Vitajte v našom novom a vylepšenom e-shope AjemFIT ZÍSKAJTE Ajemcoiny Doprava zdarma pri objednávkach nad 110 €

BIO PROBIOTIKÁ (kefírové) Paleo powders -120 kapsúl (67g) (Paleo powders)

Novinka
Neohodnotené
74,03 €
Skladom (4 ks)
Môžeme doručiť do:
6.10.2025
Možnosti doručenia

Unikátne celistvé kefírové PROBIOTIKÁ v BIO kvalite, so 4 miliónmi CFU (jednotiek tvoriacich kolónie prospešných baktérií) v každej jednej kapsule.

Detailné informácie

Vyriešime váš problém
Vyriešime váš problém
Cielené riešenie vašeho problému s viditeľnými výsledkami
100% koncentrácia
100% koncentrácia
Maximálna účinnosť vďaka prémiovej kvalite surovín
Všetko osobne testujeme
Všetko osobne testujeme
Osobne testované zakladateľom pred uvedením na trh
Bez pridanej chémie
Bez pridanej chémie
Prírodné zloženie bez zbytočných aditív a prídavných látok

Podrobný popis

Unikátny WHOLEFOOD DOPLNOK (Z CELISTVEJ STRAVY). Výhodné balenie na 2 mesiace.

Kefírové PROBIOTIKÁ v BIO kvalite, so 4 miliónmi CFU (jednotiek tvoriacich kolónie prospešných baktérií) z VÝHRADNE celistvej potraviny v každej jednej kapsule.

Každá kapsula obsahuje 400 mg remeselne fermentovaného organického lyofilizovaného koncentrátu kefíru. 20+ rôznych probiotických kmeňov. Tento probiotický doplnok stravy dodáva silu tradičného kefíru v modernom formáte a je skvelým pomocníkom na cestách alebo pre všetkých, ktorí trebárs nemajú možnosť, či si nechcú pripravovať domáci kefír sami.

Kefír ako TOP probiotikum

Kefír je tradičný fermentovaný mliečny nápoj vytvorený symbiotickou interakciou baktérií a kvasiniek žijúcich v kefírových zrnách, známy tiež ako SCOBY (Symbiotické spoločenstvo baktérií a kvasiniek). Táto komplexná interakcia medzi mikroorganizmami tvorí základ kefíru bohatého na živiny. Obrovská rozmanitosť životaschopných mikroorganizmov v kefíre, prebiotický polysacharid kefiran a jeho široká škála bioaktívnych zlúčenín, ako sú vitamíny, minerály, mastné kyseliny s krátkym reťazcom a jedinečné peptidy, robia z kefíru úžasný prírodný probiotický produkt.

  • Zásoba na 2 mesiace: S 2 kapsulami denne toto balenie 120 kapsúl vydrží na 60 dní!
  • Vhodné pre každého: Jednoduché použitie, bez ohľadu na vek.
  • Výkonná receptúra: 4 milióny životaschopných mikroorganizmov na každú kapsulu.
  • Bohatá rozmanitosť: Obsahuje 20+ symbiotických baktérií a kmeňov kvasiniek.
  • 100% prírodné, BIO a celistvé: Bez umelých prísad a z organickej celistvej potraviny
  • Starostlivo vyrobené: remeselne vyrobené pre najvyššiu kvalitu.
  • Predĺžená fermentácia: Kvasenie po dobu 48 hodín pre optimálne bohaté zloženie.
  • Pohodlné skladovanie: Nie je potrebné chladenie

Jedinečný probiotický produkt

Väčšina probiotických produktov sa skladá z bakteriálnych kmeňov individuálne kultivovaných v sterilnom prostredí. Po vysušení sa tieto kmene spoja do kapsúl alebo vrecúšok. V takýchto produktoch kmene nikdy nemali príležitosť rásť a interagovať spolu symbioticky a tvoriť skôr „tím jednotlivcov“ než komunitu. Navyše pre telo úplne neprirodzený, pretože nepochádza z celistvej potraviny.

