Latte Toscano Brown - 50g (Amedei)
Podrobný popis
Amedei je jednou z najlepších a najdrahších značiek čokolády na svete. Jej talianska tradičná remeselná produkcia je na najvyššej úrovni čokoládového umenia.
Nenapadá mi, aký ďalší popis pridať k čokoláde, ktorá tento rok už 9. rok v rade vyhrala titul najlepšej mliečnej čokolády sveta od Compagnia del Cioccolato, čo je jedna z najvyšších autorít v odvetví čokolády na svete. Okrem toho obdržala Amedei 85 NÁRODNÝCH A MEDZINÁRODNÝCH OCENENÍ a je víťazom najvyššieho počtu zlatých ocenení na „Academy of Chocolate“ v Londýne, jednej z najkvalifikovanejších medzinárodných inštitúcií vo svete čokolády. Toscano Brown Latte je skutočne umelecké dielo a najlepšia mliečna kakaová tabuľka sveta. S obsahom trstinového cukru v množstve 18,5g na celú tabuľku (čo je ekvivalent množstva prírodného cukru v cca jednom jablku) navyše nie je až tak "hriešna" ako by sa predpokladalo. Spracované potraviny s obsahom cukru síce idú mimo moju stravovaciu filozofiu, to však ide aj 100% striktnosť a stres spojený so stravou. Kvalitná čokoláda môže byť súčasťou úplne zdravého prístupu a to najmä u športovcov a profesií s vysokým kalorickým výdajom a potrebou koncentrovanej energie. Osobne poznám desiatky profesionálnych vrcholových atlétov, ktorí dokonca považujú svoju konzumáciu (mliečnej) čokolády, za "tajomstvo" ich úspechu. Kvalitná čokoláda dokáže divy, je masívnym koncentrovaným zdrojom minerálov a živín a taktiež preto ju toľko ľudí miluje a vyhľadáva. Ja som za to, aby sa jej, ak je sladká jedlo radšej menej ale maximálne kvalitná. S vyššou cenou, nižšou hmotnosťou a doslova božskou chuťou sa totiž každý nútene "musí" lepšie učiť disciplíne a "bohatej skromnosti" a to je koncom koncov moja najdôležitejšia filozofia - z čo najmenej, získať čo najviac.
Toscano Brown Latte - predák mliečnej čokolády Amedei. Výtvor zrodený niťou sladkých spomienok z detstva, výsledok exkluzívnej zmesi čerstvého farmárskeho mlieka (Amedei si sama mlieko suší) a prémiového kakaa. V chuti vyniká krémová a vanilková vôňa, čerstvé mlieko a smotana. Perla medzi čistými mliečnymi čokoládami.
Je to remeslo, vkus a jedinečný štýl výroby čokolád v Toskánsku, ktorý odlišujú Amedei od všetkého ostatného v celom čokoládovom svete. Prísľub najvyššej možnej kvality, ktorý sa mieša s emóciami bezpodmienečného odhodlania, z Amedei robí popredného propagátora remeselnej čokoládovej kultúry, unikátnych kombinácií, zloženia a dokonalej chuti. „Znamenitosť je prísnosť, znalosti, rešpekt aj nadšenie“.
Mliečna čokoláda je veľmi bohatá na energiu stabilných kakaových tukov, bielkovín a minerálov mlieka, ale aj kalórií trstinového cukru.
Amedei spravuje vlastné plantáže vo Venezuele. Majú svoje kakao najvyššej kvality pod neustálym osobným dohľadom.
Neustály vývoj a proces spoločnosti Amedei vychádza z odhodlania a 100% profesionality, ktoré nasledujú najvyššie štandardy a ktoré súčasne kombinujú tradíciu a inovácie. Všetko to začína starostlivým výberom jemných kakaových bôbov na najskrytejších a najvzdialenejších plantážach sveta, pokračuje kreativitou receptov a nakoniec je dokončené v čoko-laboratóriu remeslom, umením a múdrym spracovaním prírodných prísad najvyššej kvality.
VÝSKUM - Remeselník Maison of Pontedera ovláda celý výrobný reťazec a vyberá svetovo najlepšie suroviny, pričom ich spracováva starodávnou metódou, aby vytvoril výtvory absolútnej excelencie vyrobené len z niekoľkých ingrediencií najvyššej kvality: kakaových bôbov (ako sú napr. Criollo a Trinitario z Venezuely), surový trstinový cukor alebo javorový sirup, horské mlieko a vybrané ovocie.
