetická hodnota 2349 kJ/556 kcal
Tuky 4g, z toho nasýtené mastné kyseliny 22g
Sacharidy 42 g, z toho cukry 29 g
Bielkoviny 6,6 g
Soľ 0,19g
a podľa českej etikety variantov
SKLADOVANIE: Skladujte na chladnom a suchom mieste pri teplote medzi 14° a 18°. Expirácia: 8 mesiacov
Dodatočné parametre
Kategória: | Talianskej čokolády |
---|---|
EAN: | Zvoľte variant |
Pre koho: | Ženy, Muži, Športovci, Deti |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.