MAXI 32% PRENDIMÉ (mliečna s lieskovými orechmi) - 500g (AMEDEI)
Súvisiaci tovar
Podrobný popis
MAXI 32% PRENDIMÉ (mliečna s lieskovými orechmi) - 500g (AMEDEI)
Pre milovníkov kvalitnej čokolády! Naša päťstogramová smotanová mliečna čokoláda je vyrobená zo zmesi jemných kakaových bôbov z Ghany, Madagaskaru a Venezuely, obsahujúca 60 % forastero, 12 % trinitario a 28 % criollo bôbov. K tomu pridávame plnotučné bretónske mlieko, pochádzajúce z najseverozápadnejšieho regiónu Francúzska, s bohatou keltskou históriou a nádhernou prírodou.
Mlieko z tejto oblasti pochádza od pasienkových kráv, ktoré sa v priebehu roka pasú minimálne 200 dní na pastve, čo dodáva mlieku vynikajúcu kvalitu, chuť a bohatstvo živín. Dobre vyvážená slanosť tejto čokolády sa skvele snúbi s praženými vôňami PGI lieskových orechov najvyššej svetovej kvality z Piemontských Langh. Zažite chrumkavý chuťový zážitok obohatený jemnou karamelovou arómou mliečnej čokolády.
Tento špičkový produkt reprezentuje hodnoty výskumu, remeselného spracovania a vkusu značky Amedei, jedného z najviac oceňovaných výrobcov čokolády na svete. Ideálna voľba na párovanie s bielym vermútom a bielym portským. Vyrobené iba z vysoko kvalitných ingrediencií, ktoré žiadna iná značka na svete nepoužíva.
AMEDEI TOSKÁNSKA ČOKOLÁDA
Je to remeslo, vkus a jedinečný štýl výroby čokolád v Toskánsku, ktorý odlišujú Amedei od všetkého ostatného v celom čokoládovom svete. Prísľub najvyššej možnej kvality, ktorý sa mieša s emóciami bezpodmienečného odhodlania, z Amedei robí popredného propagátora remeselnej čokoládovej kultúry, unikátnych kombinácií, zloženia a dokonalej chuti. „Znamenitosť je prísnosť, znalosti, rešpekt aj nadšenie“.
Amedei spravuje vlastné plantáže vo Venezuele. Majú svoje kakao najvyššej kvality pod neustálym osobným dohľadom.
Neustály vývoj a proces spoločnosti Amedei vychádza z odhodlania a 100% profesionality, ktoré nasledujú najvyššie štandardy a ktoré súčasne kombinujú tradíciu a inovácie. Všetko to začína starostlivým výberom jemných kakaových bôbov na najskrytejších a najvzdialenejších plantážach sveta, pokračuje kreativitou receptov a nakoniec je dokončené v čoko-laboratóriu remeslom, umením a múdrym spracovaním prírodných prísad najvyššej kvality.
VÝSKUM - Remeselník Maison of Pontedera ovláda celý výrobný reťazec a vyberá svetovo najlepšie suroviny, pričom ich spracováva starodávnou metódou, aby vytvoril výtvory absolútnej excelencie vyrobené len z niekoľkých ingrediencií najvyššej kvality: kakaových bôbov (ako sú napr. Criollo a Trinitario z Venezuely), surový trstinový cukor alebo javorový sirup, horské mlieko a vybrané ovocie.
REMESLO - Majstrovstvo v spracovaní kakaa je výsledkom dekád agronomických znalostí a experimentovania. Prostredníctvom remeselnej metódy transformuje Amedei najvzácnejšie kakaové bôby sveta na skutočné čokoládové umelecké diela.
CHUŤ - Amedei vytvára harmóniu medzi prísadami, štruktúrami a vôňami, čím dáva čokoládam jedinečný aromatický profil. Talianske know-how, v ktorom sa elegancia, jednoduchosť a vášeň pre čokoládu spájajú v chutiach pripomínajúcich kúzlo krajiny, v ktorej je vytvorená: Toskánsko.