REMESLO - Majstrovstvo v spracovaní kakaa je výsledkom dekád agronomických znalostí a experimentovania. Prostredníctvom remeselnej metódy transformuje Amedei najvzácnejšie kakaové bôby sveta na skutočné čokoládové umelecké diela.
CHUŤ - Amedei vytvára harmóniu medzi prísadami, štruktúrami a vôňami, čím dáva čokoládam jedinečný aromatický profil. Talianske know-how, v ktorom sa elegancia, jednoduchosť a vášeň pre čokoládu spájajú v chutiach pripomínajúcich kúzlo krajiny, v ktorej je vytvorená: Toskánsko.
72 HODÍN KONCAGGIA - Až sedemdesiatdva hodín konšovania, aby čokoláda bola maximálne krémová a poskytla sa jej príležitosť uvoľniť všetky svoje aromatické tóny, ktoré individuálne charakterizujú každý výtvor.
-PROCES-
Výber/Cabosse kolekcia - Amedei vyberá najvzácnejšie odrody kakaa, ako je Criollo a Trinitario z Venezuely. Cabossa, to je názov ovocia kakaovníkov, obsahuje asi 30-40 bôbov.
Fermentácia bôbov a sušenie - Po otvorení plodov kakaovníkov sa ich bôby extrahujú a potom sa fermentujú a sušia. Práve v tomto kroku sa vyvíjajú najdôležitejšie prekurzory vôní a chuti. Väčšina producentov "bean to bar" čokolád začína svoju výrobu až po tomto bode, pretože nakupujú už fermentované bôby, s ktorými začínajú triedením a pražením.
Test prierezu - Kakaové bôby sú rezané za účelom analýzy a klasifikácie kvality šarží.
Nepriame praženie teplom - Bôby sú pražené vzduchom pri kontrolovanej teplote. Podľa receptúry sa časy a metódy menia, aby sa získali jedinečné a charakteristické aromatické profily.
Odslupkovanie - Kakaový drvič oddeľuje bôby od šupiek a vytvára kakaovú drť, z ktorej sa melie kakaová hmota.
Štrukturácia - prostredníctvom rafinérov nastavených na 12 mikrónov zasahujeme, aby sme znížili granulometriu čokolády, čo jej dáva krémovejšiu konzistenciu, ktorá sa ľahko rozpúšťa v ústach.
Konšovanie - Čokoláda sa mieša po dobu až 72 hodín, v závislosti od receptu, v špeciálnych kotloch, aby sa získala extrémne zamatová, homogénna a vyvážená zmes. Hmota sa mieša, šľahá a prevzdušňuje. Práve v tejto fáze je dosiahnuté maximálne aromatické krivky každého výtvoru Amedei.
Temperácia/rozpúšťanie - Čokoláda sa kryštalizuje chladením z tekutej formy a naspäť, než je vhodná na finálne spracovanie.
Modelovanie a balenie - Ztemperovaná tekutá čokoláda je pripravená na premenu na tabuľku alebo pralinku a potom je ručne zdobená a zabalená.
Je potrebné nikdy nezabúdať, že prémiové kakaové tabuľky tohto typu sa nežujú ako jedlo. Po malých kúskoch sa nechávajú rozpustiť v ústach a na jazyku (cmúľajú sa).
HMOTNOSŤ: 20g a 50g (podľa variantu)
VYROBENÉ: Taliansko
ZLOŽENIE: Trstinový cukor, kakaové maslo, plnotučné sušené mlieko, kakaová hmota. Obsah kakaa min. 32%. Môže obsahovať stopy orechov, mandlí a vlašských orechov a pistácií.
Aróma profil: TÓNY SMOTANY, MASLA A BIELYCH KVETOV.
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:
Energetická hodnota
2401 kJ/577 kcal
Tuky 41 g
z toho nasýtené mastné kyseliny 26 g
Sacharidy 44 g
z toho cukry 37 g
Bielkoviny 8 g
Soľ 0,34 g
SKLADOVANIE: Skladujte v chlade a suchu.
Dodatočné parametre
Kategória: | Talianskej čokolády |
---|---|
Hmotnosť: | 0.05 kg |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.