Náš proces výroby probiotík organického kefíru je zásadne odlišný. Mikroorganizmy rastú, interagujú a vyvíjajú sa symbiotické vzťahy počas rastovej fázy, kopírujúci prirodzené podmienky a celistvosť.

Symbiotické kefírové probiotiká vs. štandardné probiotiká

Symbiotické kefírové probiotiká z celistvej potraviny sú účinnejšie a robustnejšie vďaka prirodzenej symbióze a prispôsobeniu sa reálnym podmienkam. V porovnaní so štandardnými probiotickými produktmi je potreba menej CFU. Vďaka tejto prirodzenej rovnováhe, celistvosti a komplexnosti sú symbiotické kefírové probiotiká telom tiež lepšie prijímané, takže počet CFU je menej kritický a výsledky efektívnejšie.

Čo sú symbiotické probiotiká?

Symbiotické mikroorganizmy tvoria počas prirodzeného fermentačného procesu malé ekosystémy. Každý kmeň sa vyvíja v zložitom prostredí a interaguje s inými organizmami. Výsledkom je silná a odolná komunita. Spolu s prospešnými baktériami a kvasinkami sú v tomto procese produkované aj vitamíny, minerály, aminokyseliny, polysacharidy a enzýmy.

Kefiran: účinná a jedinečná prebiotická vláknina v kefíre

Kefiran, exopolysacharid (EPS) produkovaný kefírovými baktériami, pôsobí ako matrica obklopujúca mikroorganizmy. Má prebiotické vlastnosti, ktoré podporujú rast probiotík nielen v kefíre, ale aj v črevách. Štúdie ukazujú, že kefiran poskytuje rôzne zdravotné prínosy pre celé telo.

V našich bio kefírových probiotikách je podľa našich testov 6 % obsah kefiranu. Táto zlúčenina chráni mikroorganizmy pred žalúdočnou kyselinou a zaisťuje, že sa viac dostane neporušene do čreva. Akonáhle tam je, kefiran ďalej pomáha pri kolonizácii a množení prospešných organizmov - čo vitalizuje mikrobióm.

Remeselne pestované v malom meradle pravidelných mikrošarží

Kvalita organického kefírového probiotického prášku závisí od mikroorganizmov, pôvodu mlieka, dĺžky fermentácie a procesu sušenia. Náš kefír je ručne vyrábaný v malom meradle na špecializovanej výrobnej linke s použitím európskeho lúčneho bio mlieka a remeselných organických kefírových zŕn.

Po optimálnej fermentácii je hustý tekutý kefír lyofilizovaný, pričom sú zachované mikroorganizmy, živiny a enzýmy. Tieto starostlivé kroky zaručujú najúčinnejší a najvhodnejší produkt, vhodný pre všetky vekové kategórie a účely.

Zloženie

Prírodný kefír obsahuje rôzne bioaktívne zlúčeniny, vrátane:

  • Vitamíny: B1, B2, B5, B6, B12, C
  • Minerály: vápnik, železo, horčík, fosfor, draslík, sodík, zinok, meď, mangán a selén
  • Aminokyseliny, organické kyseliny, kefiran, bioaktívne peptidy, mastné kyseliny s krátkym reťazcom a bakteriocíny

Probiotické zloženie, navrhnuté prírodou, nie človekom

Naše kapsuly obsahujú viac ako 20 kmeňov prírodných prospešných mikroorganizmov, vrátane:

    • Lactobacillus casei subsp. pseudoplantarum
    • Lactobacillus delbrueckii subsp. lactis
    • Lactobacillus fermentum
    • Lactobacillus helveticus
    • Lactobacillus kefiri
    • Lactobacillus kefiranofaciens
    • Lactobacillus lactis subsp. lactis
    • Poddruh plantarum
    • Poddruh lactis subsp. cremoris
    • Leuconostoc kefír
    • Leuconostoc mesenteroides
    • Acetobacter aceti
    • Acetobacter xylinum
    • Gluconobacter oxidans
    • Kluyveromyces fragilis
    • Kluyveromyces lactis
    • Kluyveromyces marxianus
    • Saccharomyces cerevisiae
    • Saccharomyces lipolytic

Jednoduchý spôsob užívania kefíru

Nie každému vyhovuje chuť kefíru a pre mnohých je treba nepohodlné vyrábať si ho doma. Fermentované kefírové kapsuly sú perfektným riešením, ktoré ponúka všetky výhody kefíru v púhych dvoch kapsulách denne. Je to porovnateľné so sušeným ovocím a čerstvým ovocím – oboje obsahujú rovnaké živiny, ale v rôznych formách.

