Vitajte v našom novom a vylepšenom e-shope AjemFIT ZÍSKAJTE Ajemcoiny Doprava zdarma pri objednávkach nad 110 €

Kefírové Kolostrum (Fermentované) - 120 kapsúl (Paleo Powders)

Neohodnotené
49,34 €
Skladom (>5 ks)
Môžeme doručiť do:
6.10.2025
Možnosti doručenia
Kefírom fermentované kolostrum – posilnenie imunity a vitality.

Detailné informácie

Vyriešime váš problém
Vyriešime váš problém
Cielené riešenie vašeho problému s viditeľnými výsledkami
100% koncentrácia
100% koncentrácia
Maximálna účinnosť vďaka prémiovej kvalite surovín
Všetko osobne testujeme
Všetko osobne testujeme
Osobne testované zakladateľom pred uvedením na trh
Bez pridanej chémie
Bez pridanej chémie
Prírodné zloženie bez zbytočných aditív a prídavných látok

Podrobný popis

Kefírom Fermentované Kolostrum


Kefír je považovaný za kráľa fermentovaných potravín nielen preto, že robí mliečne výrobky stráviteľnejšími, ale aj preto, že ponúka bezkonkurenčnú komplexnosť zloženia a nutričnú hustotu. Z týchto dôvodov sme v PALEO POWDERS prevzali koncept kefíru a aplikovali ho na naše bovinné kolostrum: najzákladnejšiu formu potravy.


Paleo powder banner.


- Balené v tmavom hnedom skle
- Odoberané do max. 24 hodín po pôrode
- Fermentované tibetskou hubou
- Celistvé (plnotučné a plnobielkovinové)
- Spracované fermentáciou a rozprašovaním
- Vďaka fermentácii obsahuje 66-krát menej laktózy (5,5 mg na kapsulu)!
- Kefírové fermentované kolostrum obsahuje 65x viac nízkomolekulárnych peptidov


KOLOSTRUM PODPORUJE


- Podpora rastu a regenerácie tkanív: Kolostrum obsahuje faktory rastu, ako je napríklad IGF-1, ktoré môžu pomôcť podporiť rast a regeneráciu tkanív.
- Podpora športového výkonu: Kolostrum môže obsahovať faktory rastu, ktoré môžu pomôcť zvýšiť svalovú hmotu a výkon pri športe.


KEFÍROM-FERMENTOVANÉ KOLOSTRUM: QUIN-BIOTICKÝ DOPLNOK


Po dokončení fermentácie je pôvodný obsah kolostra premenený. Bolo vytvorených viac ako 300 nových unikátnych bioaktívnych peptidov a bol vytvorený vlastne quin-biotický (5 zložkový) doplnok. "Quin-biotic" je nový termín pre all-in-one prebiotický, probiotický, parabiotický, postbiotický a "PROBIOTA-CEUTICKÝ" doplnok stravy.

Uvedomte si, že toto nie je laboratórne vyrobená formulácia jednotlivých izolovaných zlúčenín. Kefírom-fermentované kolostrum je silné nielen kvôli nutričným zlúčeninám obsiahnutým v kolostre alebo mikroorganizmom nachádzajúcim sa v kefíre. Je taký mocný práve preto, že sa kultivuje a transformuje spoločne. Symbiotické a synergické interakcie, ku ktorým dochádza počas fermentačnej fázy, plne realizujú úžasný potenciál komplexnosti a synergie v prírodných potravinách!

Ešte ďalšie zlepšenie prírodného mledziva nebolo považované za možné, kým neboli pridané výhody kefíru fermentáciou mledziva s pravými kefírovými zrnami. Širokospektrálne mikroorganizmy v kefírovej kultúre fungujú ako malé bioreaktory a vytvárajú mnoho rôznych zlúčenín, vrátane množstva bioaktívnych peptidov, ktoré sú často jedinečné len pre kefír. Tieto aktívne biopeptidy extrémne malej veľkosti plnia mnoho funkcií v celom ľudskom tele.