85 NÁRODNÝCH A MEDZINÁRODNÝCH OCENENÍ - Amedei je víťazom najvyššieho počtu zlatých ocenení na „Academy of Chocolate“ v Londýne, jednej z najkvalifikovanejších medzinárodných inštitúcií vo svete čokolády.
72 HODÍN KONCAGGIA - Až sedemdesiatdva hodín konšovania, aby čokoláda bola maximálne krémová a poskytla sa jej príležitosť uvoľniť všetky svoje aromatické tóny, ktoré individuálne charakterizujú každý výtvor.
-PROCES-
Výber/Cabosse kolekcie - Amedei vyberá najvzácnejšie odrody kakaa, ako je Criollo a Trinitario z Venezuely. Cabossa, to je názov ovocia kakaovníkov, obsahuje asi 30-40 bôbov.
Fermentácia bôbov a sušenie - Po otvorení plodov kakaovníkov sa ich bôby extrahujú a potom sa fermentujú a sušia. Práve v tomto kroku sa vyvíjajú najdôležitejšie prekurzory vôní a chuti. Väčšina producentov "bean to bar" čokolád začína svoju výrobu až po tomto bode, pretože nakupujú už fermentované bôby, s ktorými začínajú triedením a pražením.
Test prierezu- Kakaové bôby sú rezané za účelom analýzy a klasifikácie kvality šarží.
Nepriame praženie teplom- Bôby sú pražené vzduchom pri kontrolovanej teplote. Podľa receptúry sa časy a metódy menia, aby sa získali jedinečné a charakteristické aromatické profily.
Odšupkovanie -Kakaový drvič oddeľuje bôby od šupiek a vytvára kakaovú drť, z ktorej sa melie kakaová hmota.
Štruktúrovanie - prostredníctvom rafinérov nastavených na 12 mikrónov zasahujeme, aby sme znížili granulometriu čokolády, čo jej dáva krémovejšiu konzistenciu, ktorá sa ľahko rozpúšťa v ústach.
Konšovanie - Čokoláda sa mieša po dobu až 72 hodín, v závislosti od receptu, v špeciálnych kotloch, aby sa získala extrémne zamatová, homogénna a vyvážená zmes. Hmota sa mieša, šľahá a prevzdušňuje. Práve v tejto fáze je dosiahnuté maximálne aromatické krivky každého výtvoru Amedei.
Temperovanie/rozpúšťanie - Čokoláda sa kryštalizuje chladením z tekutej formy a naspäť, než je vhodná na finálne spracovanie.
Modelovanie a balenie - Ztemperovaná tekutá čokoláda je pripravená na premenu na tabuľku alebo pralinku a potom je ručne zdobená a zabalená.
Každá vysokopercentná čokoláda chutí úplne inak a má svoje špecifické tóny a originálnu chuť, ktorá nie je len ďalšou pridanou hodnotou k dlhému výpočtu pozitívnych účinkov kakaa pre človeka, avšak pre mnohých ten hlavný dôvod jej konzumácie.
32% Mliečna Prendimé s orechmi je sladená nerafinovaným trstinovým cukrom v množstve 19g na 50g porciu (10 porcií v balení) - ekvivalent množstva prírodného cukru z jedného jablka.
HMOTNOSŤ: 500g
VYROBENÉ: Taliansko
Krajina pôvodu kakaa: Venezuela
ZLOŽENIE: trstinový cukor, PGI lieskové orechy odrody Tonda Gentile Trilobata min. 30 %, kakaové maslo, sušené plnotučné mlieko (Bretónsko), kakaová hmota. Obsah kakaa: min. 32 %. Môže obsahovať stopy mandlí, pistácií, vlašských orechov, mlieka.
SKLADOVANIE: Skladujte v chlade a suchu.
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:
Energetická hodnota 2413kJ/580 kcal
Tuky 42 g, z toho nasýtené mastné kyseliny 22 g
Sacharidy 42 g, z toho cukry 39 g
Bielkoviny 8,5 g
Soľ 0,22 g
Dodatočné parametre
Kategória: | Talianskej čokolády |
---|---|
EAN: | 8017490500769 |
Pre koho: | Ženy, Muži, Deti |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.