Vitajte v našom novom a vylepšenom e-shope AjemFIT ZÍSKAJTE Ajemcoiny Doprava zdarma pri objednávkach nad 110 €

Latte Toscano Brown - 50g (Amedei)

Novinka
Neohodnotené
6,91 €
Skladom (5 ks)
Môžeme doručiť do:
6.10.2025
Možnosti doručenia
Mliečna prémiová čokoláda od Amedei z Toskánska.

Detailné informácie

Vyriešime váš problém
Vyriešime váš problém
Cielené riešenie vašeho problému s viditeľnými výsledkami
100% koncentrácia
100% koncentrácia
Maximálna účinnosť vďaka prémiovej kvalite surovín
Všetko osobne testujeme
Všetko osobne testujeme
Osobne testované zakladateľom pred uvedením na trh
Bez pridanej chémie
Bez pridanej chémie
Prírodné zloženie bez zbytočných aditív a prídavných látok

Podrobný popis

Amedei je jednou z najlepších a najdrahších značiek čokolády na svete. Jej talianska tradičná remeselná produkcia je na najvyššej úrovni čokoládového umenia.

Nenapadá mi, aký ďalší popis pridať k čokoláde, ktorá tento rok už 9. rok v rade vyhrala titul najlepšej mliečnej čokolády sveta od Compagnia del Cioccolato, čo je jedna z najvyšších autorít v odvetví čokolády na svete. Okrem toho obdržala Amedei 85 NÁRODNÝCH A MEDZINÁRODNÝCH OCENENÍ a je víťazom najvyššieho počtu zlatých ocenení na „Academy of Chocolate“ v Londýne, jednej z najkvalifikovanejších medzinárodných inštitúcií vo svete čokolády. Toscano Brown Latte je skutočne umelecké dielo a najlepšia mliečna kakaová tabuľka sveta. S obsahom trstinového cukru v množstve 18,5g na celú tabuľku (čo je ekvivalent množstva prírodného cukru v cca jednom jablku) navyše nie je až tak "hriešna" ako by sa predpokladalo. Spracované potraviny s obsahom cukru síce idú mimo moju stravovaciu filozofiu, to však ide aj 100% striktnosť a stres spojený so stravou. Kvalitná čokoláda môže byť súčasťou úplne zdravého prístupu a to najmä u športovcov a profesií s vysokým kalorickým výdajom a potrebou koncentrovanej energie. Osobne poznám desiatky profesionálnych vrcholových atlétov, ktorí dokonca považujú svoju konzumáciu (mliečnej) čokolády, za "tajomstvo" ich úspechu. Kvalitná čokoláda dokáže divy, je masívnym koncentrovaným zdrojom minerálov a živín a taktiež preto ju toľko ľudí miluje a vyhľadáva. Ja som za to, aby sa jej, ak je sladká jedlo radšej menej ale maximálne kvalitná. S vyššou cenou, nižšou hmotnosťou a doslova božskou chuťou sa totiž každý nútene "musí" lepšie učiť disciplíne a "bohatej skromnosti" a to je koncom koncov moja najdôležitejšia filozofia - z čo najmenej, získať čo najviac.

Toscano Brown Latte - predák mliečnej čokolády Amedei. Výtvor zrodený niťou sladkých spomienok z detstva, výsledok exkluzívnej zmesi čerstvého farmárskeho mlieka (Amedei si sama mlieko suší) a prémiového kakaa. V chuti vyniká krémová a vanilková vôňa, čerstvé mlieko a smotana. Perla medzi čistými mliečnymi čokoládami.

Je to remeslo, vkus a jedinečný štýl výroby čokolád v Toskánsku, ktorý odlišujú Amedei od všetkého ostatného v celom čokoládovom svete. Prísľub najvyššej možnej kvality, ktorý sa mieša s emóciami bezpodmienečného odhodlania, z Amedei robí popredného propagátora remeselnej čokoládovej kultúry, unikátnych kombinácií, zloženia a dokonalej chuti. „Znamenitosť je prísnosť, znalosti, rešpekt aj nadšenie“.

Mliečna čokoláda je veľmi bohatá na energiu stabilných kakaových tukov, bielkovín a minerálov mlieka, ale aj kalórií trstinového cukru.

Amedei spravuje vlastné plantáže vo Venezuele. Majú svoje kakao najvyššej kvality pod neustálym osobným dohľadom.

Neustály vývoj a proces spoločnosti Amedei vychádza z odhodlania a 100% profesionality, ktoré nasledujú najvyššie štandardy a ktoré súčasne kombinujú tradíciu a inovácie. Všetko to začína starostlivým výberom jemných kakaových bôbov na najskrytejších a najvzdialenejších plantážach sveta, pokračuje kreativitou receptov a nakoniec je dokončené v čoko-laboratóriu remeslom, umením a múdrym spracovaním prírodných prísad najvyššej kvality.