Výhradná distribúcia pre ČR/SR: www.AdamRaw.cz

Česká etiketa produktu (registrované ako doplnok stravy na Českej Potravinárskej Inšpekcii a MZE od 01/2025):

O kefíre

Kefír je fermentovaný probiotický nápoj, ktorý je známy pre svoje prospešné vlastnosti. Štúdie ukázali, že mliečny kefír koreluje so širokou škálou výhod, vrátane zlepšenia trávenia [ 1 ], zníženia krvného tlaku a cholesterolu [ 2 ], prevencie rakoviny [ 1 ], zlepšenia imunitného systému [3] a zníženia astmy a alergií. [ 2 ].

Kefír je jedinečný
Hoci na svete existuje mnoho rôznych druhov fermentovaného mlieka [ 4 ], mliečny kefír je jedinečný, pretože sa vyrába z kefírových „zŕn“. Kefírové zrná nie sú pravé zrná, ale v skutočnosti sú to symbiotické kolónie baktérií a kvasiniek v proteínovej a lipidovej matrici tzv. Tibetské huby. Kefírové zrná pripomínajú malé kúsky karfiolu a fermentujú mlieko štiepením laktózy na kyselinu mliečnu a ďalšie prospešné zložky pri súčasnej tvorbe metabolitov a produkcii desiatok kmeňov baktérií a kvasiniek. Proteíny sú štiepené na pepitdy a tvoria sa okrem iného enzýmy a vitamíny.

Mliečny kefír je teraz široko známy a konzumovaný v mnohých krajinách po celom svete, ale po mnoho storočí bol mliečny kefír prísne stráženým tajomstvom oblasti severného Kaukazu v Rusku. Obyvatelia severného Kaukazu sú preslávení svojou dlhovekosťou, s jedným z najvyšších podielov storočných ľudí na svete. Mliečny kefír je v tejto oblasti základným jedálničkom.

Mliečny kefír sa tradične vyrábal spojením čerstvého mlieka a kefírových zŕn vnútri vakov z kozej kože. Počas dňa boli tašky z kozej kože zavesené na slnku pri dverách a šťuchané alebo tlačené každou osobou, ktorá prešla dverami. Ako sa mliečny kefír spotrebovával, bolo do vrecka z kozej kože pridané viac čerstvého mlieka, čím sa vytvoril kontinuálny fermentačný cyklus.

Zrná proroka

Mliečny kefír je známy už niekoľko tisíc rokov. Jeho najstaršie stopy boli nájdené v 4000 rokov starej hrobke nachádzajúcej sa v oblasti Xiohe v Číne.

Kefír sa preto konzumoval už v staroveku! V priebehu vekov bol kefír údajne cenený a konzumovaný mnohými kultúrami po celom svete.

Podľa niekoľkých historikov sa však k nám mliečny kefír dostal dnes vďaka svojmu veľkému významu pre národy severného Kaukazu.

Pred viac ako 2000 rokmi bola táto oblasť medzi Ruskom a Gruzínskom osídlená kočovnými horskými ľuďmi, ktorí chovali stáda kôz a dobytka na mlieko. Máme tendenciu na to zabúdať, ale čerstvé mlieko má veľmi krátku trvanlivosť. Bez chladničky je najlepší spôsob jeho uskladnenia kvasenie. Kaukazskí kočovníci teda fermentovali svoje mlieko s kefírovými zrnami a kefír bol súčasťou ich každodenného života. Táto technika sa predávala z generácie na generáciu a kefírové zrná boli veľmi cenné a patrili k rodinnému dedičstvu.