Kefírem fermentované kolostrum paleo powders


Kvalitné plnotučné európske kolostrum s minimálne 20% imunoglobulínov sa fermentuje celých 48 hodín. Okrem špecifickej štartovacej kultúry sa na ďalšie zlepšenie procesu používajú tradičné kefírové zrná z Rumunska.


PREBIOTICKÉ, PROBIOTICKÉ, PARABIOTICKÉ, POSTBIOTICKÉ A „PROBIOTACEUTICKÉ“: ALL-IN-ONE


Prebiotiká: Nízkomolekulárne peptidy (<3000 Da), ale aj rozmanitý výber polysacharidov, ako je kefiran, sú zodpovedné za rôzne prebiotické účinky.

Probiotiká: Probiotické účinky majú nasledujúce intaktné a životaschopné mikroorganizmy: Lactobacillus spp. (L. acidophilus, L. kefiranum, L. parakefir, L. helveticus, L. delbrueckii - bulgaricus, L. casei, Saccharomyces spp., Lactococcus lactis a C. lipityca). Tieto rozmanité kmene pochádzajú z originálnych silných a veľmi rozmanitých tradičných rumunských kefírových zŕn, o ktorých sa hovorí, že obsahujú veľké množstvo CFU a desiatky rôznych druhov baktérií a kvasiniek.

Parabiotiká: Parabiotické účinky sú spôsobené inaktivovanými mikrobiálnymi bunkami probiotík. Ide o neporušené alebo naprasknuté bunky, ktoré obsahujú bunkové zložky. Tieto zložky zahŕňajú všetko od peptidoglykánov a teichoových kyselín až po povrchové proteíny a dokonca aj surové bunkové extrakty so zložitým chemickým zložením.

Postbiotický: postbiotický účinok je spôsobený mastnými kyselinami s krátkym reťazcom produkovanými mikroorganizmami počas fermentácie mastných kyselín s dlhším reťazcom, rovnako ako enzýmy a biosurfaktanty.

PROBIOTACEUTICKÉ: Faktory odvodené od probiotík, ktoré napríklad prispievajú k črevnej homeostáze. Probioticky odvodenými funkčnými faktormi môžu byť všetky druhy biomolekúl a metabolitov, vrátane peptidov, ale aj deriváty indolu a dokonca aj bakteriocídy, ako je reuterín, nisín a pediocin. Bolo preukázané, že tieto faktory regulujú reakcie hostiteľa a sú považované za podporné.

ĎALŠIE SYNERGIE: Okrem bioaktívnych peptidov možno v kefírom fermentovanom kolostre nájsť stovky ďalších biomolekúl. Hlavnými zložkami sú voľné aminokyseliny, biologické kyseliny, vitamíny, probiotické mikroorganizmy, imunoglobulíny, laktoferín, transfer faktory, rastové faktory, enzýmy, cytokíny, PRP, antioxidanty, endorfíny, interleukíny, interferóny, telomeráza, transferín, biotín, L-karnitín, melatonín, inzulín, lyzozým, C3, C4 a orosomukoid, α-1-fetoproteín, α-1-antitrypsín, faktory aktivujúce makrofágy (MAF), xantínoxidáza a laktoperoxidáza.


PEPTIDY


Fascinujúce vlastnosti potravinárskych peptidov sú stále viac uznávané. Mnohé z fyzikálno-chemických rolí prirodzene sa vyskytujúcich peptidov s nízkou molekulovou hmotnosťou sú vykonávané peptidovými sekvenciami, často kódovanými v materskom proteíne. Bioaktívne peptidy sú definované ako peptidové sekvencie aminokyselín, buď ako izolované štruktúry alebo v proteíne, o ktorých je známe, že majú vplyv na funkcie a vitalitu ľudského tela. Táto bioaktivita presahuje známu nutričnú hodnotu aminokyselín a bielkovín. Bioaktívne peptidy sú skutočnými transportnými molekulami a môžu regulovať dôležité, špecifické a prospešné telesné funkcie na bunkovej úrovni.


PALEO-PRIJATEĽNÉ A SCHVÁLENÉ!


Fermentované potraviny a nápoje starého sveta s najväčšou pravdepodobnosťou sprevádzali a uľahčovali prechod komunít lovcov a zberačov na poľnohospodárske komunity počas neolitickej revolúcie, asi pred 14 000 rokmi. V mnohých tradičných kultúrach zostali odvtedy stavebným kameňom ľudskej stravy.