VÝSKUM - Remeselník Maison of Pontedera ovláda celý výrobný reťazec a vyberá svetovo najlepšie suroviny, pričom ich spracováva starodávnou metódou, aby vytvoril výtvory absolútnej excelencie vyrobené len z niekoľkých ingrediencií najvyššej kvality: kakaových bôbov (ako sú napr. Criollo a Trinitario z Venezuely), surový trstinový cukor alebo javorový sirup, horské mlieko a vybrané ovocie.

REMESLO - Majstrovstvo v spracovaní kakaa je výsledkom dekád agronomických znalostí a experimentovania. Prostredníctvom remeselnej metódy transformuje Amedei najvzácnejšie kakaové bôby sveta na skutočné čokoládové umelecké diela.

CHUŤ - Amedei vytvára harmóniu medzi prísadami, štruktúrami a vôňami, čím dáva čokoládam jedinečný aromatický profil. Talianske know-how, v ktorom sa elegancia, jednoduchosť a vášeň pre čokoládu spájajú v chutiach pripomínajúcich kúzlo krajiny, v ktorej je vytvorená: Toskánsko.

72 HODÍN KONCAGGIA - Až sedemdesiatdva hodín konšovania, aby čokoláda bola maximálne krémová a poskytla sa jej príležitosť uvoľniť všetky svoje aromatické tóny, ktoré individuálne charakterizujú každý výtvor.

-PROCES-

Výber/Cabosse kolekcia - Amedei vyberá najvzácnejšie odrody kakaa, ako je Criollo a Trinitario z Venezuely. Cabossa, to je názov ovocia kakaovníkov, obsahuje asi 30-40 bôbov.

Fermentácia bôbov a sušenie - Po otvorení plodov kakaovníkov sa ich bôby extrahujú a potom sa fermentujú a sušia. Práve v tomto kroku sa vyvíjajú najdôležitejšie prekurzory vôní a chuti. Väčšina producentov "bean to bar" čokolád začína svoju výrobu až po tomto bode, pretože nakupujú už fermentované bôby, s ktorými začínajú triedením a pražením.

Test prierezu - Kakaové bôby sú rezané za účelom analýzy a klasifikácie kvality šarží.

Nepriame praženie teplom - Bôby sú pražené vzduchom pri kontrolovanej teplote. Podľa receptúry sa časy a metódy menia, aby sa získali jedinečné a charakteristické aromatické profily.

Odslupkovanie - Kakaový drvič oddeľuje bôby od šupiek a vytvára kakaovú drť, z ktorej sa melie kakaová hmota.

Štrukturácia - prostredníctvom rafinérov nastavených na 12 mikrónov zasahujeme, aby sme znížili granulometriu čokolády, čo jej dáva krémovejšiu konzistenciu, ktorá sa ľahko rozpúšťa v ústach.

Konšovanie - Čokoláda sa mieša po dobu až 72 hodín, v závislosti od receptu, v špeciálnych kotloch, aby sa získala extrémne zamatová, homogénna a vyvážená zmes. Hmota sa mieša, šľahá a prevzdušňuje. Práve v tejto fáze je dosiahnuté maximálne aromatické krivky každého výtvoru Amedei.

Temperácia/rozpúšťanie - Čokoláda sa kryštalizuje chladením z tekutej formy a naspäť, než je vhodná na finálne spracovanie.

Modelovanie a balenie - Ztemperovaná tekutá čokoláda je pripravená na premenu na tabuľku alebo pralinku a potom je ručne zdobená a zabalená.

Je potrebné nikdy nezabúdať, že prémiové kakaové tabuľky tohto typu sa nežujú ako jedlo. Po malých kúskoch sa nechávajú rozpustiť v ústach a na jazyku (cmúľajú sa).

HMOTNOSŤ: 20g a 50g (podľa variantu)
VYROBENÉ: Taliansko
ZLOŽENIE: Trstinový cukor, kakaové maslo, plnotučné sušené mlieko, kakaová hmota. Obsah kakaa min. 32%. Môže obsahovať stopy orechov, mandlí a vlašských orechov a pistácií.

Aróma profil: TÓNY SMOTANY, MASLA A BIELYCH KVETOV.

VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:

Energetická hodnota
2401 kJ/577 kcal
Tuky 41 g
z toho nasýtené mastné kyseliny 26 g
Sacharidy 44 g
z toho cukry 37 g
Bielkoviny 8 g
Soľ 0,34 g

SKLADOVANIE: Skladujte v chlade a suchu.

Dodatočné parametre

Kategória: Talianskej čokolády
Hmotnosť: 0.05 kg

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Bezpečnostná kontrola