Obyvatelia kaukazských hôr vyrábajú kefír tisíc rokov. V tejto oblasti sú kefírové zrná známe pod názvom "Zrná proroka" [ 5 ]. Ich tradičná legenda o pôvode kefírových zŕn je, že prorok Mohamed daroval kefírové zrná pravoslávnym kresťanom v tejto oblasti [ 6 ]. Hovorí sa, že Mohamed naučil ľudí vyrábať kefír a ľudia uctievali kefír ako potravinu podporujúcu zdravie.

Kefírové zrná a spôsoby výroby kefíru udržiavali ľudia v kaukazských horách po mnoho generácií v tajnosti. Vlastníctvo kefírových zŕn sa v tomto regióne rovnalo bohatstvu. Ľudia verili, že výhody kefíru by sa nejako znížili, keby tajomstvo výroby kefíru bolo zdieľané mimo ich regiónu. Traduje sa, že Marco Polo vyskúšal kefír a kefír bol cenený ako liečivá potravina, ale kľúče k výrobe kefíru neboli zdieľané až do začiatku 20. storočia.

Skutočný príbeh o podvode, zajatí a odplate
Vzhľadom k tomu, že mliečny kefír bol prísne stráženým tajomstvom, tak ako sa teda vôbec stal známejším? Tu sa príbeh mliečneho kefíru stáva ešte zaujímavejším..

Ruský imunológ Dr. Ilja Iljič Metchnikoff (ktorý v roku 1908 obdržal Nobelovu cenu za prácu o imunite) sa začal zaujímať o poznanie príčin výnimočnej dlhovekosti ľudí v oblasti Kaukazu a ďalších regiónoch. Metchnikoff dospel k záveru, že kyslé mlieko, vrátane mliečneho kefíru, je jedným z kľúčov k dlhovekosti a vitality. Po vydaní Metchnikoffovej knihy Predĺženie života v roku 1907 sa Všeruská lekárska spoločnosť rozhodla oficiálne používať mliečny kefír ako liečebnú kúru pre svojich pacientov.

Kaukazská oblasť. Obrázok z freeworldmaps.net
Bratia Blandovci z Moskovskej mliekarne boli poverení Všeruskou lekárskou spoločnosťou získať kefírové zrná od kmeňov v kaukazských horách. Kmene však odmietli bratom Blandovcom predať akékoľvek kefírové zrná kvôli existujúcim legendám a ochrane tajomstva. Bratia teda prišli s plánom, ako získať kefírové zrná: pošlú krásnu ženu na dvor kmeňového princa Beka-Mirzu Barchorova a ona ako návnadu získa nejaké kefírové zrná. Pre túto významnú misiu bola vybraná Irina Sakharova, zamestnankyňa bratov Blandovcov [5].
Irina Sakharova a princ Barchorov, 1908. Obrázok z Revolution Fermentation
Hoci sa Irine podarilo upútať záujem princa Barcharova, odmietol jej dať akékoľvek kefírové zrná. Irina odišla od princa, avšak ten vyslal domorodcov, aby ju zajali s úmyslom donútiť ju vziať si ho. Bratia Blandovci vykonali záchranu Iriny skôr, ako sa mohol uskutočniť nútený sobáš. Keď Irina predložila cárovi svoju sťažnosť, princ Barcharov dostal príkaz, aby Irine odplatil. Hoci jej bolo ponúknuté zlato a šperky, Irina odmietla. To, čo si vytrpela, mohlo byť kompenzované jediným spôsobom: kefírovými zrnami. A tak Car oficiálne nariadil princovi Barcharovovi, aby dal Irine 10 libier kefírových zŕn! (toto je skutočný príbeh)
Kefír ako národná ľudová medicína

Akonáhle mali bratia Blandovci zrná mliečneho kefíru, začali vyrábať kefír pre už spomínanú Všeruskú spoločnosť lekárov. Kefír bol reálne používaný v ruských nemocniciach na liečbu širokej škály stavov vrátane porúch trávenia, rakoviny, arteriosklerózy a tuberkulózy [ 5 ]. Dokonca aj teraz sa kefír bežne používa pre nemocničných pacientov, dojčatá a nevládnych ľudí vo východnej Európe [ 7 ].