Naša história s mliekom predstavuje hádanku typu "čo bolo prvé, sliepka alebo vajce". Ľudia nemohli nápoj stráviť, kým sa u nich nevyvinuli mutácie, ktoré im k tomu pomohli – ale na zmenu DNA museli konzumovať mlieko. "Vždy stojí otázka, čo bolo prvé?: kultúrna prax alebo mutácia," hovorí pán K., "ale nie je to otázka čoho. Existujú dôkazy, že sme mlieko požívali skôr, ako sme mali genetické nástroje na jeho správne trávenie.

Na základe najstarších jaskynných malieb sa zdá, že naši predkovia mali s dobytkom symbiotický vzťah oveľa dlhšiu dobu. Je veľmi pravdepodobné, že sporadická konzumácia mliečnych výrobkov, alebo dokonca mledziva, preto nebola ničím neobvyklým. Mliečne výrobky síce nepatria do najprísnejšej verzie paleo stravy, ale fermentované formy mliečnych výrobkov sú prijímané a rešpektované v menej prísnych variantoch, prípadne na základe osobnej tolerancie a preferencie. Takéto výrobky totiž tvoria takmer vlastnú skupinu potravín a výrazne sa líšia od nefermentovaných mliečnych výrobkov už minimom laktózy a transformovaným obsahom vďaka prirodzenému kvasnému procesu.


ROZDIEL FERMENTOVANÝCH PRODUKTOV


Fermentované mliečne výrobky sa zásadne líšia od nefermentovaných mliečnych výrobkov. Fermentáciou sa z bežného mlieka stane úplne iný produkt. Mliečne cukry sa štiepia a mlieko sa obohacuje a transformuje mnohými spôsobmi. Nežiaduce a potenciálne problematické zložky mliečnych výrobkov sa počas procesu premieňajú a zostávajú v konečnom produkte s malým množstvom alebo žiadnym negatívnym efektom. Relevantným a dobre známym príkladom je mliečny cukor laktóza. Fermentácia zároveň zvyšuje komplexnosť a nutričnú hustotu, pretože kefírové baktérie a kvasinky produkujú ďalšie a ďalšie živiny. Výsledkom je dobre znášaný, bohatší a zdravší produkt v porovnaní s nefermentovanými mliečnymi výrobkami. Jasná definícia fermentácie by mohla znieť: „nutričné obohatenie prostredníctvom priaznivého mikrobiálneho rastu a enzymatických premien zložiek potravy“.


ODPORÚČANIA A INŠTRUKCIE K DÁVKOVANIU KOLOSTRA


Kolostrum by sa pre najlepší efekt v zásade malo užívať po dlhšiu dobu 3 - 6 mesiacov. Toto obdobie sa ukázalo ako najužitočnejšie a najefektívnejšie.

1 kapsula 2x denne vždy nalačno pred jedlom. DDD nie je stanovená, dávkovanie je možné upraviť podľa potreby.

Väčšie porcie
Kolostrum sa dá samozrejme užívať aj vo vyšších dávkach. To je presne to, čo mnohí športovci robia v extrémnej príprave alebo súťažnom období, aby podporili ich regeneráciu. Za týmto účelom môže byť dávka ľahko zvýšená aj na 10 - 20 kapsúl za deň = 5 - 10 gramov - na niekoľko dní. Po tréningu napr. primiešajte do bežného šejku/kokteilu obsah 20 otvorených kapsúl kolostra a/alebo kapsuly zapite.

Zloženie v 1 kapsule: Kefírom fermentované bovinné kolostrum 500 mg vegetariánska kapsula (celulźa).
OBSAH: 120 toboliek po 500 mg prášku.


Dodatočné parametre

Kategória: Kolostrum
Hmotnosť: 0.1 kg
EAN: 2258903113633
Pre koho: Ženy, Muži, Športovci, Deti
Štítky: trávenie, imunita, proti prechladnutiu
Typ: Kolostrum, Probiotiká

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Bezpečnostná kontrola