Do 30. rokov 20. storočia sa kefír vyrábal vo veľkom, aby uspokojil široký verejný dopyt v Rusku. Trvalo niekoľko desaťročí, kým bol komerčný proces výroby kefíru vo veľkom meradle zdokonalený. Mliečny kefír bol zavedený do západného sveta v 60. rokoch 20. storočia. V poslednej dobe sa mliečny kefír stal veľmi žiadanou potravinou s rýchlo rastúcim globálnym trhom.

V súčasnosti mnoho spotrebiteľov, ktorí dbajú na svoje zdravie, používa pravé kefírové zrná na jednoduchú výrobu vlastného remeselného mliečneho kefíru doma. Na rozdiel od komerčného kefíru, ktorý bol vyvinutý v Rusku, je väčšina komerčne pripraveného kefíru na dnešnom trhu vyrobená z priamo nastavených práškových kefírových kultúr. Tieto práškové kultúry obsahujú podstatne menej probiotických kmeňov ako kefírové zrná (niekedy iba 2-3 a navyše neaktívnych vo výslednom produkte v porovnaní s 28+ v tradičnom domácom z tibetskej huby a aktívnych), ale produkujú masovo konzistentnejší komerčný produkt. Čo je najdôležitejšie, od pradávnych počiatkov až po súčasnosť je mliečny kefír ozajstnou superpotravinou, ktorá obohacuje zdravie ľudstva.

Referencie:
[ 1 ] Zeynep B. Guzel-Seydim, Tugba Kok-Tas, Annel K. Greene & Atif C. Seydim. "Recenzia: Funkčné vlastnosti kefíru." Critical Reviews in Food Science and Nutrition , 51:3, 261-268, 2011. doi: 10.1080/10408390903579029

[ 2 ] Bourrie, Benjamin CT a kol. "Mikrobiota a zdraviu prospešné vlastnosti fermentovaného nápojového kefíru." Frontiers in microbiology zv. 7 647, 2016. doi: 10.3389/fmicb.2016.00647

[ 3 ] de Oliveira Leite, Analy Machado a kol. "Mikrobiologické, technologické a terapeutické vlastnosti kefíru: prírodný probiotický nápoj." Brazilský mikrobiologický časopis: [publikácia Brazílskej spoločnosti pre mikrobiológiu] zv. 44,2 341-9, 2013. doi:10.1590/S1517-83822013000200001

[ 4 ] „Fermentované mliečne výrobky“, Wikipédia, Wikimedia Foundation, 11. augusta 2020. https://en.wikipedia.org/wiki/Fermented_milk_products

[ 5 ] Shavit, E. „Obnovený záujem o kefír, staroveký elixír dlhovekosti“. Huby , zv. 1-2, 2008. http://www.medicinabiomolecular.com.br/biblioteca/pdfs/Doencas/do-1175.pdf

[ 6 ] Seifi, P. "Magický kefír." Web Russian Life, 2016. https://russianlife.com/stories/online/magical-kefir/

[ 7 ] Nielsen B, Gürakan GC, Unlü G. „Kefír: mnohostranný fermentovaný mliečny výrobok.“ Probiotics Antimicrob Proteins 6: 123–135, 2014. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/25261107/

Zdroj: rawmilkinstitute.org

Kmene baktérií a kvasiniek nájdené v kefírových zrnách (a kefíre samotnom):

Nasledujúce kmene sú zoskupené podľa typu a sú výsledkom dlhoročného výskumu Dominica Anfiteatra, popredného výskumníka kefíru.

Laktobacily:

Lactobacillus acidophilus
Lb. brevis [Possibly now Lb. kefiri]
Lb. casei subsp. casei
Lb. casei subsp. rhamnosus
Lb. paracasei subsp. paracasei
Lb. fermentum
Lb. cellobiosus
Lb. delbrueckii subsp. bulgaricus
Lb. delbrueckii subsp. lactis
Lb. fructivorans
Lb. helveticus subsp. lactis
Lb. hilgardii
Lb. helveticus
Lb. kefiri
Lb. kefiranofaciens subsp. kefirgranum
Lb. kefiranofaciens subsp. kefiranofaciens
Lb. parakefiri
Lb. plantarum

STREPTOCOCCI/LACTOCOCCI

Streptococcus thermophilus
St. paracitrovorus ^
Lactococcus lactis subsp. lactis
Lc. lactis subsp. lactis biovar. diacetylactis
Lc. lactis subsp. cremoris
Enterococcus durans
Leuconostoc mesenteroides subsp. cremoris
Leuc. mesenteroides subsp. mesenteroides
Leuc. dextranicum ^

Kvasinky

Dekkera anomala t/ Brettanomyces anomalus a
Kluyveromyces marxianus t/ Candida kefyr a#
Pichia fermentans t/ C. firmetaria a
Yarrowia lipolytica t/ C. lipolytica a
Debaryomyces hansenii t/ C. famata a#
Deb. [Schwanniomyces] occidentalis
Issatchenkia orientalis t/ C. krusei a
Galactomyces geotrichum t/ Geotrichum candidum a
C. friedrichii
C. rancens
C. tenuis
C. humilis
C. inconspicua
C. maris
Cryptococcus humicolus
Kluyveromyces lactis var. lactis #
Kluyv. bulgaricus
Kluyv. lodderae
Saccharomyces cerevisiae #
Sacc. subsp. torulopsis holmii
Sacc. pastorianus
Sacc. humaticus
Sacc. unisporus
Sacc. exiguus
Sacc. turicensis sp. nov
Torulaspora delbrueckii t
* Zygosaccharomyces rouxii

***

Paleo Powders® formulujú doplnky na báze celistvých potravín - (r)evolučné a výživné produkty, ktoré poskytujú veľké výhody všetkým, ktorí sa snažia prosperovať a fungovať viac v súlade s našou starou biológiou. Rovnako ako naši predkovia... Svet, v ktorom dnes žijeme, je úplne iný ako svet, v ktorom sme sa vyvinuli ako Homo sapiens. Potraviny, ktoré jeme, a živiny, ktoré potrebujeme, sú možno jedným z najjasnejších príkladov tohto obrovského nesúladu medzi naším minulým prostredím a súčasnou realitou. V dnešnej dobe väčšina z nás zlyháva v naplnení našich nutričných potrieb pre silné a funkčné telá, ktoré by mohli prosperovať a podporovať vitálny život... Pretože už nejeme „od nosa k chvostu“, nejeme divoké lokálne rastliny alebo čerstvo pozberané a zrelé sezónne ovocie a zeleninu, moderní ľudia často nemajú dostatok prírodných živín. Vďaka tomu sme menej robustní, šťastní a zdraví! Vieme to, cítime to a vidíme to! Našťastie s tým môžete niečo urobiť... Paleo Powders® sa snaží praktickým a zručným spôsobom priniesť späť to, čo v modernej strave chýba, takže môžete byť tou najlepšou verziou seba samého. Naše výrobky sú založené na prírode a sú kompatibilné s vašou rodovou biochémiou a DNA. Poskytujú vynikajúci základ, na ktorom je možné stavať zdravie a výkon... Vzhľadom na to, že každý je "vnútri" rovnako odlišný ako zvonku, „Paleo“ nevidíme dogmaticky, ale ponechávame priestor pre nový vývoj, biochemickú individualitu, osobné názory a osobnú toleranciu. Výrobky Paleo Powders® sú vyvíjané tak, aby sa hladko hodili do modernej doby, ale prinášali výživu minulosti...

Dodatočné parametre

Kategória: Probiotiká / Prebiotiká
Hmotnosť: 0.2 kg

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Bezpečnostná kontrola